Belkin ADSL-modem met ingebouwde draadloze router review

Op het voorpaneel is een acht-LED-display dat aangeeft in een oogopslag welke functies in gebruik zijn. Van links naar rechts zijn lichten betekent macht, ADSL-lijn synchronisatie, ADSL datatransport, draadloos netwerk (WLAN) activiteit en vier lampjes die knipperen om datatransport over elk van de bekabelde Ethernet-poorten aan te geven.

In het vak krijg je ook een RJ45 Ethernet-kabel (om de router aan te sluiten op uw PC), een RJ11 telefoonkabel (die gaat van uw telefoon aansluiting op de router), een voeding, een 3-stap installatie pamflet en een gebruikershandleiding CD-ROM.

Een dergelijke geïntegreerde eenheid, installatie is verrassend eenvoudig. Belkin maakt het eenvoudig, zelfs voor beginners te installeren draadloos met behulp van een ADSL-verbinding voor thuis omdat er geen software nodig om te installeren is. Na het aansluiten van de drie snoeren bovengenoemde en het inschakelen van het apparaat op, moet u het IP-adres van de router (192.168.2.1) typen in een webbrowser, selecteer uw type verbinding en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord die u van uw ISP.

De webinterface is schoon en goed ingedeeld, met navigatie schakels langs de linkerkant, informatie in het midden en Internet-verbinding de status bij de rechter bovenhoek;. De belangrijkste attractie van dit toestel is de convergentie van een modem met een draadloze router. In plaats van een doos voor elk Belkin combineert de twee in één klein pakket.

Dual antennes aan de achterzijde van het apparaat voorzien van de draadloze 802.11g access point met snelheden tot 54Mbps. Standaard SSID (een naam die u aan het draadloze netwerk) omroep is ingeschakeld, waardoor draadloze notebooks direct zien het netwerk.

Om er zeker van je buren of iemand rondzwierven buiten uw huis ongeautoriseerde toegang tot uw netwerk niet te krijgen, kan het Belkin apparaat een brede waaier van draadloze beveiliging en encryptie functies, waaronder WEP (Wired Equivalent Privacy) en het veiliger WPA (Wireless Protected implementeren Access) protocol. Filteren MAC-adressen (serienummers voor alle netwerkonderdelen) zorgt voor een extra beveiligingslaag door alleen de toegang tot een bepaalde lijst van klanten;. Bij het inschakelen of reset, vonden we de Belkin apparaat te synchroniseren op een redelijk snel 20 seconden met onze ADSL lijn. Wijzigingen die via de web-based configuratiepagina worden automatisch toegepast, terwijl de modem opnieuw wordt opgestart.

Een nota van voorzichtigheid, de metalen panelen op de basis en de achterkant van het apparaat wordt warm – een beetje te warm voor onze smaak, gezien de inrichting is over het algemeen opgeslagen op of in de buurt van andere (dure) componenten met elektrische bedrading.

Prestatie-wise, we hadden geen moeite met de Belkin. Het laten vallen zelden onze ADSL-aansluiting en draadloze transmissie tijden waren normaal (die in de echte wereld is ongeveer de helft van het theoretisch maximum van 54 Mbps). Het apparaat ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux.

All up vinden we de Belkin ADSL-modem met ingebouwde draadloze router is een voordelige manier om een ​​thuisnetwerk met meerdere pc’s en Wi-Fi-notebooks aangesloten op een enkele Internet-verbinding te creëren.

Belkin ADSL-modem met ingebouwde draadloze router; Bedrijf: Belkin; Prijs: AU $ 229,95; Telefoon: 1800 235 546

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop