China ziet stijging van de IP-zaken waarbij buitenlandse bedrijven

China’s top rechtbank zei dat het zag een toename van de intellectuele eigendom (IP) rechtszaken waarbij buitenlandse bedrijven in de eerste vijf maanden van het jaar.

De Hoge Raad People’s Court zei dat de rechters in het hele land kondigde vonnissen in 24.544 IP gevallen, een stijging van 36,6 procent jaar-op-jaar, China Daily maandag gemeld. Ongeveer 2 procent van de gevallen, of 504 rechtszaken, te betrekken in het buitenland justitiabelen, in vergelijking met vorig jaar, waar 1,7 procent van 83.850 rechtszaken landelijke zijnde buitenlandse gerelateerde.

Bijvoorbeeld multinationals zoals Microsoft, Apple, General Electric en Abbott Laboratories uit de Verenigde Staten, Michelin uit Frankrijk, BMW uit Duitsland en Honda uit Japan hebben al verschenen als rechtzoekenden in IPR rechtszaken in China in de afgelopen jaren, de hoogste rechtbank genoteerd.

Kong Xiangjun, voorzitter van de hoogste rechtbank van intellectuele eigendom tribunaal, vermeld in het betrokken rapport buitenlandse partijen zijn voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, en de grote Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan, zei hij.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Het merendeel van de IPR rechtszaken waarbij buitenlandse bedrijven zijn gerelateerd aan inbreuk op handelsmerken, octrooien of auteursrechten, zei hij.

Chinese rechters zijn ook onder druk als gevolg van de complexiteit van dergelijke gevallen en de enorme impact van de uitspraak kan de justitiabelen te brengen, Kong genoteerd. De uitspraken kan een enorme impact op de procespartijen of zijn van vitaal belang voor het voortbestaan ​​van het bedrijf, zei hij.

“Met de snel ontwikkelende technologie, is het moeilijk om een ​​aantal van de technische feiten, met name in high-tech sectoren zoals biologie, chemie, farmacie, elektronica en telecom te verduidelijken,” zei hij.

regering van het land is het nemen van stappen om het IP-geschillen in het land, zoals aan te pakken; waardoor lokale grassroot rechter IP rechtszaken rechtsgebieden aan te wijzen, en de oprichting van een centrum voor en het verlenen van derden bemiddeling en geschillenbeslechting diensten, want de technologie bedrijven die betrokken zijn in IP-geschillen.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken