Chromebooks en studenten: Lange termijn problemen voor Microsoft

Ik ben geweest, waarschuwt Microsoft over de Chromebook, voor een tijdje. De laptops gebaseerd op Google’s Chrome-browser hebben het potentieel om Microsoft’s greep op de PC ruimte verstoren. Microsoft heeft advertenties die op de Chromebook lopen, dus ik ben vrij zeker dat de dreiging herkent.

Chromebooks hebben twee dingen gaan voor hen die hen bijzonder aantrekkelijk voor studenten te maken. De goedkope prijs van deze laptops, zo laag als $ 200, past de student budget mooi. Zeker als je bedenkt de tweede ding dat studenten aantrekt, dat Chromebooks hebben een volledige office suite opgenomen zonder extra kosten.

Google heeft een programma voor het krijgen Chromebooks in basisscholen, dat maakt het aantrekkelijk voor organisaties om te rechtvaardigen vervanging van conventionele computers met hen. De voordelen voor opvoeders is de relatief lage implementatiekosten en de lagere onderhoudskosten op een permanente basis.

“Vergeet nooit dat een kleine groep van nadenkende mensen de wereld kan veranderen, het is het enige dat ooit heeft.” – Aaron Sorkin

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De advangages van een dergelijke implementaties op grote schaal zijn precies wat is het aantrekken van studenten. Gewoon kopen de Chromebook en gebruiken. Dit is aantrekkelijk voor de drukke student die heeft meestal geen vrije tijd te maken over de apparatuur die ze gebruiken.

Ik denk dat meer studenten overwegen of het kopen van Chromebooks dan ooit. Dit is niet gebaseerd op wetenschappelijke studies of voor de statistiek, het is uitsluitend gebaseerd op de toenemende hoeveelheid correspondentie die ik ontvangen van studenten.

Ik regelmatig hoor van degenen die willen weten of een Chromebook hun school werk aankan. Ze hebben hun onderzoek gedaan en hoorden van andere leerlingen die ze gebruiken, en ze willen ervoor zorgen alvorens zij neerleggen geld dat de Chromebook al hun school werk zal doen.

Mijn antwoord op deze studenten is een duidelijke … waarschijnlijk. Er zijn twee aspecten naar school werk dat zijn in kwestie. De eerste is de online cursus werk. Dit is makkelijk als Chromebooks zijn in principe de Chrome-browser die de meeste scholen te ondersteunen. De Chromebook moet boete voor deze werken.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

Het is niet zo duidelijk als de Chromebook geschikt is voor het tweede aspect van deze werkzaamheden, en dat is de opdrachten ingeleverd met digitale bestanden. Deze zijn vaak Office-documenten, in het bijzonder DOC en XLS-bestanden. Terwijl de Chrome-apps die gemakkelijk kunnen veroorzaken, kan ingewikkelde stukken niet goed weergegeven op de Office-installatie van de instructeur. Dat gebeurt niet zo vaak nu als in het verleden, maar het is iets om in de gaten.

Acer C720P Chromebook (hands on): Touch tegen een redelijke prijs; 10 coole gratis Chrome-extensies; Acer C720 Chromebook eerste indrukken: Snel en goedkoop; Chromebooks: Onwaarschijnlijk slagveld voor Intel versus ARM, HP Chromebook 11 hands on: Distraction-free schrijven met levendige weergave; Google kondigt nieuwe Chrome-apparaten van Acer, Asus, HP en Toshiba; Chromebook Pixel: Een van de beste laptops die ik heb gebruikt, Acer onthult eerste Chromebook met Haswell voor $ 249; Chromebook Pixel: 5 tips en trick; Chromebook pixel handen op (foto’s)

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Het andere type student ik regelmatig te horen van degene is die het risico nam en kocht een Chromebook voor school. Bijna al deze studenten zijn heel blij met de aankoop, en hebben geen problemen te doen (en het inleveren van) school werken op de Chromebook.

Ik hoor hoe gemakkelijk het was om de slag te gaan op de Chromebook en hoe pijnvrij te gebruiken voor school bleek te zijn. Er zijn bijna geen spijt over de Chromebook gegooid mijn weg door deze studenten.

In feite is de enige spijt ik heb gehoord hebben niets te maken met de Chromebook. Een paar studenten hebben gemeld aan mij dat ze moesten stoppen met het gebruik van de Chromebook nadat een van hun professoren eisten ze dat doen. Eén werd verteld dat als ze zich in een project dat werd gedaan op de Chromebook dat ze zou worden gegeven een nul voor de opdracht.

Ik kon zien dat het krijgen van een nul had draaide ze zich in een opdracht die de professor kon geen toegang, maar dit was niet het geval. Deze bijzondere student was het gebruik van de Chromebook voor weken, draaien in opdrachten zonder problemen. Het was pas de instructeur haar zag het gebruik van de Chromebook in de klas ze was ze het ultimatum gegeven. Heeft een Chromebook niet gebruiken en de juiste krediet te krijgen, of gebruik maken van een en falen. Ik weet niet wat dit professor is bang voor. Denk dat hij zich niet bewust is van de onlangs omgedoopt tot Office Online en dat Chromebooks kunnen gebruik maken van het grootste deel van het prima in het geval van Google-apps hebben problemen.

Er is geen vraag ik zie meer studenten leunen in de richting van de Chromebook dan in het verleden. De studentenpopulatie is waarschijnlijk niet groot genoeg voor dit om een ​​grote financiële hit naar Windows betekenen, maar op lange termijn Ik denk dat het van belang is voor Microsoft.

Deze studenten zijn de volgende generatie van de werknemers en denkers die de toekomst vorm zullen geven. Wat zij kunnen leren op school, standaard onderwerpen terzijde, is niet alleen doen ze niet nodig Windows, maar ze in feite de voorkeur aan een alternatief te gebruiken. Dat is al erg genoeg voor de mensen in Redmond, maar ik denk dat het gaat dieper dan dat.

Studenten die Chromebooks leren dat ze niet nodig hebben Microsoft Office om hun werk te doen. Veel Chromebook gebruikers dit al ontdekt dus het is niet voorbij reden om te denken dat de huidige generatie studenten niet zo ingebakken in de Windows-ecosysteem als in het verleden zal zijn. Ze zullen deze kennis hebben wanneer zij de school verlaten en voer de werkplek.

Zeker Microsoft voelt dit en wil om het hoofd af. Dat kan factor in waarom het, liet de licentiekosten voor Windows op de low-end apparaten maar liefst 70 procent. Het ziet teken aan de wand, en het is op een Chromebook geschreven.

Extra Chromebook dekking

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar