Cisco, HP profiteert break-up klanten

Klanten zullen profiteren van de toegenomen concurrentie op de markt nu dat Cisco Systems banden met Hewlett-Packard heeft verbroken en verhuisde agressiever in de server ruimte, volgens analisten, Technology Business Research.

De networking gigant kondigde eind vorige week HP zou laten vallen als een kanaal en global services alliantiepartner.

In een rapport vrijgegeven gisteren op Cisco’s move, John Byrne, directeur van Technology Business Research’s (TBR) Network Business Quarterly, zei klanten zullen gunstiger contractvoorwaarden en betere ondersteuning, maar ook dieper kortingen die voortvloeien uit de extra concurrentie te zien.

De verhuizing is een duidelijke marketing strategie gericht op duwen UCS (Unified Computing System) datacenter strategie van Cisco’s, die zijn blade servers trouwt met netwerkdiensten. Echter, Byrne zei dat grote organisaties zal waarschijnlijk kiezen voor HP op Cisco, indien gedrukt om te kiezen tussen de server stoere en nieuwkomer Cisco, die UCS kondigde afgelopen maart.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Hij merkte op dat Cisco’s breuk met HP was “onvermijdelijk”, gezien zet Cisco’s in de server markt.

HP, ook, is duwen haar netwerken arm, ProCurve. De tech reus vorig jaar bracht de ProCurve divisie samen met haar opslag en server divisies onder zijn technologische oplossingen groep.

In september vorig jaar, HP heeft een nieuwe set van ProCurve switches gebouwd om te integreren met de BladeSystem servers. Een HP executive had toen in een interview met de website van Australië ‘s zuster-site de website Azië, die het bedrijf voornamelijk zou concurreren met IBM en Dell Computer in het datacenter ruimte, en niet zien Cisco als een bedreiging gezegd.

In een reactie per e-mail op de website Asia, een HP-woordvoerder zei dat het bedrijf zal profiteren van haar wereldwijde bereik en portfolio breedte te ProCurve duwen aan klanten.

HP’s “Converged Infrastructure architectuur”, kondigde in november vorig jaar, is gebaseerd op HP networking aanbod en richt zich op het marktsegment hetzelfde als UCS doet.

Op de aankondiging van Cisco, HP zei: “Wij geloven niet dat het in het beste belang van de klant om een ​​eigen standpunt in te nemen.

We zullen cliënten met consulting, integratie, het beheer en de ondersteunende diensten voor hun heterogene omgevingen en ervoor te zorgen dat onze hardware en software platforms zijn geoptimaliseerd voor alle toonaangevende netwerken platforms.

TBR’s Byrne zei Cisco en HP zal nog steeds behouden banden voor nu, divergentie in de tijd. “Omdat beide bedrijven de nummer een positie in hun respectievelijke markten te bezetten, delen zij veel zakelijke klanten met wie ze hebben zeer strategische relaties.

“Daarom is het betaamt elk bedrijf om te ‘spelen nice’ voor het moment om eventuele negatieve gevolgen voor bedrijven van hun klanten te voorkomen,” zei hij.

Volgens de analist, zullen de eerste kans Cisco’s met kleinere bedrijven of nieuwe datacenters liggen.

In een eerder interview met de website Azië, Michael Warrilow, Hydrasight managing director, zei Cisco nodig heeft om klanten te overtuigen om hun netwerk en server teams samen te werken aan de vaststelling van de UCS producten te garanderen.

Een IDC commentaar op het moment zei ook UCS ‘gebundeld aanbod zou een beroep op klanten die op zoek om datacenters te bouwen vanaf nul.

Cisco kondigde eerder deze maand heeft vergaard 400 UCS klanten.

IDC’s derde kwartaalcijfers 2009 bleek dat HP had 50,7 procent van de blade server markt wereldwijd met IBM op 29,4 procent en Dell met 8,9 procent.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand