Data mining graaft vuil op cheats

Er is een griezelig advertentie op de Britse televisie die verkondigt “Het is allemaal in de database”.

De advertentie probeert de bevolking te terroriseren in het kopen van een tv-licentie, hen eraan te herinneren dat de gegevens bestaan ​​uit eerdere aankopen licentie evenals de aankoop van televisies.

Ik dacht van deze advertentie toen ik van een aantal super snooping door werk en inkomen naar Nieuw-Zeeland (WINZ) gehoord.

Deze overheidsinstelling behandelt een breed scala aan voordelen en is het gebruik van “data mining” technieken om fraude te bestrijden.

Deze week is de NZ Herald gemeld dat sommige NZ $ 16.000.000 van uitkeringsfraude vorig jaar werd ontdekt, met 10 sociale welvaart medewerkers krijgen de zak voor het rippen van het systeem uit.

De data-matching technieken omvatten matching client gegevens met andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, de Douane en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die dossiers in verband met dode mensen omgaat.

WINZ heeft een aantal echt nieuwe misstanden blootgelegd. Vorige maand hoorden we van fraudeurs aanspraak maken op de pensioenen van de overleden familieleden, met een aantal betalingen blijvende 15 jaar. Gelukkig is dat laan nu geblokkeerd met data-matching, geïntroduceerd in 2004. Misstanden eerder dan die datum niet in staat waren om ontdekt te worden.

Nu zijn ze in onderzoek dankzij data mining.

De technologie en vaardigheden om “data mine” de administratie niet bestond tot 2007, toen het ministerie creëerde een inlichtingendienst.

Het hoofd van het ministerie fraude team, Hilary Reynolds, zei dat de eenheid vorig jaar identificeerde een frauderisico met gepensioneerden die vóór 2004 Investigators “-data gedolven” 250.000 begunstigde dood gestorven en besloten 33 nodig verder onderzoek.

Strafrechtelijke vervolging werden uiteindelijk gelegd tegen 16 personen.

Typisch, zoals daders, die zich voordeed als gepensioneerden, waren andere familieleden, zoals weduwen. En het lijkt de inlichtingeneenheid is bezig met een goede baan.

De sonde in 250.000 sterfgevallen kwam na de melding van een 2008 auditor-generaal, die zei dat het ministerie moet de manier waarop het voorkomen, opgespoord en onderzocht uitkeringsfraude te verbeteren.

“We hebben overwogen dat het ministerie een beter gebruik van haar intelligentie en data-matching functies op gebieden die van opkomende risico’s en mogelijke gevallen van fraude te identificeren zou kunnen maken,” aldus het rapport.

De overheid waakhond zei dat het ministerie moet “regelmatig en formeel ‘de effectiviteit van data-matching te evalueren voor het opsporen van uitkeringsfraude. Het ook aanbevolen dat het ministerie gebruik risicobeoordelingen van de opkomende uitkeringsfraude om beter gebruik maken van de data-matching technologie – dat is hoe het pensioen zwendel werd ontdekt.

Nu, data mining wordt vaak gebruikt voor marketing en business intelligence, maar het is geweldig om te zien het gebruikt om de criminaliteit aan te pakken als deze. We zouden zorgen over wat de overheid zou kunnen doen met onze gegevens hebben, maar als we een voordeel accepteren, het is alleen maar goed en juist het maakt controles om te zien dat wij en andere begunstigden zijn eerlijk.

Dit geldt uiteraard belastingzaken ook. In Ierland wordt de fiscale afdeling inkomsten met vergelijkbare data-mining tools genaamd Social Network Analysis om de gegevens van klanten overeenkomen met die van andere instanties.

De VS maakt ook gebruik van data mining om hard op belastingontduiking, met name met betrekking tot die met buitenlandse bankrekeningen.

Nieuw-Zeeland eigen Internal Revenue is ook haar inspanningen (PDF) met data matching en dergelijk gereedschap, net als de Australian Taxation Office.

Data mining is zeker het leven in toenemende mate moeilijk voor cheats, zijn u een begunstigde of houder van een Zwitserse bankrekening!

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze