Facebook censuur in India een high water mark bereikt

India is gevuld met mensen die graag genieten van gepassioneerde argumenten en debat. Dit is altijd een van de bijzondere kenmerken van het land. Spirited, geïnformeerd debat in India heeft afgestemd met zijn veerkrachtige democratie (evenals relatieve vrijheid van meningsuiting, tenminste in vergelijking met sommige van zijn buren) als Nobelprijswinnaar Amartya Sen heeft verwezen in zijn boek ‘The Argumentative Indian.

Echter, krassen onder de oppervlakte en je kan een bron van illiberalism te vinden.

Het afhandelen van een van de meest complexe en rijkste wandtapijten van culturen en religies in de wereld maakt het bewaren van de vrede tussen de verschillende bestanddelen van een gigantische en ingewikkelde taak. Het tijdperk van sociale media-die India bevindt zich pal in het midden van maakt dit des te zwaarder omdat het zo veel makkelijker voor particulieren af ​​te klinken zonder checks and balances is geworden.

Dus, het houden van dit in het achterhoofd, kan het niet zo’n slechte zaak voor de Indiase regering te stappen en doven potentieel grote branden voordat ze gevaarlijke niveaus te bereiken. Bijgevolg is de Indiase regering gecensureerd content op de social media site 4765 keer tussen juli en december vorig jaar het hoogste tussen alle landen-maar het is onduidelijk hoeveel van die waren illiberal handelingen met het oog op de legitieme meningen en ideeën en hoeveel waren muilkorven gedaan om de uitstorting van de offensieve vitriool steel

Tweede op de lijst voor censuur was Turkije, die blijkbaar afgeremd 2014 berichten, omdat ze niet erg gunstig van voormalige Turkse leider Ataturk of het land zelf sprak.

Als het aankomt op verzoeken om informatie, de Amerikaanse tak van Facebook was de leider in de beschrijving van 81 procent van de 12.598 verzoeken om het door de Amerikaanse regering naar verluidt als gevolg van de rechtshandhaving redenen. Toen kwam de Britse vleugel van Facebook (waardoor 71 procent van de 1.906 aanvragen) en India (de toekenning van 54 procent van de 3.598 aanvragen).

We zorgvuldig te beoordelen of wij wettelijk verplicht zijn om te voldoen “, aldus Facebook General Counsel, Colin Stretch.” Zoals we al lang hebben benadrukt, duwen we terug op verzoeken die te breed, vaag zijn of niet voldoen aan de wettelijke normen. Als we zijn verplicht om informatie te verstrekken, in de meeste gevallen elementaire informatie te delen we alleen – zoals de naam en het IP-adres, “voegde hij eraan toe.

Ondanks de indrukwekkende run van de democratie in een dergelijk potentieel omstreden omgeving, heeft India een groot aantal gevallen van illiberalism gehad als het gaat om religieuze nationalisten verbod op wetenschappelijke werken van de geschiedenis en zelfs kunstwerken.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Zakelijke eengezinswoningen, zoals Reliance, waren succesvol in het krijgen van een boek over industrieel Dhirubhai Ambani verboden. Mukesh Ambani, hoofd van Reliance Industries is nu bezig klaagt de auteurs van het boek – Gas Wars-Kapitalisme van de Vriend en de Ambanis -dat blijkbaar schildert één van zijn bedrijven in de business van de productie van gas in een niet erg vleiend licht.

Als u denkt dat u of ik zijn boven de strijd in deze dienst-na alles, we zijn niet allemaal karnen uit controversiële boeken of kunstwerken-denk opnieuw. In het najaar van 2012, Shaheen Dhada, 21 jaar oud, een klacht ingediend bij een vriend op Facebook over hoe frustrerend het was dat Mumbai had het volledig uitschakelen na de dood van de hindoe-nationalistische partij van de Shiv Sena maximale leider Bal Thackeray. Een paar uur later werd ze afgevoerd naar de gevangenis onder het voorwendsel dat ze kwetsen gevoelens van een gemeenschap.

Markandey Katju, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek van India en voormalig rechter van het Hooggerechtshof, schreef dat “het is absurd om te zeggen dat protesteren tegen een bandh kwetst de religieuze gevoelens. Overeenkomstig artikel 19 (1) (a) van onze grondwet de vrijheid van meningsuiting is een gegarandeerd grondrecht. We leven in een democratie, niet een fascistische dictatuur. in feite is deze arrestatie zelf lijkt aan een strafbaar feit, omdat in paragraaf 341 en 342 is het een misdaad om ten onrechte arresteren of onrechtmatig beperken iemand die geen misdaad heeft begaan. ”

Dat zou je niet weg te houden van de bak dus de volgende keer dat u wilt om jezelf te uiten in dit land, je jezelf beter te controleren alvorens dit te doen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond