FoundationDB: Een nieuwe kijk op een gevestigde datastructuur

Het lijkt erop dat verspreid, SQL en NoSQL-database engines zijn alle woede voor extreme verwerking transactie of Big Data toepassingen. Sommige van deze systemen het handelsverkeer gedistribueerde prestaties voor transactionele integriteit. Sommigen zullen het programma vertellen dat de gegevens zijn opgeslagen en is veilig en het is echt ergens woont in het geheugen van sommige systeem en niet daadwerkelijk is veilig op een schijf opgeslagen ergens.

eventuele Consistentie

FoundationDB’s Ori Herrnstadt langs om het aanbieden van zijn bedrijf uit te leggen en waarom “uiteindelijke consistentie” kan een uitdaging zijn.

Tijdens de bespreking van het bedrijf “de belangrijkste waarde op te slaan,” Ik merkte dat ik herinnerd aan de Pick en MUMPS databases Ik werkte met lang geleden. Daar is het. Ik zei het. Ik was een BOF practitioner en database-engineer.

Sommige gedistribueerde databases, ongeacht of ze ondersteunen de SQL-query taal of iets anders (NoSQL), repliceren van gegevens tussen een aantal systemen en vertel programma dat de gegevens veilig, hoewel het echt is niet echt gekregen om een ​​betrouwbare opslag is opgeslagen media. De leveranciers aanbieden van deze systemen wijzen dat is zeer, zeer onwaarschijnlijk dat alle systemen die het ontbreekt op hetzelfde ogenblik zou worden.

Data, ze zouden wijzen is “veilig genoeg.”

FoundationDB gelooft dat “veilig genoeg” is niet echt veilig. Het is goed mogelijk dat meerdere systemen in een datacentrum of misschien geheel datacentrum zelf beschikbaar wordt. De gegevens kunnen verloren gaan tijdens een van deze zeldzame uitval.

Uiteindelijke consistentie is niet hetzelfde als dataconsistentie, Hernstadt gewezen.

FoundationDB heeft een database engine gebaseerd op het concept van een sleutelwaarde store, een database die is ontworpen om de gegevens zelf als zijn eigen index opgebouwd. Ontwikkelaars kunnen toegang krijgen tot deze gegevens op te slaan met behulp van een set van API’s of door middel van taal processors die de traditionele querytalen te nemen en breken ze neer voor verwerking door de sleutel waarde op te slaan.

Bigging up big data: Waarom de hype over is om te stoppen; Wat big data betekent voor kleine bedrijven; Executive Guide: Het maken van de business case voor big data (gratis ebook); Big Data 2013: voorspellingen Industry Players ‘; M2M zinvol is voor DBS Bank

De belangrijkste waarde winkel ondersteunt sharing, hiërarchisch storage, multi-kaart opslag en een groot aantal geavanceerde database concepten.

Een belangrijk punt is dat FoundationDB een manier om ervoor te zorgen dat de transacties gemaakt met behulp van de belangrijkste waarde winkel zijn ACID compliant heeft ontwikkeld. Aangezien deze transacties optreden in een gedistribueerde omgeving, ze zijn ook erg snel.

Eén van de berichten van de onderneming is dat de databank het mogelijk maakt voor veel verschillende database-engines te worden vervangen door een enkele database, omdat alle van de functies die ze aanbieden zijn verkrijgbaar in FoundationDB.

Het was verfrissend om te praten over een database die werd gebouwd op dezelfde ideeën als Pick en BOF (nu M). De database is gebouwd op een zeer compacte B-boomarchitectuur dat de gegevens gebruikt als onderdeel van de index. De gegevens worden niet beperkt tot specifieke soorten. Een knooppunt in de database kan een tekenreeks, een getal, een pointer naar lager gegevens of een combinatie van data en een pointer.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Deze gegevens kunnen worden gestructureerd op een aantal manieren die het mogelijk maakt om een ​​groot aantal verschillende mechanismen opslaginrichting.

Deze datastructuur doet me denken aan mijn werk met Kies een BOF databases lang geleden. FoundationDB heeft het concept van een B-boom-database, het fundament van zowel de Pick en de BOF-database genomen en heeft nogal een manier met het uit te voeren.

In FoundationDB, dat database-engine maakt deel uit van een zeer verspreide, zeer betrouwbare, ACID compliant database-engine. De motor is opgebouwd uit drie lagen – een opslaglaag die de feitelijke gegevensopslag en ophaalmogelijkheden een gedistribueerde verwerking laagje waarmee databasecomponenten om zich op een cluster van systemen en automatisch locatiegegevens die zorgt voor de beste prestaties worden geplaatst implementeert, en een taalverwerking laag die toegang tot de database met behulp van een aantal verschillende queries maakt. Momenteel SQL beschikbaar. Overige vragen taalondersteuning kan in de toekomst worden verwacht.

Ik was zeer onder de indruk van de slimheid van de aanpak FoundationDB’s en verwachten om grote dingen van hen te horen over de ondersteuning van zowel de Big Data en extreme transactionele toepassingen in de toekomst. Als u op zoek zijn naar een manier om een ​​aantal verschillende database engines te consolideren om het personeel en de licentie kosten te verlagen, kan FoundationDB precies het juiste antwoord te zijn.

Als u op zoek bent naar tools waarmee Big Data-toepassingen uit te voeren, kan FoundationDB ook het antwoord dat je voor ogen hebt te zijn.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

FoundationDB’s aanpak

snapshot analyse