Google’s privacybeleid van de fusie tegen de Nederlandse wet ‘

Google’s praktijk van het combineren van privacy beleid over de verschillende diensten is gevonden te zijn in strijd met de Nederlandse wet door Nederland ‘privacy toezichthouder CBP (College BeschermingPersoonsgegevens) na uitgebreid onderzoek over de kwestie.

Terwijl Microsoft heeft duidelijk geleerd van het privacybeleid van ramp van Google, de reus van Redmond’s nieuwe service-overeenkomst rokken dicht bij de randen.

In 2012, Google geïmplementeerd een significante verandering in haar privacy beleid, het samenvoegen van de individuele polissen uit de vele diensten in een uniform document – die volgens de zoekgigant, was handig en gemakkelijker te begrijpen.

Echter, hoewel gepresenteerd als een maatregel om de gebruikers tegemoet te komen, de beweging onmiddellijk trok de aandacht van de toezichthouders in Europa, omdat het ook toegestaan ​​Google om gebruikersgegevens combineren van diverse diensten.

Die op hun beurt, mag Google om samen een uiterst gedetailleerd gebruikersprofiel te zetten, dit alles zonder te vragen de gebruikers om hun toestemming. Immers, hoeven gebruikers niet de mogelijkheid hebben om af te zien van het proces van hun verschillende datasets worden gecombineerd, kunnen zeer gevoelige informatie, zoals hun betalingsgegevens, locatiegegevens en details over online gedrag bevatten.

onvoldoende op de hoogte

CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm de manier waarop Google de gebruiker gegevens omgaat met klem veroordeeld: “De manier waarop Google heeft persoonsgegevens gecombineerd sinds de invoering van de herziene privacy voorwaarden op 1 maart 2012 in strijd is met de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens”, zei hij in een verklaring .

Google combineert de persoonlijke gegevens van de internetgebruikers verkregen via verschillende Google-diensten, zonder de gebruikers goed te informeren en zonder hen te vragen om toestemming. Ons onderzoek toont aan dat Google zijn gebruikers niet voldoende te informeren over welke persoonlijke gegevens van het bedrijf verzamelt en met welk doel. Google is het creëren van een onzichtbaar web van onze persoonsgegevens, zonder onze toestemming en dat per definitie verboden is volgens de Nederlandse wet.

Geen juridische stappen … nog

Hoewel Google’s praktijken hebben gevonden om overtreding van de Nederlandse wet, de privacy-toezichthouder zei dat het heeft op dit moment niet de intentie om een ​​boete van Google, op voorwaarde dat het bedrijf bereid is om veranderingen aan te brengen.

Stuntelende door middel, Amazon en Google Britse Britse vertegenwoordigers geen enkele waardevolle en inzichtelijke informatie over de reden waarom hun fiscale record in het land is zo laag bekend te maken, ook al lijkt in de voorkant van een Britse parlementaire commissie om vragen te beantwoorden.

“We hebben inmiddels uitgenodigd Google voor een hoorzitting, waarna we zullen beslissen of en hoe we gaan implementeren nodige met betrekking tot de handhaving van de wet betekent”, aldus het CBP.

Intussen is de Nederlandse tak van Google heeft gereageerd op de beschuldigingen:. “Onze privacy policy respecteert de Europese wetgeving en stelt ons in staat om eenvoudiger en efficiënter diensten te creëren Tijdens dit proces, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om deel te nemen in overleg met het CBP en we zullen dat blijven doen. ”

Hoewel het bedrijf beweert te opereren in overeenstemming met de Europese wetgeving, is Nederland niet het eerste land dat Google op haar privacybeleid aan te vallen. Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben of dreigde Google over de privacy policy kwestie of daadwerkelijk gedrukt kosten.

Eerder deze maand de regionale rechtbank van Berlijn oordeelde dat verschillende clausules in de contracten van Google onwettig, waarin staat dat een totaal van 25 clausules in de gebruiksvoorwaarden en privacy voorwaarden te vaag zijn geformuleerd of niet behoorlijk beperkt de rechten van consumenten.

Google gaat vooruit in de richting van een meer perfecte SSL; Kan Mozilla uitgegroeid tot een tak van Google;? Google schopt CyanogenMod Installer uit de Play Store; Self-driving vliegende auto’s? Google zou kunnen worden gekoppeld aan stealth-venture

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

 artikel

verder lezen