Kan iemand beheren HP uit de nood?

Toen HP’s Q2 beter dan verwacht kwam, zou je kunnen denken dat dit belegerde bedrijf opgelucht kon ademhalen. Geen geluk. In en onder de detail was de kleine nugget dat HP Autonomy’s leider Mike Lynch heeft afgeworpen met de uitleg dat de inkomsten was ‘teleurstellend’. Meg Whitman, CEO van HP legde het als “niet het product … Het is niet de markt … Het is niet de competitie Dit is klassiek ondernemend bedrijf schalen uitdagingen -.. Het is een heel ander balspel” Iedereen kopen dat? Charles Cooper op deze website merkt astutely

HP hield niet van Leo Apotheker als CEO en zorgde ervoor dat zijn baan was zo moeilijk mogelijk. Hij deed zelf geen gunsten door pre-aankondiging van een verzelfstandiging van de pc-divisie. HP hield niet van de Autonomy overname, maar moest om het te zien door. In plaats van te oefenen verstandig oordeel en laat het aan de slag met de groei van de manier waarop ze wisten hoe, HP leiderschap sloeg op processen die maakte het onmogelijk voor Lynch en zijn team om te slagen.

Maar niet HP ook last omzetdalingen in de imaging en printing divisie alsook in haar enterprise server, storage en networking producten groepen in het laatste kwartaal? Het beste wat je zou kunnen wijzen op het principe vlakke prestaties in het bedrijf pc’s en diensten groepen waren. En terwijl de totale aantallen niet zo slecht als aanvankelijk gevreesd waren, HP nog steeds leed de derde achtereenvolgende kwartaal de omzet en winst daalt. (Sales daalden met 3 procent en daalde de winst met 31 procent.)

Na een stinker als dat, was iemands hoofd gaat rollen. Dus hier was Lynch, de buitenstaander bracht in het bedrijf – in een platina prijs – door een CEO die kreeg stuiterde na slechts een jaar. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke zondebok, hoeveel gemakkelijker krijgt het?

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Op het moment van de overname Autonomy, was ik bullish over zijn kansen op succes als groeimotor. Ik was bijna alleen in deze beoordeling. Terugkijkend, wat ik niet had meegenomen in mijn onderzoek was de fundamentele afkeer dat senior executives HP en Silicon Valley in het algemeen had voor de deal. In werkelijkheid, een aantal zeer grote ego’s in de weg stond van het beheer van dit apparaat op de juiste wijze.

Volgens de Financial Times (paywall)

“Hij is [Lynch] een ondernemer bij uitstek, het type persoon die ‘bugger de regels’, zegt. Zet hem in een organisatie zoals HP, het is als het zetten hem in de ambtenarij, hij zou gek worden “, zegt Richard Holway, analist bij TechMarketView.

In een eerder stuk, de FT zei dat maar liefst 25% van het personeel Autonomy’s links in de onmiddellijke na de overname periode, toe te voegen dat

Voormalig Autonomy personeel haalde een “verstikkende” en bureaucratische HP cultuur dat het moeilijk is om dingen gedaan te krijgen had gemaakt. Een van hen zei een eindeloze reeks van conference calls en het invullen van formulieren voelde ‘alsof je water-bemand “.

Dat uitbeelding werd betwist door mensen die dicht bij HP, die zei de heer Lynch werd gevraagd te vertrekken na een “zeer belangrijke” tekort aan inkomsten nummers Autonomy’s in het laatste kwartaal. De divisie was niet in staat om adequaat omgaan met alle sales geweest leidt ze werden gegeven door het bedrijf, deze mensen zeiden …

Ex-werknemers Autonomy zei dat de verkoop was uitgesteld laatste kwartaal als gevolg van een verhuizing naar het gebruik van HP’s omzet proces, dat langzaam werd gemaakt door een hoge mate van bureaucratie. Ze zei ook dat het was moeilijk geweest om de verkoop resultaten na het vertrek van zoveel senior executives te leveren …

Toen mevrouw Whitman nam het roer zij aanvankelijk beloofd om Autonomy vrije loop te geven in hoe het werd gerund, maar insiders zeggen dat de controle van het hoofdkantoor was het verhogen van de afgelopen maanden.

Terwijl de Silicon Valley en HP vertrek Lynch als zou ontslaan ‘normaal’ het niveau van natuurlijk verloop alleen zou hebben een belangrijke invloed op de prestaties gehad. Je krijgt niet dat wanneer een bedrijf wordt goed beheerd en zeker niet in een bedrijf waar de leiding trekt een trouwe aanhang. Wat kunnen we afleiden?

Twee dingen staan ​​voor mij over de manier waarop HP is in de afgelopen tijd beheerde

Met andere woorden, persoonlijkheden in de weg stond van gezond verstand. Nu HP heeft een vuist van een product reeks te maken waar veel van het talent dat zou hebben genomen het te hebben naar voren ofwel liepen of zijn duwde de deur uit. Lange termijn, dat klinkt als een 10300000000 $ afschrijving in de maak, met gekneusde ego’s in plaats van de uitoefening van de eerste management principes gezonken.

Ondanks de algemene steun voor Meg Whitman als vervanging voor Leo Apotheker, moet je jezelf afvragen is ze en dat team degenen die echt kan dit bedrijf om te draaien? Zoals Charles Cooper zegt:

Dus nu gaan we over van deze laatste daad in Silicon Valley’s langstlopende soap. De hoofdrol namen te veranderen – Fiorina, Hurd, Apotheker, en nu Whitman – maar de plot blijft hetzelfde. HP is zo slecht een vorm dan ooit. Oude scripts, oude slogans – Whitman zei zelfs op de winst conference call met analisten woensdagmiddag dat ze was “voorzichtig optimistisch” over HP de hoek te draaien. We hebben dit spul een ontelbaar keer eerder gehoord. Misschien kan iemand uitleggen waarom het gaat om deze tijd te werken? Als er een transformationele leider aan het roer, zou dit een goed moment om het te bewijzen zijn.

Mijn inzet is dat Ray Lane, HP uitvoerend voorzitter, die de feniks als daad van Oracle stijgen van een bijna-dood-ervaring in de jaren ’90 overzag, hoopt dat een deel van wat hij geleerd en actioned dat turnaround rubs korting op Whitman & Co. So ver, wordt de scorecard niet op zoek zo groot. Onze eigen Larry Dignan merkt op dat zelfs met een enorme 27.000 banenverlies in het verschiet en en een nadruk op de vernieuwde R & D-uitgaven, patiënt financiële analisten zijn verre van overtuigd

HP aandelen zijn een beetje de dag nadat de resultaten van het bedrijf, maar weinig analisten roepen de ommekeer. In feite is HP’s herstructurering wordt geportretteerd in sommige kampen als een beweging die niet de realiteit van het bedrijf zou kunnen worden geconfronteerd met bedrijven vast te zitten in een seculiere daling zal veranderen.

In dezelfde geest, zie ik niet hoe de O & O-uitgaven helpt het bedrijf, tenzij het snel sommige ontwrichtende innovatie kan volgen in de tijd voor een zinderende Q4.

Aan de achterkant van mijn hoofd Ik vraag me af of er iemand is die dit bedrijf kan draaien zonder de radicale maar misschien noodzakelijke stap van het breken van dit bedrijf en terug te zenden naar zijn wortels.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand