Na een lange samenwerking en een trade-in spat, BlackBerry verbreekt banden met T-Mobile

Na de recente ruzie tussen BlackBerry CEO John Chen en T-Mobile, heeft het Canadese bedrijf zijn licentie-overeenkomst met de VS ‘vierde grootste luchtvaartmaatschappij eindigde.

BlackBerry kondigde de beweging op dinsdag, met een voorsprong van de 25 april na afloop van de licentie van T-Mobile om BlackBerry-producten te verkopen.

Gezien de recente ruzie tussen de twee bedrijven voorbij, een T-Mobile bieden die gebruikers aangemoedigd om de handel in hun BlackBerrys, dat Chen geacht een ‘ongepaste en ondoordachte “, de aankondiging is niet geheel verrassend. Nog voordat het bod gelanceerd, de vervoerder had al; getrokken BlackBerry-apparaten uit de winkelrekken. Toch is het een dramatische stap voor een handset maker die uiteindelijk moet carrier steun aan een comeback te maken.

Volgens Chen, het beëindigen van de samenwerking met T-Mobile komt met enige spijt, maar BlackBerry houdt de deur open voor een toekomstige deal – dat wil zeggen, als de BlackBerry komt uit op de betere kant van het, zelfs kansen Chen gelooft dat het heeft met succes navigeren van een ommekeer.

“BlackBerry heeft een positieve relatie met T-Mobile voor vele jaren gehad. Helaas, op dit moment, onze strategieën zijn niet complementair en we moeten in het belang van onze klanten BlackBerry handelen”, zei Chen in een verklaring.

We hopen samen te werken met T-Mobile in de toekomst weer als onze zakelijke strategieën worden uitgelijnd. Wij zijn zeer dankbaar voor onze trouwe BlackBerry-klanten en zal er alles aan doen om verdere steun te bieden met uw bestaande provider of zorgen voor een soepele overgang naar onze andere carrier partners.

Terwijl de relatie van het paar niet rooskleurig van laat is geweest, zou BlackBerry verstandig zijn om de deur open voor het bedrijf gegeven T-Mobile recente inspanningen om klanten te pakken van rivaliserende exploitanten, die zag zijn maandelijkse abonnees groeien met 869.000 in het laatste kwartaal van te houden 2013.

BlackBerry zei dat het zal werken met T-Mobile aan de abonnees van de vervoerder die BlackBerry-toestellen en die de laatst overgebleven telefoons in de inventaris van T-Mobile te kopen ondersteunen.

RIM’s PlayBook: Is het een Android Frankenberry; Can RIM’s Playbook ondersteunen een Android Parallel Universe; Mobile Device Management:? BYOD krijgt religie; BlackBerry 10 breaks 100k app barrière met behulp van Android-poorten

BlackBerry werkt ook samen met rivalen van T-Mobile aan consumenten en bedrijven te voorzien van “alternatieven” indien zij dit wensen om te verhuizen naar een van de dragers BlackBerry werkt nog steeds bij, waaronder AT & T, Verizon en Sprint.

BlackBerry verkocht 3,4 miljoen smartphones in het vierde kwartaal van 2013. Echter, tweederde van deze apparaten waren zijn oudere BlackBerry 7 modellen, het bedrijf onlangs gemeld.

Het bedrijf verkocht ongeveer 18 miljoen apparaten in 2013, iets meer dan de helft van het aantal dat in 2012 verkocht meer dan het jaar heeft zij haar smartphone marktaandeel dia uit vijf procent wereldwijd tot slechts 1,2 procent gezien, volgens recente cijfers van Gartner.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

toekomstige BlackBerry’s rijdt op het ondersteunen van het verleden; Thinking of noodlanding op het water BlackBerry? Hier is wat u zult krijgen – en wat je verliest; BlackBerry QNX: Waarom is het zo waardevol voor Apple, Google, auto-industrie

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

BlackBerry