Ontwikkelaars boos over softwarepatenten “fraude”

Een vergadering op het ministerie van Handel en Industrie (DTI) op dinsdag te verduidelijken de voorgestelde Computer Implemented richtlijn Uitvindingen links softwareontwikkelaars boos dat hun zorgen nog steeds niet aangepakt.

DTI Minister Lord Sainsbury David zei dat de bijeenkomst was geroepen om de zorgen van de mensen die hun parlementsleden over de kwestie had geschreven aan te pakken.

Ik dacht dat het handig om een ​​bijeenkomst als deze zou zijn, want ik heb ontvangen en beantwoord vele honderden brieven van u en anderen over de huidige voorstellen, “zei Lord Sainsbury.” Een paar zijn ondersteunend geweest, maar de grote meerderheid hebben de vrees gerezen en bezorgdheid over onze voortdurende manier van handelen.

Hij zei dat de bijeenkomst zou de problemen rond octrooien te verduidelijken: “Ik hoop dat … ik in staat om weg te nemen veel van je angsten zal zijn en dwars door alle retoriek die wij over deze kwestie hebben gehad.”

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Maar tegenstanders van softwarepatenten die de gelegenheid gehad om te twijfelen aan de Britse Patent Office (UKPO) op de problemen rond octrooien kregen zei weinig was eigenlijk verduidelijkt.

James Martin, een open source-ontwikkelaar, zei dat de UKPO niet bevredigend zijn vragen, in het bijzonder een vraag hebt over een patent te beantwoorden over de bespoediging CPU emulators dat onlangs – en controversiële – toegekend aan ARM.

Onze zorgen zijn niet aangepakt en de taal die wordt gebruikt door het Europees Octrooibureau werd vertroebeling van het probleem, “zei Martin. ‘Toen we vroegen:’ Is software octrooieerbaar? ‘ en noemde de recente ARM zaak, die duidelijk is puur software, ze ontweek de vraag en begon te praten over iets anders.

Glyn Wintle, de chief technology officer voor online weddenschappen bedrijf BackandLay.com, had een soortgelijk advies. “Ze probeerden om te doen wat ze normaal doen, dat is antwoord geven op de vraag in een onnauwkeurige manier”, zei Wintle.

Een van de punten die door Lord Sainsbury was dat de voorgestelde richtlijn innovatie zou aanmoedigen. “We willen een richtlijn die aanmoedigt en innovatie te beschermen op alle niveaus, vooral voor kleine bedrijven,” zei Sainsbury.

Maar Michael Tortolano, de oprichter van softwarebedrijf Home Media Networks, zei patenten innovatie belemmeren – maar dat het moeilijk is om aan te tonen dat bedrijven geen werk hebben verricht, omdat ze zich zorgen over inbreuk maakt op een patent waren.

Wij proberen om desktops en servers bedrijven te beschermen tegen verlamd door softwarepatenten, “zei Tortolano.” We kunnen niet het bedrag van de technische work-around dat bedrijven hebben moeten doen tonen [om te voorkomen dat het schenden van een patent]. We kunnen niet alle ideeën die nooit in bloei zijn gekomen omdat bedrijven zijn op dubieuze rechtsgrond dus niet voortgezet laten zien.

De bewering dat octrooien beschermen innovatie wordt momenteel onderzocht door middel van een studie van Open Source Risk Management gelanceerd. Het onderzoek heeft tot doel de technische geschiedenis van de octrooien die werden geïdentificeerd als de Stad van de Linux-migratie München relevant traceren. De migratie werd in de wacht gezet in augustus meer dan vreest dat als de stad zou kunnen juridische problemen worden geconfronteerd als het gebruikt Linux ..

Martin gaf toe dat een aantal positieve dingen kwam uit de vergadering – bijvoorbeeld de overheid zal een workshop houden om technische bijdragen te bespreken, en zal toestaan ​​dat degenen die op de bijeenkomst waren voor te stellen wijzigingen van de richtlijn.

Maar deze concessies misschien te laat zijn gekomen, zei Martin. De Raad van de EU kan de nieuwe patent richtlijn pas in een visserijtak of Environment vergadering voor Kerstmis.

Wookey, een Debian-ontwikkelaar en technisch directeur van Aleph One hoopt dinsdag vergadering heeft Sainsbury meer bewust van de zorgen van de software-ontwikkelaars gemaakt.

“Hopelijk zal de minister nu begrijpen dat wat hij heeft gehoord van het Europees Octrooibureau is niet het hele verhaal,” zei Wookey.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen