Acer rolt de sport playbook, koopt Xplova

Acer, zoals meerdere verkopers van technologie, wordt in toenemende mate zien van sport-gerelateerde hardware, software en diensten als zijn ticket om te diversifiëren en te groeien verkoop.

Samen met een reeks aankondigingen met betrekking tot laptops, desktops en smartphones, Acer zei dat het verwerven van Xplova, die GPS-computers maakt om te fietsen. Acer kondigde het nieuws op de IFA tech show in Berlijn.

In een verklaring, Acer zei dat het zal Xplova integreren met haar product en bieden uiteindelijk meer sportartikelen. Wearables zijn het doelwit van meerdere consumenten-elektronica bedrijven, maar de gerichte degenen zoals Fitbit zijn die hun eigen land. Apple Watch heeft een behoorlijke ramp gehad, maar smartwatches en wearables zijn in beweging. Zal gericht spelers als Garmin en Fitbit winnen van de dag of de buit gaan naar bedrijven proberen om een ​​beetje van alles te doen.

Apple Watch sluit op Fitbit met 3,6 miljoen zendingen in Q2: IDC | Fitbit: Kan het maken van de business-to-business, software platform draaien? | Garmin kan signaleren fitness wearable prijzenoorlog vooruit | Samsung, Fitbit lead J. D. Vermogen tevredenheid rankings | Fitbit’s grote wedstrijd: Groei software, services | Onder digitale product plan van Armour’s worden uitgewerkt | Deze website Fitbit beoordelingen

Acer kan gewoon vallen in die laatste categorie. Xplova biedt slimme fietscomputers, routeplanning en communautaire instrumenten, samen met analytics. Uiteindelijk zullen alle eindpunt apparaten gekoppeld worden aan het internet van de dingen zoals een netwerk dat alles, van kleding tot huizen aan mensen.

De inzet voor Acer is dat het verder kan uitbreiden naar sport-hardware en services. Acer merkte op dat het zal “aanboren enorme fietsen-industrie in China met cloud-enabled sportdiensten.”

Net als andere tech leveranciers zoals IBM, SAP en anderen, Acer ziet sportevenementen als een branding kans. Acer heeft deelgenomen als een technologie provider voor de 2010 Olympische Winterspelen en de Olympische Spelen van 2012.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken