ERP leveranciers zijn traag om SaaS te nemen, zegt Gartner

Zowat iedereen is het erover eens dat de software-as-a-service (SaaS) wordt snel vastgesteld, maar volgens de analisten van Gartner, sommige zijn beslist sneller dan anderen.

In een onderzoek dat onlangs uitgevoerd Gartner gekeken naar drie Europese landen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk en keek naar verschillende applicaties draaien SaaS, zoals CRM en ERP die lijkt weinig vooruitgang te hebben geboekt op het gebied.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk “aanzienlijk voorsprong op die in Duitsland op het gebied van SaaS adoptie”, Gartner zei in een verklaring. Echter, Gartner zei ook dat de reacties van Duitse organisaties stelde “dat het verschil in adoptie niveaus zal krimpen als de gebruikers te volgen door op hun plannen voor SaaS adoptie in 2009”.

In termen van het aantal bedrijven met behulp van SaaS, 71 procent van de ondervraagden zegt dat hun organisatie momenteel werden met behulp van SaaS-applicaties. Het niveau in het VK enige lichte beneden 68 procent,. Slechts 45 procent in Duitsland dat ze gebruikten software.

De enquête is ook gekeken naar de werkelijke niveaus van SaaS-gebruik in vergelijking met het aantal werknemers van een organisatie kan hebben met behulp van SaaS. De resultaten toonden aan dat hogere niveaus van gebruik en de vaststelling ervan in Frankrijk.

De enquête bevindingen over de lengte van de tijd die SaaS-applicaties in gebruik zijn in de drie landen zijn geweest bleek dat Frankrijk heeft een lichte voorsprong op het gebied van adoptie. Slechts 4 procent van de Franse respondenten zei dat ze SaaS-applicaties hadden gebruikt voor minder dan een jaar, in vergelijking met 17 procent in het Verenigd Koninkrijk en 21 procent in Duitsland.

Gartner zei dat het “een traditionele aanname ‘dat het Verenigd Koninkrijk is verder gevorderd in de goedkeuring van SaaS is dan Frankrijk en Duitsland is geweest en dus het was veelzeggend dat deze statistiek bleek dat het tegenovergestelde waar was, aldus Gartner.

“Wij geloven dat de Noord-Amerikaanse leveranciers meer succes in het Verenigd Koninkrijk hebben genoten omdat er minder inspanning is nodig om producten en de verkoop en marketing strategieën te lokaliseren”, aldus Chris Pang, research analist bij Gartner.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

De bedrijven die het meest succesvol zijn geweest in het rijden door de goedkeuring van SaaS zijn Salesforce.com en RightNow Technology, zei Pang. “Ze typeren de reden waarom bedrijven in staat zijn om succes in SaaS”, aldus Pang. “De meest succesvolle toepassingen zijn eenvoudig te implementeren en vele malen met min of meer dezelfde software implementeren.

Om dezelfde reden zijn ERP leveranciers moeite succesvol te zijn in SaaS, zegt Pang. “Ze lopen zeer complexe toepassingen met veel verschillende delen van de software die veel veranderingen en aan te passen voordat u de software te draaien in hoeveelheid zal krijgen nodig hebben,” Pang vertelde de website van Groot-Brittannië.

Kijk naar een applicatie zoals WebEx, is er niet veel van maatwerk nodig, zodat het een succes is geweest “, aldus Pang.

Toeslag op ERP en IDC; Op woensdag (voor het zeggen na het schrijven van de blog) kwam dit in van IDC

Een recent onderzoek van IDC in West-Europa blijkt dat 2009 de uitgaven voor ERP-applicaties sterk worden beïnvloed door de huidige economische crisis. 21 procent van de respondenten zegt dat hun ERP-uitgaven zouden lager of veel lager in 2009 dan in 2008. Frankrijk zal bijzonder hard worden getroffen, maar de Scandinavische landen en Duitsland minder invloed te voelen. Een nadere blik op ERP-uitgaven plannen blijkt dat de grotere ondernemingen met meer dan 2.500 medewerkers het meest kwetsbaar voor ERP bezuinigingen zal zijn.

Op een meer positieve noot, de respondenten gezinspeeld op toename van de gemiddelde uitgaven in 2009 voor alle andere software categorieën, waaronder beveiligingssoftware, storage software, databases, systeembeheer, en systemen software. Dit bevestigt de mening van IDC’s die infrastructuur software besteden de meest veerkrachtige om macro-economische schommelingen zullen zijn. Er zijn ook duidelijke aanwijzingen dat CRM-applicaties zullen zien meer uitgaven in 2009.

IT kostenreductie was de meest populaire IT-prioriteit voor 2009, geselecteerd door 23 procent van alle respondenten. Dit impliceert echter dat 77 procent van alle respondenten heeft andere IT-prioriteiten, naast de kosten, met inbegrip van IT-beveiliging, ondersteuning van de nieuwe business requirements, de IT-infrastructuur consolidatie en zakelijke toepassingen, die elk werden geselecteerd door ten minste 10 procent van alle respondenten.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving