Forrester: Green IT services landschap verschuiven

Het is moeilijk te geloven dat wanneer ik voor het eerst begon te schrijven over groene IT slechts drie jaar geleden, de meeste mensen dachten dat ik gek was of op zijn minst naïef. Maar je hoeft niet te geloven in de klimaatverandering om te zien dat er aanzienlijke voordelen voor bedrijven die milieu-driven gezond verstand van toepassing op hun IT-strategieën en inkoop.

Forrester heeft net komen met een rapport, “Voortbouwend op de Sustainability Consulting Services Opportunity”, dat illustreert hoe groene IT is volwassen geworden sinds ik begon bij te dragen aan deze blog. Er zijn twee grote veranderingen op de horizon voor IT-managers om te overwegen.

Ten eerste, je team is waarschijnlijk een verschuiving van de energie-efficiëntie projecten in projecten die vragen om te zien IT-enabled groene bedrijfsprocessen. Het is niet zo dat de energie-efficiëntie gaat weg, zijn dat de laatste vooral strategisch wordt beschouwd als de economie weer beweegt in een groeifase. Tegen 2013, IT-services bedrijven gericht op groene initiatieven verwachten dat de volgende mix

Ten tweede zullen de projecten in Noord-Amerika te verhogen in de komende drie jaar, terwijl de Europese projecten zullen afbouwen. Ongeveer 33 procent van de groene IT-diensten inkomsten zal worden toegeschreven aan Noord-Amerika projecten in 2013, in vergelijking met 26 procent in 2010.

Over het geheel genomen Forrester voorspelt zal er ongeveer $ 6850000000 besteed aan duurzaamheid consulting services: 3000000000 $ zal gaan naar groene IT-services, 2400000000 $ zal gaan naar IT-for-groene projecten, en $ 1490000000 zal gaan naar groene zakelijke initiatieven die een IT omvatten component. De publieke sector leidt IT-projecten met betrekking tot duurzaamheid van vandaag, maar de verwerkende sector zal een leiding in de investeringen te nemen in 2013, volgens de Forrester projecten.

Sommige IT-services bedrijven hebben een serieuze claim diensten van dit soort ingezet. De spelers nauwlettend in de gaten door Forrester omvatten (in alfabetische volgorde)

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Accenture, Altos Origin; Booz & Company; BT Global Services, Capgemini, Cisco, Cognizant, CSC, Deloitte, EcomNets, Fujitsu, Getronics, Hewlett-Packard, IBM, Infosys Technologies, ITC Infotech, KPMG, Logica, Orange Business Services; PricewaterhouseCoopers , SAP, Siemens IT Solutions and Services, Tata Consultancy Services, T-Systems; Wipro

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow