Frankrijk naar Facebook: Stoppen met het volgen van iedereen op het internet

Facebook zegt dat het “alle vertrouwen in dat we voldoen aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming”.

Frankrijk databescherming waakhond heeft besteld Facebook om te stoppen met de overdracht van gegevens naar de VS en te stoppen met het bijhouden van niet-leden zonder hun toestemming.

Franse databescherming autoriteit CNIL heeft Facebook drie maanden gegeven om te voldoen aan de formele mededeling, het aanvragen van het sociale netwerk stopt met het gebruik van de inmiddels ter ziele gegane EU-VS Safe Habor overeenkomst om gegevens over de Atlantische Oceaan voor de verwerking.

hoogste rechtbank in Europa sloeg Safe Harbor in oktober na het bekijken van geval Oostenrijkse privacy campagnevoerder Max Schrem tegen Ierland databescherming autoriteit en zijn onvervulde vraag naar Facebook Ierland om te stoppen met de overdracht van gegevens aan de VS in het licht van de NSA PRISM surveillance programma.

Een class action rechtszaak die door een Europese privacy groep vooruit dankzij de beslissing van vandaag door een Weense hof.

Die uitspraak leidde tot nieuwe EU-VS-voorstel van vorige week, genaamd Privacy Shield. Echter, tot de nieuwe overeenkomst van kracht wordt, de Europese autoriteiten voor gegevensbescherming zijn nog steeds in staat om de Safe Harbor uitspraak af te dwingen.

“Facebook overdraagt ​​persoonsgegevens aan de Verenigde Staten op basis van de Safe Harbor, hoewel het Hof van Justitie van de Europese Unie ongeldig dergelijke overdrachten in zijn arrest van 6 oktober 2015 verklaarde,” zei CNIL in een verklaring.

“De ingebrekestelling wordt openbaar gemaakt als gevolg van de ernst van de overtredingen en het aantal betrokken bij de Facebook-dienst individuen,” het toegevoegd.

Safe Harbour: Data regels sharing ongeldig zijn, zegt de Europese rechter expert; PGP mede-oprichter: Ad bedrijven zijn de grootste privacy probleem van vandaag, niet de overheid; Facebook cookie-case: Waarom zelfs de ‘Like’ knop schendt ‘informed consent’ EU privacy wetgeving

CNIL heeft ook bevolen Facebook om te stoppen met het verzamelen van bladeren activiteit van niet-Facebook-leden, zonder hen te informeren dat gegevens verzamelt door het instellen van haar ‘datr’ cookie om browsers die een publieke Facebook pagina te bezoeken.

CNIL wil Facebook om gebruikers van het doel van de cookie op de hoogte en wordt uitgelegd hoe u de cookie-instellingen in een banner te wijzigen op de pagina’s die ze gebruiken.

België’s databescherming autoriteit uitgegeven een interim-uitspraak tegen Facebook meer dan datr in december.

Facebook’s chief security officer Alex Stamos zei dat het gebruik maakt van datr om onbevoegde rekening overnames, DDoS-aanvallen, en kopiëren van de inhoud van de gebruiker te voorkomen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Hij merkte ook op dat de beslissing zou gelden voor alle grote uitgevers in België, omdat ze alle cookies te gebruiken op een manier die lijkt op de eisen van de waakhond schenden.

CNIL’s onderzoek omvatte een inspectie ter plaatse van Facebook en een documentaire audit om te bepalen of het sociale netwerk in overeenstemming met de Franse wet.

De toezichthouder heeft ook kritiek op Facebook voor het verzamelen van gegevens over de seksuele geaardheid van de gebruikers, maar ook religieuze en politieke opvattingen, zonder het verkrijgen van hun uitdrukkelijke toestemming. En het wil Facebook om te stoppen met het verzoek om gebruikers te voorzien van medische dossiers om hun identiteit te bewijzen.

Facebook zei in de verklaring op de website dat het in strijd is met het Europees recht.

“Bescherming van de privacy van de mensen die gebruik maken van Facebook is de kern van alles wat we doen. We zijn ervan overtuigd dat we voldoen aan de Europese wetgeving voor gegevensbescherming en kijken ernaar uit om de confrontatie met de CNIL om te reageren op hun zorgen,” zei een Facebook-woordvoerder .

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

data Privacy