Google beschuldigd van ‘het bevorderen van piraterij in Getty images EU klacht

Google is het onderwerp van een antitrust-klacht van Getty Images met de Europese Commissie, als de Amerikaanse fotoagentschap gelooft Google is zowel “het bevorderen van piraterij” en inherent schadelijk beeld bedrijven.

Volgens een rapport van de Financial Times, de VS betaalde fotoagentschap Getty van plan om een ​​formele klacht in te dienen bij de Commissie in Brussel op woensdag.

Getty zegt dat de Mountain View, Californië gevestigde bedrijf is schadelijk fotojournalistiek door freeriden het werk van anderen door middel van het oogsten van haar eigen zoekmogelijkheden te verbeteren – zonder dat een van de benenwerk zelf te doen.

In het bijzonder, Getty gelooft dat het verkeer wordt omgeleid weg van de Amerikaanse firma webdomein, die gevolgen inkomsten.

Google image search schraapt beelden afkomstig van het web, ze te tonen in een thumbnail gebaseerde webpagina die afhankelijk is van de zoektermen ingevoerd door gebruikers. Beelden kunnen vervolgens worden aangeklikt, het openbaren van de oorspronkelijke website link als gastheer van de inhoud.

grote klacht Getty’s is hoe beeldweergave na 2013 is veranderd, als auteursrechtelijk foto’s nu in een hoge-resolutie-formaat en groot formaat in plaats van een kleine, lage kwaliteit kopie worden getoond.

Volgens Yoko Miyashita, general counsel Getty’s, hebben de veranderingen “gepromoot piraterij” door te draaien aan de gebruikers in de “toevallige piraten” voor het bekijken en opslaan van dergelijke afbeeldingen, in plaats van naar de Getty platform – wanneer deze inhoud moet worden betaald.

Het is nu aan de EU om te beslissen of deze praktijk breekt antitrustregels en of Getty heeft een klacht gegrond is op de afbeelding schrapen. Een probleem is echter dat de Getty heeft wel de keuze om opt-out van op zoek wordt weergegeven – maar zonder de steun van Google, zal de blootstelling op het web te verminderen.

Hoewel eerdere pogingen om Google ter verantwoording roepen voor het schrapen inhoud hebben gefaald, de publicatie zegt dat een aantal advocaten bestrijden van de tech reus geloven dat er “signalen” dat de commissie wordt steeds meer open voor dergelijke klachten.

Dit is niet het enige geval de EU onderzoekt over Google. Hoewel er klachten zijn, zowel in de VS en de EU, heeft Google onlangs beschuldigd van het misbruiken van een dominante marktpositie in de Android app markt door het opleggen van beperkingen op de fabrikanten en exploitanten van mobiele netwerken.

Een Google-woordvoerder weigerde commentaar te geven.

Lees verder: Top picks

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

zelfrijdende auto van Ford neemt de angst uit van het rijden in het donker, de Verenigde Staten uitgevers brand schot op het blokkeren van advertenties Brave browser; Steam censors piraat chats, bericht koppelingen, Nokia om duizenden banen slash wereldwijd; Contactloze betalingen komen tot een vlucht in uw buurt

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer