Google Cloud lanceert nieuwe machine learning API in open beta

Voortbouwend op de machine learning instrumenten die zij eerder dit jaar onthuld, Google Cloud Platform op woensdag aangekondigd dat het de lancering van twee machine learning API’s in open beta.

De nieuwe Google Cloud Natural Language API kan een gebruiker de structuur en de betekenis van de tekst te onthullen. Google belooft steun voor een verscheidenheid van talen, te beginnen met het Engels, Spaans en Japans.

In een aparte blog post, Google demonstreerde hoe de Natural Language API kunnen worden gebruikt om verhalen uit de New York Times te analyseren. Als een voorbeeld, kon u uitvoert sentiment analyses blokken tekst met de API, lopen de resultaten in een BigQuery tafel, en visualiseer dan ze met Google Data Studio

In een ander voorbeeld, kan digitale marketeers sentiment analyse mogelijkheden van de API’s gebruiken voor het bewaken online product reviews of de klantenservice bellen naar service centers. Naast stemmingsanalyse kan de API worden gebruikt entiteitsherkenning (labelen entiteiten een persoon, organisatie, etc), alsook voor syntax analyse.

Ondertussen is Google’s Cloud Speech API ook het invoeren van open beta. Met behulp van dezelfde spraakherkenningstechnologie die de bevoegdheden van Google Search, het geeft je toegang tot spraak-naar-tekst conversie in meer dan 80 talen voor apps en ivd-apparaten. Google heeft al meer dan 5.000 bedrijven zich aangemeld voor Speech API alpha.

Google Cloud Platform kondigde ook het openen van een westkust regio in Oregon. Het zal in eerste instantie bieden Google Compute Engine, Google Cloud Storage en Google Container Engine. De nieuwe regio moet applicatie latency overal van 30 procent tot 80 procent te verminderen voor steden, waaronder Vancouver, Seattle, Portland, San Francisco en Los Angeles.

Google Cloud Platform is achtergebleven bij AWS en Microsoft Azure sinds de start. Maar, zullen de belangrijkste klanten en nieuwe hulpmiddelen helpen het tij te keren?

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie