Google Play-services 6.5 updates Maps, Fit, Wallet, en Drive

Google heeft zijn vijfde grote update van Google Play Services (GPS) uitgebracht, gericht op nieuwe functies in Maps, Drive, Google Wallet, en de nieuwe Google-Fit platform.

Google blijft het aantal API’s beschikbaar in GPS, die biedt ontwikkelaars de tools om functies te integreren van Drive, Maps, en zo verder uit te breiden, terwijl de kern van Google apps consistent in de verschillende versies van Android.

GPS 6.5 is de uitrol van over de hele wereld deze week voor bijna alle Android-apparaten, waardoor het met een aantal verbeteringen in Maps, zoals het maken het makkelijker om aanwijzingen te krijgen van binnen apps van derden. Sommige apps zullen binnenkort beschikken over een kaart werkbalk die aanwijzingen geeft en turn-by-turn navigatie naar een marker.

Google kan ontwerpen pure Android alles wat het wil, maar de realiteit is dat het beheer van een consistente gebruikerservaring is een partij als het hoeden van katten gegeven hardware partners hebben allemaal hun eigen overlays.

Google heeft ook nog een nieuwe ‘lite mode’ map optie waarmee ontwikkelaars weer kleiner kaarten, zoals miniaturen, op een bepaalde locatie en zoomniveau. Hoewel het niet een volledig functionele kaart, zal het u laten de ontwikkelaars markers en vormen toe te voegen aan de miniatuur, en kan dienen als een toegangspoort tot Google Maps als de situatie daarom vraagt.

Met GPS zal 6,5 ontwikkelaars ook meer mogelijkheden om Google Map taken starten vanuit hun app, met inbegrip van de weergave van de kaart, het zoeken, te beginnen turn-by-turn navigatie, en het openen van Street View.

Ze krijgen ook de mogelijkheid om publieke en private aangepaste bestand eigenschappen toe te voegen aan een Drive-bestand, dat volgens Google, kan worden gebruikt om efficiënter zoekopdrachten op te bouwen en laat apps om informatie op te slaan zonder te worden beïnvloed door het bewerken van in andere apps.

GPS 6.5 doel om apps een beetje vriendelijker om de batterij van het apparaat door het toevoegen van meer gedetailleerde controles op wanneer bestanden moeten worden geupload naar Aandrijving op basis van het type netwerk en de laadstatus.

Google onlangs, lanceerde Google Fit SDK, een gezondheids-en fitness-app, krijgt een boost in GPS 6.5 ook. Ontwikkelaars hebben nu een gemakkelijkere tijd het toevoegen van ‘activiteit segmenten’ – vooraf bepaalde perioden voor verschillende activiteiten zoals hardlopen, wandelen of fietsen – bij het plaatsen van ‘Sessions’. Zoals Google eerder geschetst, sessies toe te voegen tijdsinterval metadata om fitness gegevens in de fitness-winkel en bieden ontwikkelaars een manier van bevragen van gegevens op basis van dat.

De update brengt ook een nieuwe ‘Doneren met Google’ knop om Google Wallet, toe te voegen aan de bestaande ‘Koop met Google’ knop.

Aangezien Google’s steeds groeiende set API’s ter beschikking gesteld door middel van GPS, wordt de zoekgigant het aanbieden van een manier voor ontwikkelaars om hun apps van steeds opgeblazen als gevolg te houden. Met GPS 6.5 kunnen ontwikkelaars een minimale gemeenschappelijke bibliotheek en de exacte APIs hun app moet selecteren.

Google zegt dat de SDK voor GPS 6.5 zal beschikbaar zijn in de komende dagen.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Android-telefoon batterij lijden? Hier is een eenvoudige oplossing; Google Play Services 5.0 rolls out, prepping Android-apparaten voor Wear; Google lanceert Project Tango ontwikkelaar tablet voor $ 1024

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test