Google rolt nieuwe functies voor BigQuery

Als Google wil haar enterprise business te versterken, is het maken van verbeteringen aan BigQuery, de data-analyse service, is het meer compatibel met de traditionele big data workflows te maken.

De cloud-gebaseerde dienst ondersteunt nu standaard SQL, Google donderdag bekendgemaakt. In combinatie met deze nieuwe dialect, heeft Google extra functies, zoals meer geavanceerde vraag planning en optimalisatie, waardoor complexe subqueries in een clausule van een SQL-instructie. Daarnaast BigQuery ondersteunt nu ThetaJOIN, alsmede een bredere soort systeem dat data, tijden, arrays en structuren bevat.

Google kondigde ook aan dat het maken van Cloud IAM, zijn nieuwe identiteit en access management functie, beschikbaar voor BigQuery in Beta. Dit moet volledig te automatiseren het beheer van rechten voor BigQuery projecten, zodat beheerders gedetailleerde beveiligingsbeleid te creëren.

Ten slotte introduceerde Google op tijd gebaseerde tabelpartitionering voor BigQuery, waardoor het makkelijker om gegevens te beheren en te schrijven queries verspreid over meerdere dagen, maanden of jaren. Voorheen zou men moeten tafels handmatig partitioneren om specifieke tijdschema’s te scannen.

De nieuwe functies volgen andere verbeteringen van Google analytics aanbod, zoals de BigQuery integratie met Google Drive, en de uitrol van zijn vrije Data Studio visualisatie toolset. Meer in het algemeen, heeft Google gewerkt aan de integratie van haar instrumenten. Zo kan een ontwikkelaar de onlangs verbeterde Firebase gebruiken om te bouwen, te beheren en te gelde apps, en vervolgens Firebase Analytics gegevens kunnen exporteren naar BigQuery.

International entertainmentbedrijf Kabam is één klant die gebruik maakt van BigQuery is gemaakt om inzicht te krijgen over de free-to-play video games te verzamelen. Het bedrijf voor het eerst wendde zich tot Google in 2015 nadat het lanceerde Marvel: Contest of Champions. Het spel werd het genereren van een terabyte aan data per dag, en Kabam zelf-gehoste data warehouse kon niet bijbenen. Nu kan het bedrijf zich richten op het analyseren van de gegevens in plaats van het schalen van de nodige technologie, zei Kabam CTO Jeff Howell.

“We hebben vragen dat uur namen voor en nu nemen seconden of minuten,” zei hij.

Google, Howell zei, biedt de flexibiliteit, evenals de omvang en de prestaties die nodig zijn bij het verzamelen van de overgrote troves van verschillende datasets die nodig zijn voor gaming.

Games is een heel interessante gegevens probleem, omdat elk spel heeft zeer verschillende data-eisen, “zei hij. In plaats van alleen het bijhouden van klikken,” een spel heeft interactie met spelers, analytics over vechten, de aard van de bewegingen ze zou gebruiken, de personages en welk niveau de bent op – het is een rijke dataset dat is echt cool, maar komt met een heleboel van technische uitdagingen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Google I / O

De nieuwe functies in Android N; Google speelt sociale catch-up (opnieuw); Big weddenschap: Machine learning, AI zal winnende formule; Google stapelt de druk op Apple, Google Startpagina is gericht op Amazon Echo; Inside Android Wear 2.0; Android studio 2.2 gaat voorvertoning

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen