Google stookt up Firebase tot unified platform voor app-ontwikkelaars te creëren

De nieuwe gereedschappen in Firebase worden verenigd door een nieuwe en gratis Firebase analytics platform en dashboard.

Google heeft zijn vele instrumenten gekanaliseerd voor ontwikkelaars in een vernieuwde versie van Firebase, die nu wordt het een one-stop-shop voor het bouwen, beheren en monetariseren van Android, iOS en web apps.

Google overgenomen Firebase in 2014, als een toepassing cross-platform backend dienst die een real-time database, authenticatie van de gebruiker, en hosting inbegrepen.

De nieuwe Firebase, aangekondigd op Google I / O conferentie, integreert een groot aantal bestaande Google-cloud-diensten met Firebase, zoals Google Cloud Messaging, de invulling van Firebase om een ​​platform van 15 producten en integraties, alle gericht op het helpen ontwikkelaars apps, aan te trekken gebruikers en inkomsten genereren.

Met de nieuwe Firebase, wordt Google gericht op de ervaring voor de gemeenschap van de mobiele app-ontwikkelaars, die is gegroeid van 110.000 sinds 2014 tot meer dan 450.000 te verbeteren, volgens Firebase product manager, James Tamplin.

De nieuwe gereedschappen in Firebase worden verenigd door een nieuwe en gratis Firebase analytics platform en het dashboard dat zal helpen ontwikkelaars begrijpen wat gebruikers doen met hun iOS en Android apps, het meten van de prestaties van advertenties, en zien waar gebruikers vandaan komen.

Firebase is vergelijkbaar met Facebook’s Parse, maar het sociale netwerk besloot in januari tot de gehoste dienst met pensioen per januari 2017, waarna ontwikkelaars kunnen zelf hosten van hun databases. Het is ook vergelijkbaar met Azure mobiele diensten van Microsoft of mobiele hub AWS.

Over de ontwikkeling van het vernieuwde Firebase, Google is het toevoegen van storage, cloud messaging en configuratie op afstand.

Google heeft geïntegreerde Google Cloud Messaging met Firebase en heeft omgedoopt Firebase Cloud Messaging. De tool ondersteunt messaging op iOS, Android en het web.

Firebase opslag, die wordt aangedreven door Google Cloud Storage, biedt een locatie voor het opslaan van foto’s, video’s en andere bestanden.

Ondertussen zal Firebase Remote Config laat ontwikkelaars aan te passen en af ​​te stemmen apps zonder een nieuwe versie te publiceren.

Om u te helpen verbeteren van de kwaliteit van de apps, Google is het aanbieden van Firebase crash rapportage en Firebase Test Lab voor Android apps voor bugs te testen voordat release.

De meest opwindende nieuwe Android-N functie is een antwoord op de aloude probleem van het duwen van Android beveiligingsupdates voor de gebruikers.

Zodra apps zijn leven, kunnen Firebase nu ontwikkelaars helpen verwerven van nieuwe gebruikers met dynamische koppelingen, nodigt, en geïntegreerde volgen van app-installatie via AdWords-campagnes. Dynamische koppelingen laat ontwikkelaars halen verschillende bestemmingen van een link op basis van het type browser of apparaat.

Om ontwikkelaars te helpen opnieuw te betrekken bestaande gebruikers, Firebase meldingen stelt ontwikkelaars in staat om meldingen te leveren via Firebase Cloud Messaging en target boodschappen aan het publiek in Firebase analytics te selecteren.

Google I / O: Android N gaat beta en hier is wat er nieuw is, Google I / O keynote: Door de nummers, Google I / O: Google introduceert Google Startpagina, is gericht op Amazon Echo

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Een andere re-betrokkenheid tool is Firebase App indexering, voorheen, Google App Indexing, die helpt bloot apps via Google Search en stelt gebruikers in staat om reeds geïnstalleerde apps te starten vanuit de zoekresultaten.

Feature-wise, het sluitstuk van de nieuwe Firebase is de mogelijkheid om in-app advertentie diensten te integreren via Google’s AdMob.

Verdere integratie tussen Firebase en andere Google-producten is ingeschakeld door Firebase delen dezelfde account systeem als Google Cloud Platform, dat ontwikkelaars kan, bijvoorbeeld, export Firebase Analytics data betekent BigQuery.

Tot slot, Google heeft de prijs veranderd Test Lab, opslag, Realtime Database, en Hosting, die nu worden afgebroken om een ​​gratis plan, een vaste rente plan, en pay-as-you-go plan.

Lees meer nieuws van Google I / O

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis