Google’s € 60 miljoen verband belasting fonds is nog maar het begin van wat we nodig hebben, zeggen uitgevers

Google’s inspanningen om de Franse mediabedrijven tot bedaren te brengen over de zogenaamde ‘Koppeling tax’ issue lijken niet de Europese uitgevers te hebben gekalmeerd.

Franse ISP Gratis heeft uitgerold een update van de firmware van de DSL-modem geeft abonnees – kwam met een ad blocker standaard ingeschakeld. De verhuizing heeft een golf van controverse aangewakkerd, hun bezorgdheid uiten over netneutraliteit en vragen rond de financiering van de internet infrastructuur.

Google eerder deze maand, het opzetten van een € 60 miljoen fonds om de Franse uitgevers te helpen, meer geld uit hun online aanbod, op weg gaat, bedreigingen door de Franse regering, in een wet tot stand te brengen verplicht Google om mediabedrijven waarvan de inhoud is gekoppeld om door te vergelden Google Nieuws. Het kwam ook een soortgelijke, in overleg met de Belgische uitgevers vorig jaar.

Echter, volgens de Raad European Publishers ‘(EPC) – een beroepsorganisatie dat uitgevers in 14 Europese landen vertegenwoordigt – werk moet nog mediabedrijven eerlijk worden betaald door aggregators te waarborgen.

“De aard van de overeenkomst die tussen Google en een groep Franse uitgevers wordt niet ingegaan op het voortdurende probleem van ongeautoriseerde hergebruik en te gelde maken van de inhoud, en ga zo maar beschikt niet over een online pers met de financiële zekerheid of mechanismen voor juridische beroepsmogelijkheden die hij nodig heeft om te bouwen duurzame bedrijfsmodellen en zorgen voor de voortdurende investeringen in content van hoge kwaliteit, “de EPC directeur Angela Mills Wade gezegd.

De organisatie bevestigde ook zijn steun voor uitgevers in andere landen die op zoek zijn naar een bepaalde vorm van ‘Koppeling tax’ gebracht in te zien.

De EPC ondersteunt haar leden in Duitsland en elders die vasten houden en veeleisend wetten in hun land die het mogelijk maken uitgevers aggregators en zoekmachines in rekening brengen voor het reproduceren van inhoud van uitgevers;. De voorgestelde Duitse wet, die momenteel in de ontwerpfase, zou gelden voor elke aggregator, niet alleen Google, en zou een wettelijke basis om ongeoorloofd gebruik van de inhoud van uitgevers te verbieden, “zei Mills Wade.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer