Acer Altos R520 recensie

Server verkopers willen ons doen geloven dat er een enorme hoeveelheid werk die betrokken zijn bij het ontwerpen van een nieuwe server wanneer, voor het grootste deel, het is gewoon een kwestie van het nemen van de industrie-standaard componenten en ze samen bouten. Bedrijven met een klein marktaandeel, zoals Acer, kan dus nog mengen met oa Dell, HP en IBM, en het ontwikkelen van producten, zoals de Altos R520 die net zo competent en krachtig als alles wat de marktleiders te bieden hebben.

De Altos R520 is een 1U rack-mount server met een duidelijke rol hostinginfrastructuur diensten zoals Active Directory, DNS, DHCP, veiligheid firewalls en ga zo maar door. Het is ook zeer schaalbaar: het kan worden geconfigureerd met voldoende rekenkracht om webapplicaties te behandelen, en heeft ruimte voor genoeg intern geheugen om te gaan met fundamentele file- en afdrukken delen van taken. Bij een duw je kan zelfs gebruiken als een database of e-mailserver, hoewel je kan nodig zijn om externe opslag toe te voegen of aan te sluiten op een SAN (Storage Area Network), waar grote hoeveelheden gegevens worden betrokken.

Gehuisvest in een stevige metalen behuizing met een clip-on front bezel, Acer heeft gekozen voor een standaard Intel OEM geval met een slide-off deksel geeft voldoende armslag als het binnenwerk aandacht nodig hebben. Dual redundante voedingen werden gemonteerd op de review-systeem, en we hebben ook een tiental ventilatoren in de grote holte plus nog twee in elk van de voedingen. Dat is meer dan genoeg om voldoende ventilatie te garanderen in een overvolle rek, maar wanneer ze alle lopende ze maken de R520 klinkt een beetje als een straaljager.

De interne lay-out is zeer netjes. Intel S5000PAL moederbord beslaat ongeveer een derde van de ruimte met weinig benodigde kabels, die nodig zijn allemaal duidelijk gelabeld. Diagrammen en onderdelenlijsten ook geplakt aan de binnenzijde van het deksel.

Twee bussen zijn bedoeld voor 64-bit Intel Xeon processors. De test machine kwam met een paar van de dual-core 1,6 GHz Xeon 5110 chips, maar elke processor uit de Xeon 5000 familie kan worden aangegeven met inbegrip van zowel dual en quad core implementaties, met 4MB L2 cache en kloksnelheden tot 3GHz.

Dat maakt de server zeer schaalbaar. Met de dual-core processors, bijvoorbeeld, je daadwerkelijk kopen van een 4-weg server, terwijl met quad-cores voorzien je van 8-way grondgebied. Bovendien is de Xeon 5000-processors zijn allemaal voorzien van ondersteuning voor Intel Virtualization Technology (VT), het maken van de R520 een goede keuze als het gaat om het uitvoeren van de nieuwste VMWare, XenSource en Microsoft virtualisatie tools die kunnen profiteren van deze functie.

Te gaan met de processoren het moederbord heeft veel ruimte om geheugen toe te voegen, met acht gepaarde DIMM-slots op de quad-channel geheugen bus ontworpen voor volledig gebufferde DDR2 667 modules. De herziening ober kwam met een bescheiden 2GB geïnstalleerd, maar met de juiste capaciteit DIMM’s, kunt u zo veel helemaal fit als 32GB.

Fout controleren en Correction (ECC), komt ook standaard uitgerust met extra geheugen mirroring en spaarzaam om te gaan met mogelijke storingen. Echter, moet u ten minste het dubbele van de RAM om te profiteren van deze opties, waardoor de server onnodig duur als hoge beschikbaarheid is geen prioriteit.

Een jaar of zo geleden zouden we niet veel interne opslag op dit soort 1U server verwacht. Echter, met de komst van kleinere 2,5 inch. schijven dat is niet langer het geval. In feite, de Intel chassis hier gebruikt sleuven om maximaal acht van dergelijke schijven in totaal, plus een optionele optische schijf als nodig. In de configuratie Acer, twee van die sleuven voor vaste schijven, terwijl de overige zes zijn ontworpen om hot-swappable zijn, waarbij de schijven gemonteerd in speciale uitschuifbare dragers.

Let op, hoewel, dat de basis modellen van Acer verscheept geen schijven standaard onder meer – dat is meestal tot aan de reseller. Ons kwam met een paar van 5.400 rpm 80GB SATA-schijven Hitachi bekabeld naar een aparte dochterkaart dat kan worden geruild voor een Serial Attached SCSI (SAS) kaart en rijdt indien gewenst. Hoe dan ook, de maximale interne capaciteit is iets minder dan 1,2 TB met veel keuze als het gaat om 2,5 inch. disk capaciteit en snelheid. RAID faciliteiten zijn ook gebouwd in, hoewel meestal in software geïmplementeerd – in dat geval, als de beschikbaarheid van gegevens is een probleem is, is het misschien het overwegen waard een plug-in host bus adapter in plaats daarvan zijn.

Een ATI-controller zorgt voor de display, terwijl een paar van Intel PRO / 1000 Ethernet-interfaces verwerken netwerkverbinding. Je krijgt ook twee uitbreidingsslots, beide in staat om PCI Express-adapters, waarvan er één neemt high-profile-kaarten en is ook geschikt voor PCI-X-adapters. Als gevolg hiervan, kunt u gemakkelijk toevoegen van een host bus adapter voor interne of externe opslag, of extra netwerkkaarten voor verbinding met een iSCSI Storage Area Network.

Remote console redirection is nog een andere ingebouwde optie en Acer bundelt ook een eigen server management tools met de R520. Echter, in tegenstelling tot de servers van een directe verkoper zoals Dell, de prijs is exclusief een besturingssysteem of hulp als het gaat om de installatie. Een optische drive is extra ook, maar beide kunnen door de reseller worden geleverd. Gezien het feit dat het is gebaseerd op de industrie-standaard Intel-componenten, alle gebruikelijke certificeringen voor Windows, Linux en NetWare van toepassing op de R520. Acer zelf biedt een drie jaar on-site garantie op de hardware met extra installatie, service en support services die beschikbaar zijn vanaf de reseller of systeemintegrator betrokken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop