Cisco’s beats voor Q1; bullish op de investeringen en het herstel

Cisco, die vorige maand ging op een vrij te kopen spree, beat Wall Street de verwachtingen voor het fiscale eerste kwartaal en zei dat de investeringen zijn tekenen van het betalen van nu af dat de economie begint te tekenen van herstel laten zien.

Voor het eerste kwartaal, dat eindigde op 24 oktober, meldde het bedrijf aangepast netto-inkomen van $ 2,1 miljard of 36 cent per aandeel, een 14 procent daling van een jaar geleden, op een omzet van $ 9000000000, wat neerkomt op 13 procent ten opzichte van een jaar geleden was . Analisten hadden verwacht gecorrigeerde winst van 31 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 8700000000. (Verklaring)

In een gesprek met analisten vandaag, CEO John Chambers zei dat, vanuit een financieel perspectief, het kwartaal was zeer sterk, in vergelijking met de verwachtingen en gezien de uitdagingen die in de wereldeconomie blijven. Hij zei dat bijna off van de interne financiële metingen van het bedrijf overschreden of kwam uit op de bovenkant van de verwachtingen van het bedrijf.

Maar hij waarschuwde ook dat analisten niet vooruit zichzelf zou moeten krijgen om de positieve punten van het eerste kwartaal te gebruiken om veronderstellingen over het volledige jaar te maken, maar in plaats daarvan te wachten en te zien hoe het tweede kwartaal, die naar verwachting sterk te zijn, eigenlijk afspeelt. Voor het tweede kwartaal, het bedrijf verwachte omzet naar één procent groeien tot vier procent ten opzichte van het voorgaande jaar, of na elkaar met twee tot vijf procent. Chambers was voorzichtig om niet te verklaren een economisch herstel, maar in plaats daarvan zei dat de tekenen van herstel worden steeds sterker.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Ondanks de dalingen in 2008, was het bedrijf optimistisch over de toekomst, in het bijzonder op het werk dat ze hebben gedaan om de Cisco transformeren voorbij een netwerkbedrijf en de positie zich te concurreren met andere technologie bellweathers als de economie begint te herstellen. In een verklaring, CEO John Chambers zei

Wij zijn van mening dat de belangrijkste markt overgangen over samenwerking, virtualisatie en video productiviteit en de groei zal rijden in het netwerk van belasting voor het komende decennium, en ontwikkelen zich nog sneller dan verwacht. Ons vermogen om vier voorgestelde overnames, het ecosysteem verschuift coalitie met EMC / VMware, en vijf nieuwe producten en oplossingen voor de industrie te lanceren in de Cisco-pijpleiding in de afgelopen maanden alleen onderstrepen dit momentum. Onze bouw – kopen – partner innovatie de motor is duidelijk draait op alle cilinders, terwijl onze operationele machine trekt de kosten van het bedrijf, zelfs als we schaal nieuwe modellen voor groei. Uitvoering en de resultaten na verloop van tijd zal de impact van deze visie en strategie op lange termijn aan te tonen – maar een nieuw model van de productiviteit op basis van samenwerking is duidelijk in opkomst en we geloven dat dit misschien wel de meest diepgaande gelegenheid voor bedrijven in onze 25 jaar als bedrijf .

Naarmate de economie onzeker is voor het grootste deel van 2009 bleef, Cisco bracht het jaar transformeren, te beginnen met de aankondiging van zijn Unified Computing System in maart. Meer recent, het bedrijf maakte drie acquisiton aankondigingen in de maand oktober – $ 3000000000 voor Tandberg, een video-conferencing-apparatuur maker, $ 2900000000 voor Starent, een leverancier van mobiele Internet Protocol gear, en $ 183.000.000 voor ScanSafe, een internet security bedrijf.

Eerder in het jaar, Cisco kocht Pure Digital, waarin de populaire Flip Video camera maakt, voor $ 590.000.000 en pakte Tidal Software, die applicatiebeheer en automatiseringssoftware maakt, voor $ 105.000.000.

Aandelen van Cisco steeg lichtjes in de reguliere handel, sloot op $ 23,29. De aandelen waren op de opleving in after-hours trading, een stijging van meer dan 5 procent.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport