Cisco vierde kwartaal gemengd; Chambers ziet ‘ongewone onzekerheid’

Cisco Systems sloot een sterke fiscale jaar met betere dan verwachte vierde kwartaal de winst, maar daalde de omzet de verwachtingen. Ondertussen, Cisco CEO John Chambers zei dat er meerdere gemengde signalen over de economie en de IT-uitgaven die gepaard gaat met het.

Het bedrijf meldde het vierde kwartaal een winst van $ 1,9 miljard of 33 dollarcent per aandeel. Non-GAAP bedroeg de winst $ 2500000000, of 43 dollarcent per aandeel. De omzet over het vierde kwartaal bedroeg $ 10800000000, een stijging van 27 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wall Street was op zoek naar de winst van 41 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 10880000000.

Voor het fiscale jaar, Cisco meldde inkomens van $ 7800000000, of $ 1,33 per aandeel, op een omzet van $ 40000000000, een stijging van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Non-GAAP winst voor het jaar waren $ 1,61 per aandeel.

Op een winst conference call met analisten, Cisco CEO John Chambers zei dat de economische beeld is gemengd kijken. “We zien dezelfde kansen en uitdagingen u leest over”, zei Chambers. Hij noemde zwakke BBP, het scheppen van banen en Europa economische zorgen als hoofdact “een groot aantal gemengde signalen.” Chambers voegde eraan toe dat de Amerikaanse economie is gemengd en grote klanten mee eens. Met andere woorden, het is een tijd van “abnormale onzekerheid.” Voor dingen Cisco kan controleren, Chambers was erg zelfverzekerd. Echter, de economische beeld en het effect ervan op de IT-uitgaven is onzeker.

Het blijft een uitdagende supply chain te zien;. Het had een sterke groei in de meeste productlijnen en geografische regio’s. Data centers, virtualisatie en cloud computing aan het rijden haar core business lines. Opkomende technologieën – teleprescence, samenwerking en dergelijke – tonen een sterke groei; Cisco toegevoegd 2000 werknemers in het vierde kwartaal niet inclusief acquisities; orders stegen met 23 procent ten opzichte van een jaar geleden, met de opkomende markten een stijging van 35 procent… Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific steeg met meer dan 20 procent. India had groei in bestellingen van meer dan 50 procent en Brazilië;. Consumer omzet was vlak, maar de publieke sector en het bedrijfsleven de omzet steeg met 23 procent tot 25 procent.

Inderdaad, Chambers zei in een verklaring dat hij vertrouwen in de vooruitzichten van Cisco’s, zelfs als de economie vertraagt ​​was. Hij zei

Of de mondiale economie blijft gemengde signalen of niet-de kracht van ons financieel model en de winst generatie serveert ons goed laten zien. Als we doorgaan om succesvol te groeien onze business en het aandeel van IT-investeringen, onze focus ligt vierkant op het helpen van onze klanten te versnellen productiviteit en groei. We hebben het volste vertrouwen in onze strategie.

Chambers voorspelde dat het eerste kwartaal de omzet met 18 procent tot 20 procent zou zijn in vergelijking met een jaar geleden. Die groei zou Cisco inkomsten zetten voor het eerste kwartaal op ongeveer $ 10820000000 in een best-case scenario, kort van de $ 10950000000 verwacht door Wall Street. Aandelen daalde ongeveer 7 procent afterhours. Dat laatste etappe naar beneden kwam als Chambers sprak over de economie.

Cisco ook verwachte bruto marge van 64 procent in het eerste kwartaal, lager dan de 64,8 procent verwacht. Ondertussen, Cisco is van plan om de begroting zijn fiscale jaar in twee helften als gevolg van de economische onzekerheid. Veel CEO’s in Cisco’s klantenbestand gewoon hebben geen zicht verder dan een paar kwartalen. Zo hebben orders schichtig geweest op basis van economische struikelt in Europa en de volatiliteit op de aandelenmarkten, zei Chambers, die opmerkt dat Cisco historisch gezien ziet de economische ontwikkelingen eerder dan leeftijdgenoten.

Echter, Chambers stopte kort van het maken van een gesprek op een double-dip recessie. “We zijn niet het maken van een gesprek op de economie,” zei hij. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de economie groeit, maar heel langzaam. “Ik heb meer moeite het lezen van deze dan ooit tevoren”, zei Chambers. groei van Cisco’s ziet er prima uit, maar de opmerkingen van de klanten geeft Chambers een reden om te pauzeren.

Op een conference call met analisten, Cisco zei ook dat de volgende

Days Sales Outstanding waren 41 dagen in het vierde kwartaal, een stijging van 39 dagen in het derde kwartaal en 34 dagen per jaar geleden. Wall Street is het kijken naar de voorraadniveaus van Cisco nauw;. R & D-uitgaven was $ 5270000000 in het boekjaar 2010, een stijging van $ 5200000000;. Cisco gegenereerde cash flow uit operationele activiteiten van $ 3200000000 in het vierde kwartaal. Het bedrijf sloot het boekjaar af met $ 39900000000 in geldmiddelen, kasequivalenten en investeringen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Door de nummers

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld