Cisco’s Q2 ziet zwakkere omzet, winst, geen grootschalige ontslagen gepland

Ondanks de onzekere economische uitdagingen in de toekomst en een kwart dat de zwakkere omzet en winst van een jaar geleden zag, Cisco Systems blijft optimistisch over de rit door de economische neergang en kijkt vooruit naar het herstel door te focussen op een herschikking en reorganisatieplan in plaats van wijdverbreide ontslagen.

Het bedrijf meldde een tweede kwartaal een nettowinst van $ 1,9 miljard of 32 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 9100000000, het verslaan van de ramingen van 30 cent per aandeel van Wall Street op een omzet van $ 9000000000. De omzet voor het kwartaal gedoopt meer dan 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De nettowinst daalde meer dan 21 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder en eps daalde bijna 16 procent. Geldmiddelen en kasequivalenten en investeringen waren 29500000000 $, een stijging van $ 2700000000 vanaf $ 26800000000 aan het eind van het eerste kwartaal. (Verklaring)

In een gesprek met analisten, heeft CEO John Chambers niet volledig uit te sluiten van een inkrimping van het personeelsbestand, maar zette zijn eigen definitie over “het hele bedrijf ontslagen” bij 10 procent van de 67.000-persoon personeelsbestand. “We zijn niet van plan om een ​​ontslag te overwegen op dit moment,” zei hij. In plaats daarvan wordt het bedrijf dat zich richt op een herschikking en reorganisatie proces dat waarschijnlijk zal opnieuw schudden van de werkgelegenheid binnen het bedrijf, evenals enkele eliminatie van de banen in de buurt van 1.500 tot 2.000. Chambers noemde dit soort reduction “een normaal proces.

Terug in november, het bedrijf – net als vele anderen voelen in de knel komen van de economie – sneed haar ramingen en zei dat het de kosten van $ 1000000000 zou snijden in het huidige fiscale jaar. Ondanks dat, heeft Wall Street grotendeels bleef optimistisch over Cisco – vertrouwen in de lange termijn, maar ongerust over hoe slecht dingen kunnen krijgen voordat er een herstel. Het bedrijf is nog grotendeels gebonden aan de verkoop van netwerkapparatuur – eenmalige inkomsten generatoren, in vergelijking met de lopende inkomstenbronnen, zoals licentiekosten.

Cisco ingekocht 37 miljoen gewone aandelen tegen een gemiddelde prijs van $ 16,40 per aandeel voor een totale aankoopprijs van $ 600 miljoen. Met ingang van 24 januari 2009, heeft Cisco teruggekocht en gepensioneerde 2,7 miljard aandelen van Cisco gewone aandelen tegen een gemiddelde prijs van $ 20,57 per aandeel voor een totale aankoopprijs van ongeveer $ 55200000000 sinds de aanvang van de voorraad inkoopprogramma. Het resterende toegestane terugkoop bedrag van 24 januari 2009 was $ 6800000000 zonder einddatum;. Zij voltooide de overname van Denver-gebaseerde Jabber, Inc., een leverancier van aanwezigheid en messaging-software. Het is nu onderdeel van de Cisco Collaboration Software Group,. Het bedrijf kondigde een toegenomen aandelenbelang in VMware, Inc., het nemen van Cisco’s bedrijf naar ongeveer 1,7 procent van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen van VMware.

Op de conference call, Chambers – nadruk op de onzekerheid van de economische toekomst – zei dat het bedrijf verwacht dat de omzet Q3 tot 15-20 procent dalen voor het derde kwartaal. In een tijd waarin veel bedrijven begeleiding hebben gestopt – grotendeels als gevolg van de economische onzekerheid – Cisco bucked de trend door het geven van de aandeelhouders een prognose. Daarnaast Chambers gedeelde product ordergegevens voor het kwartaal, geven een idee van hoe het bedrijf is beïnvloed. Jaar-op-jaar, orders daalden met 9 procent in november, 11 procent in december, en 20 procent in januari.

De Q3 prognose gaat ervan uit dat de vertraging van de bestellingen van producten zal blijven schuiven, Kamer gezegd, maar voegde eraan toe dat hij niet verbaasd om daadwerkelijke aantallen verschuiving naar een positief of negatief uit de leiding cijfers te zien zou zijn. Dat is hoe sterk de onzekerheid is – “. Grote economische patronen” en de prestaties van Cisco is al lange tijd verbonden aan

Maar business-as-usual begint om enige verandering bij Cisco te zien. Het bedrijf maakt zich op voor wat er is bedoeld als een technologie oorlog. Later dit jaar, Cisco zal naar verwachting een nieuw product te lanceren – een computer server die netwerken en opslag combineert om zakelijke klanten om data centers beter te beheren door middel van virtualisatie-software – dat zou hen head-to-head met zijn eigen partners, namen IBM, Dell en HP.

Andere hoogtepunten van het kwartaal

Aandelen van Cisco Systems steeg licht in de reguliere handel, sloot op $ 15,84. Aandelen werden fluctuerende in after-hours trading.

Cisco koopt container startup ContainerX

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport