CITIC Telecom CPC opent Singapore datacenter, richt SEA uitbreiding

SINGAPORE – CITIC Telecom International CPC (CITIC Telecom CPC) is van mening zijn bestaande cloud datacenters in China geef het een voordeel in de ruimte-infrastructuur-as-a-service, want het begint haar uitbreidingsplannen in Zuidoost-Azië met zijn eerste regionale gegevens center in Singapore.

Zijn SmartCLOUDcentre gelanceerd hier Vrijdag is de zesde datacenter CITIC Telecom CPC’s wereldwijd. Het bedrijf, waarvan de andere cloud datacenters zijn gevestigd in Shanghai, Guangzhou, Taiwan, en twee in Hong Kong.

In een telefonisch interview met de website Azië, CEO Stephen Ho, zei dat de infrastructuur-as-a-service was een relatief nieuwere aanbod door de Hong Kong gevestigde onderneming. Ho zei dat het bedrijf was begonnen uit het verstrekken van diensten, zoals Multi Protocol Label Switching (MPLS) -gebaseerde virtual private network (VPN), data center diensten, alsmede managed security services.

Terwijl andere telecom service providers de cloud ruimte hebt ingevoerd, Ho zei voordeel van het bedrijf lag in haar geografische dekking als zijn servers bevinden zich in de regio Groter China en ASEAN-regio.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De CEO voegde eraan toe dat zijn cloud service is gebouwd op de top van zijn MPLS-netwerk dat 50 aanwezigheid in Azië heeft. De verbinding met de cloud services wordt uitgevoerd op een eigen netwerken, die is anders dan andere pay-per-use-cloud services die, uitgevoerd op het “publieke internet”, zei hij.

Ho zei dat het bedrijf koos Singapore voor het opzetten van zijn cloud centrum als het uitzicht van de stadstaat als de ‘poort naar Zuidoost-Azië “, vergelijkbaar met hoe Hong Kong is de” poort naar China “. Veel van zijn klantenbestand heeft ook regionale hoofdkantoor in Singapore, voegde hij eraan toe.

De meeste klanten van CITIC Telecom CPC’s zijn multinationale ondernemingen (MNO’s), gevestigd in de Verenigde Staten of Europa, met regionale hoofdkantoren in Azië, maar het bedrijf heeft ook een aantal in Azië gevestigde klanten, aldus Ho.

Met cloud servers in China, zullen deze klanten in staat om een ​​back-up binnen de regio te hebben, zei hij. Zo kan een bedrijf met Taiwan gevestigde operaties zijn cloud service ondersteund door servers in Shanghai en Guangzhou, zei hij.

CITIC Telecom International CPC is onderdeel van CITIC Group, die een Peking-hoofdkantoor staatsbedrijf Chinese investeringsmaatschappij.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie