Dell Precision M2800 Workstation beoordeling: Een solide performer recensie

Dell-hardware portfolio omvat een breed scala van notebooks, met inbegrip van ultrabooks voor mobiele professionals, robuuste systemen voor werknemers in uitdagende omgevingen en mobiele workstations voor power users zoals ingenieurs, wetenschappers en financiële analisten.

De 15,6-inch Precision M2800 is een robuust mobiel werkstation dat is waarschijnlijk het grootste deel van zijn tijd Deskbound besteden, waardoor af en toe uitstapjes naar klant pand of een andere onderneming locaties. De M2800 gamma begint bij £ 1.356 (ex. BTW), maar Dell stuurde ons de top-of-the-range model, dat zul je terug zetten £ 1613 (ex. BTW).

Als u op zoek bent naar een esthetisch design en een lichtgewicht constructie, dan is de Precision M2800 is niet de notebook voor u, want, eerlijk gezegd, het is een beest. Het basisgewicht is 2.56kg (5.64lbs) en onze review unit kwam met een verlengde levensduur batterij die extra gewicht, maar ook het vormen van een uitstekende wig aan de achterkant van het chassis toevoegt.

Als u van plan om dit notebook mee te nemen, heb je een zak die breed is geschikt voor een chassis 38cm nodig, 28cm diep waaronder die langere levensduur van de batterij, of 25 cm diep zonder, en 3.34cm dik. Het goede nieuws is dat er een slotje op het deksel en het toetsenbord sectie stevig bij elkaar te houden, het slechte nieuws dat je ook zult moeten ruimte voor een dikke 130W AC-adapter in uw tas te vinden.

Design-wijs, dit is een standaard-issue notebook met weinig voor het oog af te leiden. De zilveren deksel liften naar een zwart scherm bezel en toetsenbord / polssteun gebied te onthullen. Het scherm bezel is groot – 13mm aan de zijkanten en 20 mm aan de boven- en onderkant.

Het chassis is zeer solide, dat wel. Er is een beetje flex in het deksel, maar alleen als u van toepassing zijn heel veel druk, terwijl de basis is zeer robuust. Als je ooit zou moeten hebben om de M2800 te vervoeren, zou je waarschijnlijk wegkomen zonder dat het in een hoes.

afmetingen van de notebook betekenen dat er ruimte voor een apart numeriek toetsenbord met grote toetsen. De toetsen zijn aaneengesloten in plaats van het eiland ‘Scrabble tile’ stijl – een steeds zeldzamer configuratie, maar niet een die ons stoort. Het toetsenbord is verlicht met een helderheid controle op de juiste cursor te drukken.

De toetsen zelf zijn soft touch en makkelijk te gebruiken op halsbrekende snelheden te typen, en er is absoluut geen flex in het toetsenbord helemaal.

Er zijn twee aanwijsapparaat opties. De vrij kleine touchpad heeft een paar fysieke knoppen eronder, terwijl een wijzende stok zit tussen de G H en B toetsen en kan gebruikt worden met een drietal knoppen die zitten onder de spatiebalk (de middelste knop controles scrollen door gebrek). Het touchpad ondersteunt gesture controls, die u kunt in- of uitschakelen in een bedieningspaneel. Standaard worden zowel pinch-zoom en draai zijn uitgeschakeld.

Ontwerp

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Lenovo B50-30, First Take: Een Windows-notebook op een Chromebook prijs, beoordeling: Lenovo N20p Chromebook met touchscreen voor de consument; Fujitsu Celsius H730 beoordeling: Een mobiele workstation met PalmSecure authenticatie

Alle voorgeconfigureerd Precision M2800 modellen op de Britse website van Dell hebben een (non-touch) 15,6-inch scherm met een full-HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels, hoewel de spec sheet heeft ook een optie 1366 x 768 (HD) te noemen. full-HD-scherm onze review eenheid bood veel ruimte voor de behandeling van complexe afbeeldingen, of het bekijken van grote spreadsheets, en je zult geen moeite het werken met twee documenten geopend naast elkaar te hebben. Het scherm van de matte afwerking maakt het mogelijk om te werken in een bereik van lichtomstandigheden – en als je zou willen doen, zetten de helderheid, er is genoeg aanbod hier.

Alle drie van deze telefoons zijn uitstekend en zijn lager geprijsd dan een vergelijkbare iPhone 6s of 6s Plus.

U kunt rekenen op een notebook van deze omvang aan tal van aansluitingen en een optische drive, die het levert. Er zijn vier USB 3.0-poorten varieerde rond het chassis – twee aan de rechterkant, een aan de linkerkant en één aan de achterkant. De rug heeft ook ruimte voor VGA en Ethernet-aansluitingen. Aan de rechterkant vindt u ook de optische drive, een ExpressCard-slot, een hoofdtelefoon-aansluiting en een kleine draadloze connectiviteit schakelknop. Aan de linkerkant is er ook een HDMI-poort en een SmartCard-slot, terwijl de voorzijde heeft een SD-kaartsleuf. Als u nog meer opties nodig heeft, een eigen connector aan de onderkant kunt u een Dell port replicator aan te sluiten.

De Dell Precision M2800 draait Windows 7 Professional, wat logisch is, omdat er geen touchscreen M2800-opties, en de high-end-ISV-gecertificeerde desktop applicaties die deze notebook is ontworpen om te draaien zal niet worden verbeterd door Windows 8.1. Onze steekproef top-of-the range beoordeling is gebaseerd op Intel’s quad-core 2,8 / 3,8 GHz Core i7-4810MQ processor met 8 GB DDR3 RAM (uitbreidbaar tot 16 GB) en een discrete AMD FirePro M4170 GPU.

Voor connectiviteit is er Gigabit Ethernet, plus dual-band 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi en Bluetooth 4.0 met dank aan Intel’s Wireless-AC 7260 module. Een SIM-kaartsleuf in het batterijcompartiment is beschikbaar voor de Dell Wireless 5570 HSPA + mobiele breedband optie (niet beschikbaar in de VS, en niet aanwezig op onze review unit).

Misschien is dit notebook zwakste kern specificatie is de 128 GB SSD. Ja, dit is snel, maar we hadden net 109GB van lokale opslag gratis, wat niet genoeg is voor sommige gebruikers kunnen zijn. Als dit het geval is, kunt u overwegen aftreden naar de volgende voorgeconfigureerde model, dat dezelfde basis specificaties biedt met een hybride 1TB 2.5-inch SATA III harde schijf / 8GB SSD combo. Als alternatief kunt u uw eigen instellingen op de website van Dell te configureren. Fujitsu’s iets goedkoper, Celsius H730, mobiel werkstation, daarentegen, wordt geleverd met een 256GB SSD.

De Precision M2800’s Windows Experience Index (WEI) score, die een maximum van 7.9 op Windows 7-computers heeft, was 6,7. De WEI komt overeen met de laagste score component, en werd gezamenlijk gehouden door 2D en 3D graphics

De graphics scores voor de AMD FirePro M4170 zijn niet slecht, natuurlijk, maar worden overschaduwd door de uitstekende processor en geheugen scores (7,7), en met name de ‘perfecte 7,9 harde schijf (SSD) resultaat.

We liepen ook de meer veeleisende Cinebench R15 benchmark, die GPU (OpenGL) en CPU componenten heeft

Zoals de grafiek laat zien, de Dell Precision M2800 tinten de eveneens aangegeven; Fujitsu Celsius H730, dat we beoordeeld onlangs – waarschijnlijk te wijten aan de iets snellere 2,8 / 3,8 GHz Core i7-processor (de Celsius loopt een 2.7 / 3.7GHz Core i7).

Grote, zware mobiele workstations zoals de Precision M2800 zijn niet in de eerste plaats bedoeld voor het werken op de batterij terwijl u onderweg bent, maar onze review unit toch kwam met een flinke 97Wh batterij verlengd. Dell is niet een levensduur van de batterij vordering tot de M2800, maar onze tests – op basis van metingen van stroomverbruik – stel voor dat u kunt verwachten iets meer dan zes uur met middelmatig helderheid van het scherm en een mengsel van veeleisende workloads en inactieve perioden.

Als u wilt de Dell Precision M2800 te gebruiken voor het geven van presentaties, zult u blij zijn met de geluidskwaliteit van de twee sprekers die zitten op de voorkant van het chassis. Volume is goed, lage tonen zijn beter dan gebruikelijk, en de scheiding speaker is voldoende om stereo-effecten te detecteren.

Het is niet bijzonder draagbaar, maar de Dell Precision M2800 is zeker een indrukwekkend mobiel werkstation. Stevig gebouwd en uitgerust met high-end componenten, we hebben slechts een paar probleempjes: het touchpad is te klein voor onze smaak, en de top-of-the-range model 128GB SSD moet minstens 256GB.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Laatste beoordeling

Kenmerken

Prestaties en levensduur van de batterij

Conclusie

Lees meer