Een heel nieuwe wereld: Hoe IBM maakt zich op voor het internet van de dingen

Om enkele van de internet van de dingen is een heel nieuw idee: het aansluiten van alledaagse voorwerpen om nieuwe stromen van gegevens te verzamelen – en misschien zelfs nieuwe stromen van inkomsten ook – kan een relatief recente trend lijkt.

IBM en het internet van de dingen

IBM koopt The Weather bedrijf B2B-activiteiten: Zal ​​een internet van de dingen boost te volgen, IBM, ARM koppeling armen op internet van de dingen analytics, Jasper uitgelijnd met IBM op ivd platform?

Maar voor anderen is het een voortzetting van het werk dat is er aan de hand onder een andere naam voor bepaalde tijd. IBM, bijvoorbeeld, is het aanbieden van producten en diensten gebaseerd op tech conceptrs als alomtegenwoordige en pervasive computing voor jaren. Voortbouwend op haar eerdere werk, eerder dit jaar Big Blue besloten om te investeren $ 3 miljard voor het opzetten van een speciale eenheid ivd.

In maart kondigde het bedrijf de nieuwe divisie, naast een deal met The Weather Company en nieuwe producten zoals ivd Cloud Open Platform voor de industrie, een verticaal gerichte analytics pakket, en de extra ivd elementen in haar PaaS product Bluemix.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Hoeveel software-updates neemt het om een ​​gloeilamp te veranderen? Wat gebeurt er als een hoogoven wordt gehackt? Serieus: veiligheid weefgetouwen als de olifant in al onze ivd kamers.

Ongeveer zes maanden later, het toestel is nu up and running, met de voormalige CEO van Thomas Cook Harriet Green als GM.

Gezien IBM heeft gesproken over het internet van de dingen meer dan tien jaar – door middel van haar voorloper merken zoals machine-to-machine – de reden waarom de beslissing om dit apparaat nu te creëren?

Volgens Andy Stanford-Clark, een IBM onderscheiden engineer voor het internet van de dingen, de nieuwe unit is een manier om “te geven van de juiste berichten die IBM erg is het nemen van deze, zeer serieus”.

“In eerste instantie hadden we ivd als onderdeel van [IBM’s] analytics organisatie. Dan, in een lichte herschikking, werd het een organisatie op zich. We zijn echt zetten onze kaarten op tafel hier, zeggen: ‘We zijn een serieuze speler hier. Dit is niet alleen een voortzetting van wat we eerder deden. Het is een groot probleem voor ons ‘. ”

Voor al haar geschiedenis, heeft internet van de dingen pas echt begonnen om de aandacht van de tech-kopende publiek vast te leggen – dankzij zijn zware promotie door verkopers – in de laatste paar jaar. Stanford-Clark vergelijkt het met de begindagen van het web, wanneer klanten hun leveranciers zou vragen of ze moeten het ontwikkelen van een e-business strategie.

“We krijgen klanten uit zoveel verschillende industrieën opbellen en zeggen: ‘Kunt u ons vertellen wat ivd is? Kunnen we hebben een workshop over? Wat betekent het voor mij in mijn branche?’ Twintig jaar geleden werden mensen komen naar ons toe en zeggen: ‘Ik hoor dit web ding gaat erg belangrijk te zijn’. ”

Sommige sectoren zijn al omarmen ivd voor industriële uitrol, autofabrikanten onder hen. Terug in 2014, IBM en Peugeot Citroën kondigde een deal die gegevens zien van voertuigen van de autofabrikant we via IBM big data en analytics-systemen naar de aangesloten auto diensten aan te bieden aan de bestuurders en aan Peugeot Citroen geven informatie over voertuiggegevens, rijgedrag en het milieu factoren om problemen te herkennen voordat chauffeurs hebben een kans om ze te ontmoeten. Dit jaar, het paar sloeg een nieuwe zevenjarige overeenkomst derden bedrijven in staat te stellen hun eigen auto verbonden diensten aan te bieden.

Ook in het gebied van liften, onderhoud, bedrijven zijn met behulp van internet van de dingen voor predictive analytics te voorzien wanneer hun liften op het punt om een ​​fout te ontwikkelen of af te breken kunnen zijn, en de verzending ingenieurs om het probleem op te lossen voordat het gebeurt. Het is een concept dat het waarschijnlijk te verspreiden naar andere gebieden. Zo zou witgoed fabrikanten soortgelijke opstellingen gebruiken om te voorkomen wasmachines breken, leveren waspoeder net voor de eigenaar is bijna leeg, of de machine te laten draaien een cyclus wanneer de elektriciteit het goedkoopst is.

Zelfs verticals, waar ivd zou misschien niet de meest voor de hand liggende fit lijken nu al het verkennen van de mogelijkheden van de aangesloten apparaten. Stanford-Clark noemt voorbeelden uit de bank- en verzekeringssector. Zo zou de verzekeringssector ivd te maken aan de controle leegstand werken ofwel inbrekers of krakers af te schrikken, of om de gaten op de leidingen te houden om te detecteren wanneer ze het meest kans op lekkage en zo handelen om de schade door overstromingen die de industrie lieve kost voorkomen .

Gezien het feit dat veel van de ondernemingen die niet vertrouwd zijn met internet van de dingen kunnen zijn, maar kan scherp om zijn potentieel te verkennen, het smeden van banden met de maker gemeenschap iets van een paard van Troje zou kunnen zijn in het krijgen van bedrijven om die eerste stap naar ivd nemen.

IBM is “uitlijnen ons met de techniek en maker gemeenschappen, mensen maken van prototypes van ivd-apparaten … uit te werken hoe de aangepaste hardware voor hun project,” zei Stanford-Clark. types maker die heb gebruikt Arduino, mbed en Raspberry Pi voor hun huis projecten kunnen dan zetten die kennis om te werken voor een industrie-specifieke setup voor het werk. “Ze kunnen hun eerste prototype maken op basis van de technologie die ze gebruiken in het weekend.

UPDATE. Ivd apparaten aangeboden door bedrijven, variërend van Samsung Phillips kunnen kwetsbaar zijn voor exploitatie en kaping zijn.

Met dat in het achterhoofd, heeft IBM ook het smeden van meer ivd partnerships van laat: twee overeenkomsten met chip designer ARM in februari en daarna weer in september, met ivd management platform bedrijf Jasper dezelfde maand, en met outsourcer HCL eind november.

Een bedrijf kan het hele end-to-end ding niet doen op zijn eigen. We hebben dit erkend voor een lange tijd. We hebben samen in de industriële ruimte met mensen die industriële controllers en dat soort dingen te maken, in het besef dat IBM nooit zou willen om die dingen te maken en heeft deskundigheid niet in dat gebied, dus we hebben een uitgebreid ecosysteem van partners, “Stanford -Clark gezegd. “We hebben niet de dingen te maken. We vertrouwen op onze partners om ze te maken en aan te sluiten in onze cloud-infrastructuur.

Het bedrijf, waarvan de overeenkomst met de B2B-tak van The Weather Company – met behulp van IBM Cloud als platform en het verstrekken van informatie over het weer voor gebruik in enterprise besluitvorming – omgezet in iets meer. Ongeveer een half jaar na de eerste deal, IBM kondigde het was om te kopen The Weather Vennootschap B2B activa in een deal dacht een waarde van ongeveer $ 2 miljard te zijn.

Het is een interessante overname op IBM’s deel – van oudsher, verkoopt het bedrijf systemen en diensten waarmee klanten hun eigen gegevens kraken, nu, door middel van de verkoop van de gegevens verzameld van The Weather Company op klanten, het zal ook worden zodat ze haar eigen analyseren huis-blend informatie.

“Dit is een heel nieuw ding voor IBM. Het is een deel van de reden waarom we hebben IOT als een aparte divisie. We zijn enthousiast om een ​​aantal dingen die misschien zou je niet associëren met de traditionele IBM doen,” zei Stanford-Clark.

Optreden als een informatie-provider is een strategie die IBM steeds meer nastreven. “IBM is op een pad naar de partner of het verwerven van gegevensbronnen in de afgelopen drie jaar Dit is een deel van hun totale transformatie van software om inzichten … IBM wil makelaar de gegevensbronnen, de benchmark van de informatie, nieuwe inzichten en producten met de gegevensbronnen, “Ray Wang, hoofdanalist bij Constellation Research, zei dat op het moment van de eerste deal met het weer Company.

Hoewel IBM niet mogelijk nieuw voor ivd, betekent dat niet dat de concurrenten – van Google Cloud Platform van Microsoft met Azure – niet reeds een mars op gestolen. “Vanuit een product perspectief, IBM niet een voorsprong hebben hier. Terwijl de belangrijkste concurrenten zijn duwen ivd platforms in een zeer expliciete manier, IBM reageerde langzaam van een product bundeling en marketing oogpunt, in plaats van gefixeerd op haar Smarter Planet mantra en steken door andere portfolio transformatie uitdagingen, “George Mironescu, senior analist cloud en apps op analist PAC, schreef toen de ivd divisie werd aangekondigd.

Hij voegde eraan toe: “Vanuit een consulting en systeemintegratie perspectief, IBM is de eerste grote SI een standalone praktijk te formaliseren en om miljarden dollars aan de verkoop en levering capaciteit op te bouwen bankroll Het is in het project diensten waarbij IBM kan een vroege beginnen. haar domein concurrenten. ”

Vanuit het perspectief van de insider, echter, internet van de dingen heeft gezien IBM sneller dan mensen zouden vaker associëren met een startup te verplaatsen. Stanford-Clark zei: “De snelheid waarmee IBM heeft gereageerd en draaide de supertanker op deze nieuwe cursus is heel prachtig Dit is een hele nieuwe wereld..”

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen