Facebook en YouTube execs behoren tot ‘s werelds machtigste vrouwen, zegt Forbes

De 10 machtigste vrouwen van Forbes magazine jaarlijks 100 vermelding

Als u werkt voor Facebook, YouTube, HP of IBM, je baas is krachtiger dan Michelle Obama, Oprah Winfrey of Queen Elizabeth II, volgens Forbes magazine’s jaarlijkse lijst van ‘s werelds machtigste vrouwen.

Forbes 2016 lijst lijkt een verbetering ten opzichte van eerdere inspanningen. Duitsland Angela Merkel is, zoals gebruikelijk, top, maar een aantal van beroemdheden – Ellen Degeneres, Taylor Swift, Angelina Jolie – zijn gedaald om plaats te maken voor vrouwelijke leiders uit verschillende landen. Deze nu ook Kroatië, Litouwen, Mauritius, Myanmar, Nepal, Schotland, en Taiwan, met de Verenigde Staten waarschijnlijk volgen. (Dat zou Clinton vooruit Merkel tegen het lijf.)

Echter, Forbes merkt op dat “afgezet Braziliaanse president Dilma Rousseff van de lijst geschrapt, net als de voormalige Argentijnse president Cristina Kirschner.”

Hoe zijn de helden gevallen ….

Hoewel het nog steeds grote problemen met gendergelijkheid, is de technologische industrie goed vertegenwoordigd door C-suite vrouwen

7. Sheryl Sandberg – COO, Facebook, US

8. Susan Wojcicki – CEO, YouTube, US

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

9. Meg Whitman – CEO van HP, US

11. Ginni Rometty – CEO, IBM, US

15. Angela Ahrendts – Senior VP, Apple, US

20. Safra Catz – Co-CEO, Oracle, US

27. Ruth Porat – CFO, Alphabet, US

34. Ursula Burns – CEO van Xerox, US

35. Lucy Peng – CEO, Ant Financial Services Group, China

44. Amy Hood – CFO, Microsoft, US

55. Marissa Mayer – CEO, Yahoo, US

61. Zhou Qunfei – Stoel, Lens Technology, Hong Kong

76. Gwynne Shotwell – COO, SpaceX, US

81. Solina Chau – Medeoprichter, Horizons Ventures, Hong Kong

86. Mary Meeker – Partner, Kleiner Perkins Caufield & Byers, US

100. Jenny Lee – Managing Partner, GGV Capital, Singapore

Beide Melinda Gates (4) en Laurene Powell Jobs (49) ook de Top 100, maar niet door hun associatie met de technologie.

Afwijkingen van de tech-lijst op te nemen Twitter’s Katie Jacobs Stanton, Intel’s Renee James, en CEO Theranos Elizabeth Holmes, “waarvan de netto waarde is in wezen daalde van $ 4500000000 tot nul, op basis van Forbes ‘nieuwe schatting”.

Forbes zegt: “Net als ieder jaar, werden vier metrics gebruikt: geld (of nettowaarde, bedrijf de omzet, of het BBP); aanwezigheid media; invloedssferen, en de impact, analyseerde zowel binnen de context van het veld elke vrouw (media, technologie , het bedrijfsleven, filantropie, politiek, en finance) en daarbuiten.

Gezien de grootte van Yahoo en Marissa Mayer de enorme media-profiel, kan het verrassend om haar te vinden gerangschikt 55, onder Gina Rinehart, de Australische mijnbouw koningin, en Phebe Novakovic, de CEO van General Dynamics zijn.

Het valt nog te bezien hoe lang deze vrouwen hun macht behouden, maar in veel gevallen zal het niet lang meer duren. Bijvoorbeeld, de Top 10 in 2004 bestond uit Condoleezza Rice, Wu Yi, Sonia Gandhi, Laura Bush, Hillary Rodham Clinton, Sandra Day O’Connor, Ruth Bader Ginsburg. Megawati Soekarnoputri, Gloria Macapagal-Arroyo en (ha ha!) Carly Fiorina.

De Top 10 van 2010 – slechts zes jaar geleden – heeft meer herkenbare namen: Michelle Obama, Irene Rosenfeld, Oprah Winfrey, Angela Merkel, Hillary Rodham Clinton, Indra Nooyi, Lady Gaga, Gail Kelly, Beyoncé Knowles en Ellen DeGeneres.

Al deze kracht lijsten zijn net als hitlijsten, en er zijn niet veel verdragen sterren ….

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld