Facebook geraakt met $ 33m “Sponsored Stories” rechtszaak in Brazilië

De Braziliaanse Instituut voor Computer Law (IBDI) diende een class action rechtszaak tegen Facebook voor bedrijven oneerlijke praktijken rond de “Sponsored Stories” reclame-programma.

IBDI beschuldigt Facebook met het schenden van de privacy van gebruikers door het gebruik van hun naam en profielfoto’s in de reclame-regeling en eist R $ 76m ($ 33m) in collectieve schadevergoeding.

Volgens het instituut, “Sponsored Stories” verschijnen in feeds op een manier die het onmogelijk maakt om het te onderscheiden van commerciële reclame door de verduistering van namen en gelijkenissen gebruikers ‘- IBDI eist ook de deactivering van de functie op de social networking site die dit mogelijk maakt .

In de rechtszaak, het instituut voegt eraan toe dat de dienst in strijd is met de persoonlijke levenssfeer van ongeveer 76 miljoen Facebook-gebruikers in Brazilië. IBDI noemde ook zijn bezorgdheid uit over het feit dat Facebook heeft vele minderjarige gebruikers, die de website kunnen machtigen om hun namen en gelijkenissen te gebruiken in reclamemateriaal.

“Het gebruik van de naam en het imago van de Facebook-gebruikers voor zakelijke doeleinden zonder enige compensatie aan hen of aandeel in de winst van de verkoop van advertentieruimte vertegenwoordigt oneerlijke handelspraktijken en misleidende klantenservice,” voegt IBDI advocaat Sérgio Palomares.

Het nieuws van de class action rechtszaak tegen Facebook in Brazilië volgt op vergelijkbare uitdagingen voor het bedrijf in de VS vorig jaar, toen moest het eens te worden over een $ 20 miljoen afwikkeling van een rechtszaak over de ‘gesponsorde verhaal “advertenties.

Het bedrijf vertelde dagblad Valor Economico dat het geen commentaar op lopende rechtszaken.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond