Google Fiber zet zinnen op Chicago, Los Angeles

Tot nu toe heeft Google Fiber gevolgd meer een indie band route, plotten tour stopt in kleinere stedelijke gebieden van Provo, Utah naar Austin, Texas.

Nu is de revolutionaire high speed breedband service bekeek de grote steden – in het bijzonder Los Angeles en Chicago.

Google Fiber Austin krijgt officiële als het preps om zijn high-speed breedband service naar de SxSW gaststad te brengen.

Voordat iemand te opgewonden wordt, is de Silicon Valley reus gewoon het testen van de wateren door de uitgifte van wat de Google Fiber-team beschreven in een blog post op dinsdag als een uitnodiging om zijn gigabit Internet-technologie in te zetten.

Jill Szuchmacher, directeur van Google Fiber Expansion, gewezen op de startup schermen in beide metropolen, die ze opgemerkt hebben een gezamenlijke bevolking van meer dan zes miljoen mensen.

Zoals we hebben verkend brengen Fiber to andere metro’s in de VS, hebben we gewerkt aan onze checklist te verfijnen en voor te bereiden voor de bouw van ons netwerk op verschillende plaatsen, “Szuchmacher schreef.” Nu zijn we klaar om die hetzelfde proces gebruiken om te werken met twee van de grootste steden van het land.

Szuchmacher onderstreepte ook de diversiteit in deze startup scènes voorbij tech, het spelen van een aantal van de industrie beroemd beide steden, zoals entertainment en mode in Los Angeles en de muziek en financiën in Chicago.

Niettemin herhaalde ze dat Google niet heeft beloofd en kan niet garanderen dat het zal zeker Fiber zetten over een van deze twee steden.

Fiber is al het maken van golven in Zuid-Californië als in de omgeving Irvine en San Diego werden beide aangewezen als mogelijke toekomstige locaties in september.

Dat was op de hielen van het nieuws dat Fiber nog was de voorbereiding voor zijn grootste inzet in San Antonio, een stad met ongeveer 1,4 miljoen inwoners.

Voordat San Antonio, heeft Google Fiber is up and running in drie steden – Austin, Kansas City en Provo – met uitbreidingsplannen nog opgesteld voor vijf meer in Salt Lake City, Nashville, Atlanta, Charlotte en Raleigh-Durham. Bijkomende potentiële sites op de docket onder andere San Jose, Portland en Phoenix.

Afbeelding via Google

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’