Helaas, Slechte Blackberry, kende ik hem.

Na twee en een half jaar met het BlackBerry-platform, heeft mijn romance met Research In Motion tot een einde gekomen.

Oktober brengt de zondeval. De bladeren draaien kleuren, het weer kouder. Mobiele provider contracten worden geannuleerd.

Ik was geschokt op zijn zachtst gezegd, geschokt. De omstandigheden waren veranderd, dat ik niet meer nodig zakelijke e-mail op mijn mobiele apparaat, mijn BlackBerry Bold 9000.

Klik op de link “Lees de rest van dit item” hieronder voor meer.

Ik had vastgebonden aan mijn Blackberry voor twee en een half jaar. Ik bracht het met mij toen ik het huis verliet, en was veilig in de gedachte dat als een bedrijf cruciaal punt stond, kon ik iemand terug te bellen, of ik kon een snelle nota te erkennen toen ik volledig achter het probleem kan aanpakken jota af. Ik was niet gebonden aan mijn bureau op mijn kantoor aan huis. Ik had onafhankelijkheid, ik had werk flexibiliteit.

Maar nu ik niet meer zakelijke e-mail nodig hebt op mijn mobiele apparaat. En ik kreeg de mogelijkheid van beëindiging van het contract vroeg. Ik zou kunnen blijven betalen van een $ 30 per maand BIS data plan in tegenstelling tot de $ 50 per maand BES plan, en gebruik het voor mijn persoonlijke e-mail en connectiviteit behoeften, maar het apparaat van de garantietermijn volgende maand en als het breekt, zal ik geraakt met de gevreesde “Early Upgrade” straf als ik om het te vervangen door een nieuw mobiel apparaat.

Ik was niet in aanmerking voor een upgrade tegen gesubsidieerde prijzen van AT & T tot en met april 2010. Zes maanden is een vreselijke lange tijd om te gaan met geen onderhoud plan, vooral met mijn recente “Ball” probleem dat terug kon kruipen op elk gewenst moment, en eerlijk gezegd , In de afgelopen weken had ik zeer ontevreden met AT & T’s dekking te worden. Ik was dropping bellen, receptie was schilferig. Misschien is de iPhone jongens waren op iets, misschien het netwerk verzadigd was.

Ik belde AT & T Wireless dinsdagochtend om erachter te komen wat de beëindiging vergoeding zou zijn. $ 125,00. De klantenservice rep uiteraard wilde weten waarom ik tot beëindiging van het contract, en ik legde uit dat ik niet meer zou hoeven BES, die mijn werkgever betaalde voor. Ik legde uit dat mijn toestel was uit te gaan van de garantie te lopen volgende maand en ik wist wat de gevolgen waren voor het hebben van een nieuw apparaat te kopen op volle retail met 1 jaar links op het contract, indien het brak. Ik was niet met de beste van geluk met de BlackBerry Bold, moest ik het al drie keer te vervangen.

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Nou meneer, het spijt me dat te horen, maar als een gewaardeerde klant Ik ben bereid om u een speciale prijs op het apparaat van uw keuze, evenals een $ 20 per maand krediet op uw dienst factuur te bieden voor de komende vier maanden.

Echt waar? Hmm. Wat is je prijs op de iPhone 3GS?

Dat is de enige die ik kan je niet een korting op te geven. Heeft u een ander BlackBerry wilt?

Nr, zonder dat BES I liever iets anders zou gebruiken. Er zijn meer geavanceerde producten op de markt. Heeft u nog geen Android-telefoons?

Nee nog niet. Misschien over een paar maanden.

Nou, de manier waarop ik het zie, is dat ik mijn contract kan beëindigen met u, en een andere mobiele provider zal blij zijn om me op te brengen als een nieuwe klant, met een volledig gesubsidieerd apparaat. Ik was niet zo’n gewaardeerde klant en bood speciale prijzen de laatste keer dat ik had een crisis met mijn mobiele apparaat en het was niet onder de garantie.

De beëindigingsvergoeding is $ 125,00, u weet meneer.

Het is een beheerde zakelijke apparaat. Ik ben niet meer verantwoordelijk voor.

Ik zie, sir.

Gelieve te beëindigen mijn rekening.

Ik zal u over te dragen aan de facturering, zodat ze kunnen helpen bij het zorgen voor het.

Mijn BlackBerry Bold 9000 ligt nu levenloos op mijn salontafel. Batterijen leeg. We hadden een goede twee en een half jaar samen. Maar nu kijk ik uit naar een relatie met een nieuwe, gesubsidieerde glimmend stuk speelgoed, met een drager die staat te popelen voor mijn bedrijf.

Ben je had ook te gaan door middel van een BlackBerry break-up onlangs? Praat terug en laat me weten.

Disclaimer: De postings en meningen op deze blog zijn mijn eigen en niet noodzakelijkerwijs IBM’s posities, strategieën of meningen vertegenwoordigen.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen