Refrein gejuich, gejoel Spark uiteindelijke koper breedband prijzen

Nieuw-Zeeland concurrentie regulator vrijgegeven van de vandaag Handel Commissie haar uiteindelijke prijs vaststellingen voor geleverde meer dan operator Chorus legacy kopernetwerk breedbanddiensten.

In totaal, chorus zei, is de impact kosten ongeveer NZ $ 50.000.000 lager dan toegepast wanneer Refrein afgesplitst van Telecom Nieuw-Zeeland in 2011.

Echter, de definitieve vaststelling is ook NZ $ 120.000.000 hoger dan de door het Commerce Commissie voorgesteld op basis van de oorspronkelijke 2.013 internationale benchmarking analyse prijsstelling.

Refrein ‘aandelen spiked scherp op het nieuws, op een gegeven moment een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van NZ $ 3,10 bij opening tot een maximum van NZ $ 3,75.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Spark NZ meldt NZ $ 370m nettowinst;? MYOB groeit ERP-aanbod met NZ $ 28,5 Greentree overname; NZ Commerce Commissie onderzoekt proprosed Vodafone Sky fusie

De definitieve vaststelling heeft telco retailer Spark rokend, het beschrijven van de het als de “slechtst mogelijke kerstcadeau voor Nieuw-Zeeland consumenten en bedrijven”.

Nieuw-geslagen Arbeid ICT-woordvoerder David Parker ook viel hem bij.

“Vandaag de schok aankondiging van een toename van 10 procent in de gereguleerde wholesale koperen telefoonlijn prijs zal alle huishoudens kosten – in het bijzonder in gebieden waar ze nog steeds wachten op ultrasnelle breedband,” zei hij.

De Commissie heeft een glijpad voor de maandelijkse huurprijzen voorgesteld.

Van 16 december 2015 de definitieve prijzen zijn: een ontbundelde koperen aansluitnetwerk (UCLL) prijs van NZ $ 29,75 in een bepaald jaar, het bereiken van NZ $ 31,68 in het vijfde jaar (ten opzichte van NZ $ 23,52 op dit moment), en; een laatste ontbundelde bitstreamtoegang (UBA) prijs van NZ $ 11,44 in een bepaald jaar, het bereiken van NZ $ 10,67 in het vijfde jaar (ten opzichte van NZ $ 10,92 op dit moment).

De bepaling zal niet back-gedateerd.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Refrein CEO Mark Ratcliffe verwelkomde de huidige bepaling, maar zei dat ComCom kiezen niet te terugwerkende kracht was “ongelukkig”.

Mark Ratcliffe.

“We hebben altijd gezegd dat het vorige ontwerp prijzen aanzienlijk onderschat de werkelijke waarde van Chorus-netwerk, dus het is verheugend dat de Commissie rekening heeft gehouden met de herhaalde verzoeken van de industrie en gebruikte een aantal van de echte wereld kosten van de bouw van een netwerk”, zegt hij genoemd.

Het hele debat over de afgelopen drie jaar is geweest over hoeveel prijzen moeten verlagen, en de prijzen zijn nog steeds onder de prijzen op splitsing.

Het is teleurstellend om op te merken split besluit van de commissarissen voor het antidateren is niet in ons voordeel, ondanks de sterke precedent dat het antidateren van toepassing moet zijn.

Spark zei dat de nieuwe tarieven zijn bijna NZ $ 8 per maand per aansluiting hoger dan wat retail breedband providers momenteel te betalen, en bijna NZ $ 4 per maand hoger dan het Commerce Commissie in haar tweede ontwerp-besluit in juli voorgesteld.

“We hadden gehoopt dat het besluit van Koophandel Commissie zou ons in staat door te geven op een aantal besparingen aan klanten uit de detailhandel prijsstijgingen eerder dit jaar, als had de Commissie vast aan haar besluit om geen terugwerkende kracht wanneer de nieuwe hogere kosten in werking zou treden,” Spark managing director Simon Moutter zei

Simon Moutter

Hoewel de Commissie niet antidateren, gezien de aanzienlijke en onverwachte kostenstijging zullen we om de impact van deze beslissing op ons vermogen om besparingen terug te keren naar de klanten, zoals eerder aangegeven te beoordelen heeft bevestigd.

Moutter zei, terwijl de beslissing is van kracht vanaf morgen, zal het maanden duren voordat de hogere kosten doorstromen volledig aan de klanten.

We zullen het adviseren van de klanten van de prijsstelling gevolgen zo spoedig mogelijk.

Spark zei dat de beslissing betekent dat Nieuw-Zeelanders bijna het dubbele van het gemiddelde gereguleerde lijnen kosten in andere vergelijkbare landen en gereguleerde tarieven voor toegang zal betalen aan de “ouder worden, tientallen jaren oud Refrein koperen netwerk” zal nu aanzienlijk hoger zijn dan de toegang kosten voor entry-level plannen op nieuwe state-of-the-art Ultrasnelle breedbandnetwerk.

Labour Parker beschuldigde communicatie minister Amy Adams van voorzitten een puinhoop.

“Toen de gereguleerde prijs ging naar beneden, de regering gilde en zet een enorme druk op het Commerce Commission. Nu kijken National beweren dat het niet hun schuld prijzen gaan omhoog,” zei hij.

De grote verandering in de prijs van de oorspronkelijke beslissing is een gevolg van een wijziging in de methodologie van de regulator. De Commissie vervangen benchmarking, waarin een enorme prijsverlaging tot breedbanddiensten zou hebben geleverd, met de “totale dienstverlening op lange termijn incrementele kosten” (TSLRIC), die de kosten van het verstrekken van netwerken en netwerkdiensten analyses.

Refrein uitgegeven bijgewerkte 2016 EBITDA begeleiding van NZ $ 580 – NZ $ 600 miljoen euro. Het bedrijf zal nu de beslissing in volle en de gevolgen daarvan op zaken zoals dividenduitkeringen, die geschorst drie jaar geleden te herzien.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow