Alternatief voor Dell door Icahn, Zuidoost voorgesteld buyout deal

Beleggers Carl Icahn en Southeastern Asset Management hebben een alternatieve opstelling van de 24400000000 $ buyout deal onder leiding van Silver Lake en oprichter Michael Dell voorgesteld.

Zoals gemeld door de Wall Street Journal, Icahn en Zuidoost – waar de deal sinds het begin hebben verzet – hebben gesuggereerd dat Dell de aandeelhouders de mogelijkheid van het bedrijf voorraad in de pc-maker worden gegeven. Daarnaast kan de beleggers een extra $ 12 per aandeel in contanten of in aandelen te nemen.

In een brief aan boord van Dell, verkregen door de publicatie, Icahn en Zuidoost-voorstellen deze maatregelen zal het bedrijf publiek te houden.

“Je hebt nu de mogelijkheid om de schade die wij geloven dat je hebt door de eerlijke en redelijke pad uiteengezet in deze brief aan Dell en haar aandeelhouders veroorzaakt verbeteren,” de brief leest.

De twee grootste investeerders in Dell te houden 13 procent van het bedrijf voorraad, terwijl oprichter Michael Dell en aanverwante partijen houden ongeveer 16 procent. Icahn en Zuidoost, onder andere investeerders, zijn van mening dat de 24400000000 $ buyout deal – $ 13,65 per aandeel – serieus het bedrijf onderwaardeert.

Aandeelhouder Catherine Christner beschuldigd raad van bestuur van de verkoop van Dell’s “Dell op de goedkope,” en gelooft dat de stichter zijn positie als CEO heeft misbruikt. Daarnaast is de ontevreden investeerder een klacht ingediend bij Delaware Chancery Court.

Blackstone, lanceerde een poging, de stichter van het bedrijf nemen van Dell private voorkomen – het verwijderen van de aandeelhouders controle en verblinden de ogen van Wall Street – door het aanbieden van $ 14,25 per aandeel. Echter, de private equity beleggingsonderneming viel uit de running in april.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren