Analisten zien cloud als Amazon’s verrassing Q4 vakantie sweet spot

Na een nettoverlies nogmaals op zijn; derde verslag kwartaal de winst, analisten verwachten grotere en betere resultaten van Amazon volgende kwartaal.

Dat is voor een groot deel omdat het vierde kwartaal uit van het vakantieseizoen, wat zich vertaalt naar de waanzin voor de online retailgigant, maar ook typisch record verkoop in vergelijking met de rest van het jaar af te ronden.

Echter, terwijl Amazon’s e-commerce arm zou varken het grootste deel van de schijnwerpers dit vakantieseizoen, maar Amazon Web Services kon echt de afdeling om naar te kijken.

Onmiddellijk na de release van Amazon’s Q3 balans na de bel op donderdag, Technology Business Research analisten gaf een prognose die AWS zijn eerste miljard dollar omzet kwartaal in Q4 2013 zal raken.

Om dit in perspectief te zetten, Amazon als geheel rapporteerde een totale omzet van $ 17090000000 in Q3. Wall Street verwacht op zijn minst $ 25890000000 in Q4, en Amazon zelf bood een begeleiding range van $ 23500000000 tot 26500000000 $.

De Seattle-hoofdkantoor operatie heeft typisch niet breken veel van de verkoop cijfers van de afdeling, maar het kwam niet uit de weg trots over AWS (onder andere eenheden) in het Q3 rapport.

AWS uitgerold al meer dan een dozijn verbeteringen en nieuwe functies in het derde kwartaal, en nog veel meer zijn ongetwijfeld op de manier als de cloud-diensten gigantische revs up voor zijn tweede jaarlijkse re: Invent top in Las Vegas in november.

Daarnaast is de klantenbasis blijft groeien met een aantal high-profile namen – met name in de regering, die steeds een populaire broeinest van potentiële (althans in termen van de ondertekening van nieuwe cloud-infrastructuur-in-nood klantenkring). IBM is slechts één grote concurrent die blijft inkt aanbiedingen één na één met de federale agentschappen.

Amazon distantieert zich van Apple met de Kindle Fire HDX; Amazon’s Kindle Fire HDX, Fire OS 3 (foto’s); Kindle Fire OS 3.0 voor de werkplek;? Kindle Fire HDX is gericht op Microsoft’s Surface op de werkvloer

Volgens het rapport Q3, de AWS klantenbestand omvat nu meer dan 2400 onderwijsinstellingen en 600 overheidsinstanties, met inbegrip van deze recente toevoeging: de Amerikaanse Federal Drug Administration.

TBR analisten nam tevens nota van Amazon’s “overwinningen in de grote onderneming en ruimtes publieke sector,” schat dat AWS gegenereerd $ 850.000.000 in inkomsten van vorig kwartaal, een groei van 136 procent jaar-op-jaar.

TBR gelooft AWS zal haar portfolio van federale hoogwaardige producten te versterken door het inhuren van ingenieurs met top veiligheidsmachtiging aan het werk op zijn 500-persoon, Northern Virginia gevestigde hoofdkantoor van de publieke sector geopend in augustus. Bovendien zal de publieke sector hoofdkwartier huis toegewijde ondersteuning teams die het noodzakelijke niveau van dienstverlening aan de migratie de overheid gemakkelijk om de publieke cloud zal bieden. TBR gelooft AWS “verschuiving strategie om te focussen op de openbare verticale (in tegenstelling tot een zuiver horizontale focus) wordt aangedreven door de hoge vraag publieke sector en een gebrek aan leveranciers capaciteiten om deze vraag aan te pakken.

Maar het lijkt meer analisten bankiert hun mening (en geld) op basis van de diversiteit van de diensten die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars, waaronder de onlangs geïntroduceerde AWS; Appstore Developer Kies; incentive programma.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Maar samen met Amazon, analisten luidde ook Google en Microsoft als de enige twee andere leveranciers die de middelen en de capaciteiten hebben om ontwikkelaars van cloud dienen om mobiel en ergens daar tussenin.

TBR analist Jillian E. Mirandi concludeerde: “Amazon is in de vroege stadia van het kapitaliseren op de breedte van deze activa en dit kan worden hun voertuig om hun snelle expansie voort te zetten.”

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Amazon’s Kindle Fire HDX