Autonomy oprichter pennen brief van te voren de stemming van vandaag HP aandeelhouders

Alle ogen zijn gericht op Hewlett-Packard vandaag als haar aandeelhouders zijn het verzamelen voor zijn jaarlijkse vergadering in Silicon Valley vanmiddag, en de hot topic op ieders gedachten zal zeker Autonomy.

Hewlett-Packard nu het ontvangen van rechtszaken op Autonomy problemen; HP: Autonomie had ‘ernstige boekhoudkundige onregelmatigheden, HP en Autonomy: onbeantwoorde vragen; Autonomy’s Lynch vuurt terug bij HP, roept meer vragen op; HP ziet er zo slecht een deal Autonomy; HP’s Troubles Doorgaan maar Maakt het uit;? Ex-Autonomy baas Lynch stelt verdediging tegen HP met een nieuwe website, HP’s Whitman steunt Autonomy ‘100 procent; Autonomy gezichten vers warmte via pre-HP rekeningen; Voormalig Autonomy CEO Mike Lynch lanceert $ 1000000000 fonds

Bovendien, zoals The Wall Street Journal meldde op woensdag, een aantal van bestuursleden HP’s worden geschoord met het feit dat ze misschien niet worden herkozen na het debacle dat ontrafeld beginnen in november vorig jaar.

Te herinneren, HP onthulde in haar Q4 2012 winst verklaring dat de Autonomy aankoopkosten zijn software-eenheid tot $ 8800000000.

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Op 26 november, een HP investeerder, een rechtszaak aangespannen bij een federale rechtbank, in San Francisco, te weten dat de tech reus wist haar verklaringen over haar Autonomy overname waren misleidend, waardoor de voorraad onder leiding te vallen.

De volgende dag, Autonomy’s oprichter en voormalig CEO Mike Lynch kreeg, in een open brief de oorlog, over aantijgingen van HP, met betrekking tot “ernstige boekhoudkundige onregelmatigheden” die zouden hebben plaatsgevonden op Autonomy voor de overname is afgerond.

In december, Leo Apotheker, de voormalige CEO, die aan het roer van HP op het moment van de Autonomy gekocht was, antwoordde dat de raad van bestuur van het bedrijf moet ook verantwoordelijkheid in deze zaak nemen.

Moody’s Investors Service, gedegradeerd HP’s lange termijn credit rating, van A3 naar Baa1, dat is drie niveaus boven junk, met een negatieve outlook.

Sindsdien heeft HP ook snijden meer vacatures van de Autonomy team geïntegreerd in de software divisie.

Nu is het toevoegen van olie op het vuur is de nieuwste open brief Lynch’s gericht op aandeelhouders, die hij vanochtend publiceerde.

In de memo, Lynch brengt veel van de gerichte vragen die hij heeft publiekelijk gevraagd in de afgelopen maanden – hetzij om HP verantwoordelijkheid nemen, schuiven de schuld van hemzelf, of een combinatie van beide.

Hier is een kopie van de open brief in full

Open brief van Mike Lynch aan de aandeelhouders van Hewlett-Packard

20 maart 2013

Vandaag zal HP de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering houden. Deze bijeenkomst biedt een moment van verantwoording voor de Raad van Bestuur om al haar stakeholders van HP, en is een geschikte tijd voor de raad om materiaal te vragen aan te pakken.

Een belangrijk probleem voor de stakeholders van HP is de beschuldigingen HP heeft in relatie tegen de voormalige directie van Autonomy aan de overname van dat bedrijf, en de daarmee verband houdende bijzondere waardevermindering van $ 8800000000 genomen tegen aandeelhouder fondsen. Als lid van het voormalige management team van Autonomy Ik heb een belangengemeenschap met de aandeelhouders van HP (waarvan ik niet een) in het bereiken van de bodem van die aantijgingen, begrijpen precies wat er gebeurde binnen HP met betrekking tot deze situatie en het oplossen van deze zo spoedig mogelijk.

Wij zijn dan ook naar voren gebracht een aantal vragen die wij geloven Raad van Bestuur van HP’s moet beantwoorden aan de aandeelhoudersvergadering

1. Kan de Raad details en bewijzen van de beschuldigingen tegen de voormalige directie van Autonomy heeft gemaakt aan de aandeelhouders en aan de mensen die het heeft beschuldigd, zodat iedereen de beschuldigingen die worden gemaakt kunnen begrijpen en hoe zij betrekking heeft op de beslissingen en de verklaringen van de Raad van Bestuur heeft gemaakt? Kan de Raad bevestigen wanneer het voor het eerst op de hoogte van deze specifieke beschuldigingen geworden? Zal de raad van bestuur te verstrekken het verslag van PwC waarop haar beweringen zijn gebaseerd op de voormalige Autonomy management team, zodat dit probleem kan bewegen in de richting van de resolutie? Zal de Raad van Bestuur ook de conclusies van de bevindingen van de onlangs benoemde commissie onderzoek naar de omstandigheden van de overname te maken?

2. Hoe heeft HP het berekenen van de bijzondere waardevermindering tegen Autonomy heeft genomen? Meerdere gekwalificeerde commentatoren, met inbegrip van een voormalig Chief Accountant van de SEC, hebben vraagtekens bij de manier waarop de vermeende onregelmatigheden in de boekhouding Autonomy’s zo’n grote afboeking zou kunnen genereren. Hoeveel van de bijzondere waardevermindering was gerelateerd aan de operationele prestaties van Autonomy na de overname?

3. Heeft HP aanpak van de UK Takeover Panel in elke fase in een poging om haar aanbod om Autonomy te kopen vóór de voltooiing ontbinden? Zo ja, wat was de reden dat het gaf en waarom werd deze wezenlijke verandering van standpunt niet meegedeeld aan de aandeelhouders?

4. De voormalige directie van Autonomy begon waarschuwen mevrouw Whitman al in december 2011 tot aanzienlijke problemen met de integratie van Autonomy in HP die negatief zijn prestaties zijn van invloed. Wanneer heeft mevrouw Whitman erkennen dat Autonomy was niet uitvoeren tegen de verwachtingen? Waarom is dit niet meegedeeld aan de aandeelhouders op dat moment?

5. Zal HP inzetten voor gedragen op een transparante manier in het verstrekken van informatie over deze aantijgingen en de juridische procedures die zijn in gang gezet? Daarbij gaat het niet vooruit te lopen op aankondigingen door de regelgevende instanties en niet te wachten lange periodes om informatie te verstrekken.

We blijven de aantijgingen tegen ons door HP af te wijzen en geloven dat het in het belang van alle partijen dat deze vragen direct door het bestuur worden aangepakt, zodat dit probleem zo snel mogelijk kunnen worden opgelost. HP heeft gehandeld in een agressieve en ongewone wijze in de gehele deze aflevering, het maken van zeer schadelijke openbare beschuldigingen zonder enig bewijsmateriaal, hetzij aan het publiek of aan de mensen die ze hebben beschuldigd.

Zoals we al eerder hebben gezegd, wij geloven dat het probleem met de Autonomy overname door HP ligt in het wanbeheer van die zaken door HP onder haar eigendom, waardoor het onmogelijk voor Autonomy te leveren op HP’s verwachtingen. rekeningen van Autonomy’s werden volledig gecontroleerd door Deloitte gedurende de gehele periode in kwestie en Deloitte heeft bevestigd dat zij heeft haar controle uitgevoerd werk in volledige overeenstemming met regelgeving en professionele standaarden. Wij weigeren om een ​​zondebok voor de eigen tekortkomingen HP’s zijn.

Dr Mike Lynch

Voor ongeveer HP en Autonomy op de website

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld