Cloud computing: Waarom de hybride aanpak zinvol is op dit moment

“Een hybride cloud-strategie stelt bedrijven in staat om een ​​weloverwogen, pragmatisch, en op waarden gebaseerde benadering van de vaststelling van de meest geschikte technologieën, of ze nu in de publieke of private cloud”, zegt Reed.co.uk’s Mark Ridley.

Voor CIO’s die terughoudend zijn om alles toe te vertrouwen aan de cloud-infrastructuur publiek, of voor degenen die nog steeds vasthouden aan hun interne data center, de hybride cloud – die gaat met behulp van een mix van private middelen cloud en publieke on-demand IT – biedt een veilige middenweg.

Hier gaan we een aantal van de belangrijkste kwesties rond deze methode infrastructuur.

Waarom zou een IT-leider moet een hybride aanpak gebruiken?

Essentiëler CXO en zakelijk leiderschap verhalen

Best practice advies voor de overgang naar de cloud; Vijf best practice tips voor het onderzoeken van het internet van de dingen, Big salarissen, grotere uitdagingen: Hoe te nemen en te houden van de beste tech personeel, minder politiek, meer actie: Hoe CIO’s kunnen profiteren van het nemen van een interim-rol; de lessen van de cloud: Wat hebben we tot nu toe geleerd?

Voor veel CIO’s lijkt het erop dat gaat voor hybride cloud is gewoon de enige haalbare optie. De voordelen van het gebruik van de publieke cloud, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit, kijk verleidelijk vrij in isolement. Maar die voordelen moeten worden ingesteld tegen een aanzienlijke reeks van barrières, zoals bezorgdheid over de veiligheid, governance, en informatie management beperkingen.

De beperkingen van de doe-cloud betekent dat als je niet wilt public cloud te gebruiken, is het misschien beter om te vragen ‘Mocht dit cloud helemaal?’.

Mark Ridley, directeur van technologie in online recruitment specialist Reed.co.uk, is een pleitbezorger voor de kracht van on-demand IT. Hij zegt dat zijn bedrijf is ervan overtuigd dat de public cloud biedt de beste kans voor de omvang en de elasticiteit van de dienstverlening.

Of het nu te kopen op een per gebruiker of onze lange-termijn plan om te profiteren van de Amazon, Microsoft en Google wolken, we hebben geen twijfel dat onze rijrichting is eenzijdig naar de cloud “, zegt Ridley.” de public cloud biedt geweldige mogelijkheden – van machine learning op schaal om event-based compute diensten, zoals Amazon Lambda en Google Cloud functies.

So far, so good – maar er is een probleem als het gaat om legacy IT. De waarheid, zegt Ridley, dat de slechtste manier om te profiteren van het publiek wolk te tillen en verschuiven oudere infrastructuur. “Tiered en monolithische architecturen zijn niet de beste use case voor Amazon Web Services of Microsoft Azure,” zegt hij.

Terwijl de nieuwe toepassingen afkomstig van de wolk in intelligente en creatieve manieren kunnen worden geboren, zegt Ridley de business case om elke laatste onderdeel van uw IT-opstelling te bewegen in een big bang migratie gewoon niet kloppen. Om deze reden, een element van in-house technologie is waarschijnlijk blijven bestaan ​​- en voor bepaalde tijd nog niet.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Een hybride cloud-strategie stelt bedrijven in staat om een ​​weloverwogen, pragmatisch, en op waarden gebaseerde benadering van de vaststelling van de meest geschikte technologieën, of ze nu in de publieke of private cloud “, zegt Ridley.” Op een gegeven moment, kan de public cloud de laatste zijn man, maar in de nabije toekomst een hybride aanpak gaat om de juiste keuze voor de meeste CIO’s zijn.

Hoe kunnen CIO’s maken het grootste deel van een mix van middelen on-demand?

Andy Wilton, CIO bij Claranet, erkent dat de hybride aanpak is de enige echte manier voor de meeste organisaties om te profiteren van de cloud. Hij zegt dat de moderne IT goed bestaat uit een hele reeks verschillende toepassingen, die elk verschillende eisen hoe en waar ze worden beheerd hebben.

De meeste bedrijven hebben een gevarieerde mix van workloads – sommigen zwaar gereguleerd, die nodig zou kunnen hebben in-house of op prive-infrastructuur worden gehouden, en anderen die public cloud kan geschikt zijn, “zegt Wilton.” CIO’s, op hetzelfde moment, moeten verouderde infrastructuur en budget overwegingen in evenwicht te brengen. Het netto resultaat is een lappendeken van verschillende omgevingen.

Wilton citeert recent onderzoek van zijn bedrijf, wat suggereert dat ongeveer de helft van de aanvragen in eigen huis worden gehouden op Britse bedrijven, met de rest tussen publieke en private cloud-omgevingen te splitsen. Wilton zegt dat de uitdaging komt wanneer al deze verschillende omgevingen nodig hebben om met elkaar te praten.

Hybride cloud groeit in de onderneming, en deze 15 leveranciers leidt de heffing.

U kunt effectief hybride IT zonder de juiste aansluiting op een back-up en trek het allemaal samen niet, “zegt hij.” We zien veel mensen praten over hybride IT, maar weinigen zijn in staat om het echt goed te doen. Als u nog niet hebt een sterk netwerk verhaal, zul je moeite hebben om een ​​succes van de hybride IT-omgevingen te maken.

Modern CIO’s, dan moet een aantal factoren te orkestreren en moet streven naar breien providers samen om snel veranderende zakelijke eisen te voldoen. Geert Ensing, voormalig CIO bij ABN Amro, erkent de gezamenlijke rol van de CIO in een moderne, cloud-gebaseerde setup.

Hij zegt dat IT-managers moeten een ecosysteem van betrouwbare aanbieders te creëren. In feite kan slimme technologie leiders deze gezamenlijke aanpak tot een zakelijk voordeel te draaien. “Sommige CIO’s zijn gericht op een ecosysteem van partners, waarbij providers vechten om hard te werken als gewaardeerde leveranciers van de business te creëren,” zegt hij. “Voor veel IT-managers, zal deze opstelling de ideale situatie.

Een voorbeeld is Jim Lindsay, integratie specialist voor uitgeverij Faber & Faber, die zegt dat zijn bedrijf is met behulp van cloud providers te verplaatsen medewerkers van de traditionele manieren van het publiceren helpen om een ​​meer moderne, flexibele en digitaal systeem. “Content staat centraal in wat we doen, en cloud computing maakt de inhoud gemakkelijk toegankelijk voor alle medewerkers, ongeacht waar ze zijn in de wereld”, zegt hij.

Inkomende poëzie manuscripten, bijvoorbeeld, worden geüpload naar samenwerkingsplatform Box en onderworpen aan een reeks bewerkingen alvorens te worden doorgegeven aan de ontwerpafdeling. “De cloud biedt ons de mogelijkheid om het bewerkingsproces beter te beheren”, zegt Lindsay. “We kunnen ervoor zorgen dat goedgekeurde medewerkers kunt reageren en de nodige wijzigingen voor de definitieve signoff en het ter perse gaan.

Voor individuele organisaties derhalve verschillende versies van de wolk wordt best geschikt zijn om bepaalde bedrijfsomstandigheden. Hybrid is hier te blijven, in ieder geval voorlopig – en CIO’s moeten de situatie omarmen, stelt Tom Reuner, managing director bij HFS Research.

? Meer dan ooit hebben we verder te gaan dan de verleiding om zich te concentreren op de binaire vraag: zal een concept van verdringen elkaar “, zegt hij.” Het leven is zelden eenvoudig, en IT – of de cloud – is geen uitzondering.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie