Eurocom Racer 3,0 Review

De laatste notebook we beoordeeld van de Canadese high-performance specialist Eurocom was de ‘ultraportable’; Monster 1.0, waarover we tot de conclusie: “Dit 11.6in notebook is een uitstekende performer … het is niet bijzonder licht en aantrekkelijk, maar de specificatie is. magnifiek…”. Wind forward per jaar, vergroting van de grootte van het scherm herzien om 15.6in. en een upgrade van de 22nm CPU architectuur van Ivy Bridge naar Haswell, en je hebt een beeld van de herziening vooruitzicht voor ons kregen – en onze expections ervan.

Ontwerp; Zelfs zijn beste vrienden zou de Racer 3,0 industriële vormgeving als elegant te beschrijven. Best gekarakteriseerd als ‘vakkundig’, dit 15.6in. lei-grijs chassis 3.1kg powerhouse’s doet zijn werk, dat is om veilig het huis van een top-kwaliteit set van componenten en bewaar ze koel.

Als het gewicht het niet doet, zal de Racer 3.0 de afmetingen van 37.6cm breed en 25.6cm diep door 3.5-4.3cm dikke keep it geworteld naar het bureaublad van alle, maar de fitste en meest vastberaden van reizigers.

Het scherm is een full-HD (1920 door 1080 resolutie) LED-backlit scherm dat, ongewoon voor een high-performance notebook waarschijnlijk gekocht door gamers, heeft een matte finish. Zakelijke power users – of iedereen die werkt in een helder verlichte omgeving – zullen dit waarderen. De beeldkwaliteit is goed, met veel helderheid en contrast en rijke kleuren. Kijkhoeken zijn goed, in zowel horizontale als verticale vlakken.

De Racer 3,0’s breedte biedt ruimte voor een apart numeriek toetsenbord, welke data geruzie gebruikers zullen waarderen. De 99-key toetsenbord is een verkochte eiland-stijl unit met een goede actie die we gevonden gemaakt voor een goede typesnelheid. Een toetsenbord backlight is beschikbaar als een optie, maar dit was niet aanwezig op onze review unit.

Boven het toetsenbord is een rooster, loopt de volle breedte, dat een paar Onkyo stereo luidsprekers bevat. De onderkant bevindt zich ook een 2W subwoofer, waardoor de Racer 3,0 bovengemiddeld geluidssysteem. De aan / uit-knop bevindt zich op de linkerkant van de spreker grille, die wordt geflankeerd door twee banken van de drie status-LED’s. De polssteun heeft een multitouch touchpad met een vingerafdruklezer zit tussen de twee muisknoppen.

Niet verrassend, gezien de hoeveelheid beschikbare chassis vastgoed, zijn er tal van poorten en sleuven verspreid over dit systeem. Aan de linkerkant, te beginnen bij de achterkant, heb je een mini-FireWire (IEEE 1394) poort te vinden, RJ-45 Ethernet, twee USB 3.0-poorten (één aangedreven), een USB 3.0 / eSATA-poort en een multi-formaat (SD – en Memory Stick-compatibele media) flash card reader.

De rechterzijde huizen, opnieuw beginnen aan de achterkant, een USB 2.0-poort, een kwartet van audio-aansluitingen (line-in, S / PDIF-out, microfoon, hoofdtelefoon) en een Panasonic UJ260 DVD / Blu-ray brander.

De voorkant van de Racer 3.0 is kaal te slaan voor een paar van power-status-LED’s, terwijl de achterkant heeft de video-aansluitingen – DisplayPort, Mini-DisplayPort en HDMI-out – plus het opgenomen vermogen en een paar ventilator ventilatieopeningen. De onderzijde heeft meer ventilator openingen, de eerder genoemde subwoofer, een vaste schijf, het optische station (of tweede harde schijf) bay en het batterijcompartiment – de laatste bezet door een 8-cell 79.96Wh (14.8V, 5,200mAh) unit.

Kenmerken; De kop component in de Racer 3.0 is de quad-core 4e generatie Intel Core i7-4800MQ processor, die draait op 2,7 GHz, of tot 3.7GHz in de Turbo Boost-modus. Dit wordt ondersteund in onze review eenheid van 16GB aan 1,600MHz DDR3 RAM-geheugen, uitbreidbaar tot maximaal 32GB. Het besturingssysteem is Windows 7 Professional SP1, wat logisch gezien het feit dat het scherm is niet touch-enabled maakt. Windows 8 Pro kan worden opgegeven als je het nodig hebt.

De Intel CPU bevat geïntegreerde HD Graphics 4600, maar de Racer 3.0 heeft ook een discrete GPU in de vorm van Nvidia’s top-end kelper-architectuur GeForce GTX 780M. Dit ondersteunt Nvidia’s Optimus-technologie, waardoor het systeem naadloos schakelen tussen de geïntegreerde en discrete GPU’s als workloads vraag, om het energieverbruik te minimaliseren.

De opslagsubsysteem is even high-end, bestaande uit een 1 TB SATA III Hitachi harde schijf spinnen bij 7.200 rpm en een 120GB Micron M500 mSATA solid-state drive.

Vast communicatie wordt afgehandeld door een Realtek Gigabit Ethernet PCIe controller, met draadloze taken onder toezicht van de gaming-georiënteerde Killer Wireless-N 1202 module, een dual-band (2,4 GHz, 5 GHz) 802.11a / b / g / n Wi-Fi-adapter integreert die ook Bluetooth 4.0.

Prestaties en levensduur van de batterij; Gezien de specificatie, zou je verwachten dat de Eurocom Racer 3.0 om op te kauwen door middel van Microsoft’s standaard Windows Experience Index (WEI) maatstaf voor het ontbijt, en het doet. De totale WEI wordt bepaald door het laagste subscore, die in dit geval is een band met drie richtingen op 7,7 (van 7.9) tussen Processor (berekeningen per seconde), Graphics (Desktop prestaties voor Windows Aero) en Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties. Vervolgens komt geheugen (RAM, Memory bewerkingen per seconde) met 7,8, terwijl het subsysteem top-scorende is de SSD / HDD combo met een verbeterbare 7.9

In principe is er geen zwakke schakel in. Laten we eens kijken naar een paar meer veeleisende testen.

Maxon’s Cinebench 11.5 oefent de CPU en GPU subsystemen, met de Racer 3.0 leveren scores van 7,59 punten en 64,62 frames per seconde. Om dat in persepective zetten, Eurocom Monster 1.0 – gebaseerd op een Core i7-3920XM Extreme Edition en een GeForce GT 650M, en de snelste notebook die we vorig jaar getest – scoorde 6.43pts en 49.02fps.

We gebruikten de ATTO maatstaf om de prestaties van het subsysteem disk verder te onderzoeken. De 120GB Micron M500 SSD overschreden van zijn fabrikant nominaal leesprestaties (maximaal 500 MB / s) en schrijf prestaties (tot 130MB / s), het melden van respectievelijk 526.3MB / s en 201.4MB / s. De 1TB 7.200 rpm harde schijf, ondertussen, geklokt op lezen en 132.9MB / s schrijven 136.7MB / s

Gezien haar volume en gewicht, kan de levensduur van de batterij niet bovenaan in de hoofden van veel potentiële kopers van de Racer 3.0, die waarschijnlijk het grootste deel van zijn tijd Deskbound door te brengen. Toch, als je een stroomstoring moet lijden, hier zijn een paar levensduur van de batterij schattingen. Zoals gewoonlijk, testten we de macht van het systeem verbruik met de batterij uit, onder verschillende regimes, en verdeelde de resulterende gemiddelde wattage in gewaardeerd 79.96Wh capaciteit van de batterij, het geven van een levensduur van de batterij schatting in uren

Afhankelijk van de mix van workloads je draait en je scherm helderheid, kun je verwachten dat de Racer 3,0 tot tussen een en 4,5 uur op de batterij. Het systeem niet bijzonder warm onder belasting te worden, hoewel het geluid van de ventilator is merkbaar wanneer het schopt in.

Conclusie: Hoewel het zo veel is gericht op gamers als mobiele professionals, de Racer 3,0 looks zijn saai genoeg om niet te trekken afkeurende kijkt in het kantoor. Ervaren gebruikers die behoefte hebben aan voorbeeldige CPU, graphics en de schijf prestaties moet zeker eens te houden – zolang ze niet nodig om het te ver voeren. De Racer 3.0 is niet goedkoop voor £ 1.471 (ex. BTW) – maar dan, je krijgt een top-notch specificatie die presteert zoals verwacht.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop