Facebook vs. NSA: wat erger is?

Laten we beginnen met een eenvoudige vraag. Heeft u het gebruik afspraken lezen wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe online service? Nee? De meeste mensen doen dat niet.

Als ze dat deden, zouden ze eerder betrokken zijn. In Facebook gegevens Usage Policy bijvoorbeeld Facebook vrij geeft toe dat catalogiseert informatie zoals uw IP-adres, de pagina die u bezoekt, uw GPS-locatie, en – uiteraard – al je vrienden en relaties.

Facebook zeker stopt daar niet. Elke website die een Facebook Like-knop beschikt of heeft een Facebook-widgets kunt uw surfgeschiedenis terug naar Facebook te melden. Dus zelfs als je niet specifiek als een pagina, Facebook weet waarschijnlijk je er geweest.

Facebook krijgt ook informatie van adverteerders, en een adverteerder in haar netwerk kan helpen bij het verzamelen van informatie die terug naar Facebook datacenters is gerapporteerd.

Nog meer to the point, te citeren uit het bedrijf de gegevens Usage Policy

Nu, natuurlijk, Facebook is niet alleen in het vastleggen van al deze gegevens. Google houdt een enorme hoeveelheid analytics data. Deze informatie helpt bij zoekopdrachten op de hoogte, de macht van Google Now, helpen bij het verbeteren van de vertaling, en ga zo maar door. Natuurlijk is al die informatie over u afgevangen en opgeslagen.

Dit brengt me terug naar het, de recente heisa, over de Verenigde Staten de overheid data-acquisitie en terrorismebestrijding operaties. Veel mensen zijn in het geweer over hoe veel informatie over de overheid vangt, en wat ze zouden kunnen doen.

Natuurlijk, er is een verschil. Ik had een interview met Bloomberg Radio, en als gastheer Pimm Fox gezegd, we hebben allemaal geklikt “okay” op de verschillende online dienst gebruik overeenkomsten, maar niet goed de regering hetzelfde te doen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De meesten van ons houden van deze online diensten en zijn bereid op te geven een weinig informatie over ons aan de reclame en marketing inspanningen van deze diensten brandstof in ruil voor de waarde die zij ons bieden.

Misschien moeten we nadenken over het op dezelfde manier als het gaat om onze regering en de NSA. Immers, we kunnen profiteren van voortdurende waakzaamheid ons te beschermen tegen onverzettelijke en oneindige aanval van onze vijanden, ze bieden wegen, bruggen, politie en brandbeveiliging, een hele reeks voorschriften bedoeld om ons (matig) veilig te houden, en zelfs jaren van onderzoek dat soms leiden tot technologieën als transformatieve als het internet en GPS.

Dat is juist. Als het niet voor het werk van de Amerikaanse regering, de wereld zou niet zijn ofwel GPS of het internet had.

Zeker, er is een risico. Er is het risico dat een overijverige officier van justitie of een agent zou gaan verdiepen in al die informatie en ervoor kiezen om iemand van ons voor iets dat zou kunnen zijn gezinspeeld op via het internet te vervolgen.

Maar er is ook een risico met bedrijven als Facebook. Vorige week, bijvoorbeeld, kwamen we erachter dat Facebook; vrijgegeven contactgegevens, om miljoenen “vrienden”, zonder dat daarvoor toestemming.

Laten we zeggen dat je wordt gestalkt door deze gekke meid die je gewoon zonder vrienden. U verander dan uw nummer en geef het aan je beste vriend, die nog steeds een Facebook-vriend. Hij gaat het nieuwe nummer in zijn Facebook-account. Facebook besloot toen dat het oké was de koppeling van het oude nummer met het nieuwe nummer, en ga je gang en iedereen die het oude nummer (met inbegrip van de zonder vrienden stalker chick) uw nieuwe nummer had. Zo veel voor privacy.

Facebook heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, en ze zeiden dat ze uit zijn gegaan en vaste die bug. Maar in de tussentijd, Facebook’s verzameling en aggregatie van gegevens inspanningen beginnen om veel enger lijkt dan onze eigen regering probeert om zijn burgers te voorkomen dat gedood door terroristen of vijandelijke acteurs.

Aan het begin van deze column, ik vroeg wat erger is, de NSA of Facebook. In mijn boek, het echte antwoord is dat het verzamelen van gegevens – ongeacht wie het doet – is een potentieel gevaarlijke genie toen laten uit de fles. Op dezelfde manier dat nucleair onderzoek leidde tot zowel de bom en nucleaire geneeskunde, kan enorme grote verzameling van gegevens zowel schadelijk voor ons en ons met een enorme waarde.

Wij accepteren als een gegeven dat Facebook nodig heeft om al deze gegevens te verzamelen om ons te voorzien van interessante informatie en opmerkingen over onze vrienden. Ik stel dat het veel belangrijker om te accepteren dat de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme agentschappen moeten alle gegevens die zij voor de veel ernstiger taak van de bescherming van Amerikaanse levens doen verzamelen.

Wie is erger? Noch. Moeten al die gegevens in welke handen u zich zorgen maakt? Heck, ja.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond