Faster ‘NBN uitrol trager dan verwacht

Ondanks een verschuiving van de “tragere” fiber-to-the-terrein bouw-model, heeft NBN Co weer teruggebracht zijn prognose voor het aantal panden dat zal worden aangesloten op de National Broadband Network (NBN) in 2016.

In een aankondiging vanmorgen, NBN Co gaf zijn rollout weersverwachting voor de komende 18 maanden, waarin staat dat een extra 1,9 miljoen gebouwen meer dan 400 steden aan de NBN tegen het einde van juni 2016 zal worden aangesloten als onderdeel van de nieuwe ‘flexibele multi-technologie approach “dat zal zien een aantal panden te missen op glasvezel naar het terrein en in plaats daarvan te ontvangen fiber to the knoop of een verbeterde hybrid fiber-coax (HFC) service.

“We zijn toegewijd aan het brengen snelle breedband voor alle Australiërs zo snel mogelijk. De nieuwe multi-technologie benadering stelt ons in staat om dat te doen. In het afgelopen jaar hebben we succesvolle proeven van een reeks van nieuwe technologieën uitgevoerd, herzien onze processen te bouwen, en zijn heronderhandeling onze partner afspraken. Als gevolg van dit werk, zijn we in staat om prognoses dat de volgende fase van ons netwerk te bouwen weerspiegelen, “zei NBN Co CEO Bill Morrow in een verklaring.

Het is deze prognoses dat onze klanten, de telefoon en internet service providers in staat zal stellen om te kunnen beginnen met de planning van de levering van diensten via het NBN om deze gemeenschappen.

Uiteraard, hoe langer de voorspelling, hoe groter de kans dat veranderingen zullen optreden. Dat is alleen maar in een project van deze omvang worden verwacht.

Inclusief bij al voorbij, en op de lange termijn satelliet service, NBN Co schat dat 3,8 miljoen woningen in staat om verbinding te maken met het NBN zal zijn.

De voorspelling voor de vaste lijn lokalen verbonden is beduidend lager dan die in de finale ondernemingsplan opgesteld door de voormalige NBN Co boord kort voor zijn ontslag door Communications minister Malcolm Turnbull. Volgens de gelekte 2013-16 bedrijfsplan (PDF) werd NBN Co ingesteld op ongeveer 2,7 miljoen gebouwen door glasvezel voorbij aan het einde van juni 2016.

Die doelstellingen werden aanzienlijk neerwaarts herzien door de nieuwe NBN Co bord in de strategische evaluatie voordat de regering officieel de ‘multi-technologie mix “voor de NBN aangenomen.

Het is ook aanzienlijk lager dan de belofte dat, Turnbull nam de verkiezing, het verschaffen van een minimum van 25 Mbps tot alle locaties tegen het einde van het eerste trimester van de overheid Abbott. Volgens de huidige projecties zou ongeveer 30 procent van de ruimten toegang tot de NBN op het tijdstip van de volgende verkiezingen hebben.

Een belangrijke factor is het verminderen van het aantal panden geteld huidige cijfers NBN Co is de uitsluiting van de HFC-netwerken in handen van Telstra en Optus.

De HFC-netwerken moeten in de buurt toe te voegen aan 3.000.000 lokalen aan dit totaal moeten NBN Co in staat zijn om eigendom van de netten te krijgen. Het is duidelijk dat NBN Co’s deal met Optus is alles behalve ingepakt, in afwachting van de afronding van heronderhandeling NBN Co’s met Telstra. Op Radio Nationaal vanmorgen, Bill Morrow zei dat hij nog steeds gelooft dat de onderhandelingen zal worden afgerond “deze kant van Kerstmis”.

Toch zal de deals moeten door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), die waarschijnlijk zal betekenen dat NBN Co niet in staat zal zijn om een ​​full-scale start fiber-to-the-node en HFC uitrol tot medio worden goedgekeurd 2015.

NBN Co zei vandaag dat het zijn prognose zou werken om de drie maanden.

NBN Co heeft aangegeven dat haar product wegenkaart ziet fiber-to-the-node diensten beschikbaar voor retailers in Q3 2015, terwijl de fiber-to-the-kelder diensten die beschikbaar zijn in Q1 2015 zal zijn.

NBN Co executives zal morgen voor de Senaat Select Committee van de National Broadband Network voor waarschijnlijk de laatste keer in 2014.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data