Frankrijk, Duitsland push voor de toegang tot versleutelde berichten na golf van terreuraanslagen

(Jeff Mitchell / Getty Images;)

Frankrijk en Duitsland zijn de EU vragen om nieuwe bevoegdheden die kon zien staat inlichtingendiensten dwingen makers van mobiele messaging-diensten te draaien via gecodeerde inhoud.

De twee lidstaten hebben zowel vele leed terreur aanslagen in het afgelopen jaar en een half, met honderden gedood door de zogenaamde Islamitische Staat groep, maar stellen dat hun inlichtingendiensten hebben moeite om berichten van criminelen en vermoedelijke terroristen te onderscheppen.

Als broncode krijgt in de verkeerde handen, zou de schade niet te overzien zijn.

Veel mobiele messaging providers, zoals WhatsApp, Apple’s iMessage, en Telegram, bieden alle end-to-end versleutelde berichtenverkeer om spionage te dwarsbomen door zowel hackers en overheden.

Veel andere sites en diensten – met inbegrip van Facebook – hebben het voorbeeld gevolgd door het indrukken van sterke encryptie om ervoor te zorgen de overheid spionnen kan geen toegang tot een persoon berichten.

Reuters meldde dinsdag dat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve wil dat de Europese Commissie om een ​​wet die bedrijven zouden verplichten data over te schakelen op te stellen.

“Het is een centraal thema in de strijd tegen het terrorisme,” Cazeneuve vertelde verslaggevers vorige week.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

“Uitwisselingen out via applicaties zoals Telegram uitgevoerd moeten worden geïdentificeerd en worden gebruikt in de loop van de gerechtelijke procedure,” voegde hij eraan toe.

Maar Cazeneuve het initiatief, in navolging van vergelijkbare Amerikaanse en Britse pogingen om te installeren “backdoors” in encryptie voor overheden en wetshandhavingsinstanties, effectief ondermijnen de zeer punt, is al lange tijd bekritiseerd door privacy en security experts, die beweren dat er geen haalbare manier om te garanderen dat hackers niet in staat zal zijn om dezelfde toegang te exploiteren.

Het verzoek om een ​​nieuw onderzoek valt net korte gesprekken voor een all-out ban.

Eerder dit jaar, een prominente Franse politicus opgeroepen tot boetes en verbod op diensten die niet in staat om te draaien versleutelde communicatie.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

De Europese Commissie zei dat het “verwelkomde” de initiatieven tussen de twee landen, maar zei dat de wetgeving inzake gegevensbescherming zijn al herzien.

Maar het uitvoerend orgaan kan interne druk om het idee van het ondermijnen van de effectiviteit encryptie ontslaan geconfronteerd.

Slechts een paar weken geleden, de Europese toezichthouder voor gegevensbescherming zei dat natiestaten moet worden verboden uit te proberen om gecodeerde communicatie te decoderen of backdoors te installeren. In een rapport, de toezichthouder zei dat end-to-end encryptie moet worden “aangemoedigd, en wanneer dat nodig is, gemandateerd.”

Europese autoriteiten zijn bijzonder benadeeld door berichten over massa-surveillance door de Amerikaanse regering, die aan het licht drie jaar geleden door de Edward Snowden bestanden werden gebracht.

De trans-Atlantische pact dat de vrije stroom van gegevens tussen de twee continenten toegestaan ​​werd later opgeschort door een top van de Europese rechter in de nasleep van de toelichtingen.

Een nieuw pact werd afgesproken eerder dit jaar.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters