Amazon planning smartphone debuut met HTC: rapport

Amazon en HTC kunnen samen werken aan een nieuwe smartphone project, als de laatste ronde van de geruchten mogen geloven.

The Financial Times (paywalled), die voor het eerst het verhaal gemeld op dinsdag, zei Amazon en HTC zijn samen te werken om de retail (en cloud en mobiel) gigant op de smartphone markt te betreden. Daarbij kan het ook geven de Taiwanese telefoonmaker een broodnodige schop onder de kont in de verzadigde mobiele markt te midden van haar ploeteren financiële situatie.

Als de retailgigant een business case op te bouwen voor de verwachte smartphone, kan het nemen de felbegeerde derde plaats marktaandeel slot en daag de Apple en Google duopolie?

De publicatie zei een van de drie apparaten in een “vergevorderd stadium van ontwikkeling,” onder vermelding van bronnen bekend met de situatie.

Dit valt in lijn met eerdere rapporten, waarbij Amazon werd naar verluidt de ontwikkeling van een line-up van gadgets. Eén apparaat was, gekoppeld aan een 3D-enabled smartphone, die soortgelijke eye-tracking technologie zal beschikken om Samsung’s Galaxy S4.

De apparaten maken deel uit van de bredere push Amazon’s in de hardware ontwikkelingsstrategie. Bekend als de “Alphabet Projects” – met elk apparaat dat bekend staat door zijn Project A, B, C, D codenamen (en zo verder) – de ongrijpbare apparaten werden verwacht voor de december vakantie kwartaal waar de verkoop zijn doorgaans hoger worden aangekondigd.

Echter, Amazon, in een zeldzame publieke reactie; weerlegd eerdere aanspraken, het zou een smartphone van dit jaar vrij te geven.

Maar volgens het rapport, gepubliceerd door The Wall Street Journal in mei, als de apparaten worstelen als gevolg van de prestaties, financiële of andere zorgen, sommige of alle apparaten kunnen volledig worden gesloopt.

Amazon distantieert zich van Apple met de Kindle Fire HDX; Amazon’s Kindle Fire HDX, Fire OS 3 (foto’s); Kindle Fire OS 3.0 voor de werkplek;? Kindle Fire HDX is gericht op Microsoft’s Surface op de werkvloer

Een bron gesprek met de Financial Times op dinsdag bevestigde ook Amazon kan het apparaat niet los indien aan bepaalde voorwaarden niet wordt voldaan.

Financiële zorgen kan een belemmering vormen om duidelijk te zijn, indien de jaarrekening HTC’s zijn iets te gaan. Amazon heeft de middelen om het alleen te doen, maar in samenwerking met HTC kan een win-winsituatie voor beide partijen.

HTC blijft zinken als het blijft de werkgelegenheid in de VS te snijden, zoals het bedrijf streeft naar turnaround haar neergang.

Het bedrijf zag een 70 procent daling van de nettowinst in het eerste kwartaal 2012. De omzet is gedaald met verlegen van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, bij het bedrijf nog steeds aan het bijkomen van een pijnlijke januari waar de omzet daalde met bijna 50 procent. En hij zei ook dat het was; geconfronteerd met uitdagingen bruto marge, als gevolg van de hoge kostenstructuur van zijn vlaggenschip smartphone HTC One, die werd uitgesteld om uit de deur.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Na jaren van sterke verkoopdynamiek, de Taiwanese smartphone-maker getroffen door een recente dropoff in de verkoop. Veel high profile kaderleden, met inbegrip van de chief operating officer, hebben ook verliet het bedrijf.

In juli 2012, Microsoft senior director van Windows Phone business development Robert Williams; liet de software-gigant, en verhuisde in de hele stad naar Amazon HQ. Dit leidde tot verdere geruchten dat Amazon was ramping up haar smartphone ontwikkelingsinspanningen.

HTC ontwikkelt ook Windows Phone-gebaseerde apparaten. De Amazone-HTC deal, zo bleek juist, in combinatie met het verhuren van het Microsoft-directeur, kon zien Amazon produceren niet-Android-apparaat, zoals het eerder heeft met zijn Kindle Fire reeks tablets, maar in plaats daarvan een Windows Phone-apparaat .

Windows Phone houdt momenteel de vierde plaats in de smartphone-platform rankings, volgens comScore, met achter Google’s Android, Apple’s iOS en BlackBerry. Met de daling van de BlackBerry’s, wordt verwacht om te springen naar de derde plaats in de komende maanden.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Amazon’s Kindle Fire HDX