Cloud doet pijn: verkoop Server blijven malaise

De nieuwste server verkoop tally geeft aan dat high-end systemen in toenemende mate op zoek als veredelde pc’s die dezelfde vertragende groei beeld in de toekomst zullen ervaren.

En de cloud wordt steeds meer het verkrijgen van de schuld. Cloud computing is om te server verkoop wat tabletten zijn op de pc-markt.

IDC zegt dat de server daalde de omzet met 3,7 procent in het derde kwartaal tot $ 12100000000. Gartner gekoppeld server-omzet van $ 12340000000, een daling van 2,1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Beide onderzoeksbureaus aangegeven dat HP was het marktaandeel leider. HP en Cisco waren de enige leveranciers van servers om de groei in het derde kwartaal laten zien.

De redenen voor de server malaise officieel gaan als dit

De 21e eeuw Data Center

Geïntegreerde systemen zijn goed te verkopen en de markt consolideert;. Unix-server omzet wordt in een neerwaartse spiraal;. En de economische omstandigheden zijn riskant in meerdere regio’s.

Neem alle van de mensen met een korreltje zout. IDC-analist Matt Eastwood haringen het echte probleem. “Toepassingen verschuiven steeds meer vraag server in cloud service provider datacenters, die opent nieuwe marktkansen voor zowel ODM en Chinese OEM’s,” zei Eastwood. In een notendop, zijn workloads verhuizen naar boerderijen cloud en de exploitanten van deze operaties hebben de schaal om witte doos te kopen in veel gevallen. Let op in de grafiek hierboven hoe contract fabrikanten zijn het leveren van de beste server groei. IDC zei

ODM vraag Direct server steeg 45,2% jaar-op-jaar in 3Q13 tot $ 783.000.000 als eenheid zendingen steeg 30,7% tot 325.685 servers. ODM Direct servers vertegenwoordigen nu 6,5% van alle server omzet en 14,4% van alle server zendingen. 79,6% van alle ODM Direct server omzet werd gegenereerd in de VS in het kwartaal voornamelijk door de verkoop aan Google, Amazon, Facebook en Rackspace.

In de toekomst zie ik het volgende voor de server markt.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Executive Guide: De 21ste eeuw datacenter (gratis ebook); Cross-functionele vaardigheden sleutel tot het runnen van datacenters; Open Compute: Heeft het datacenter hebben een open toekomst; Eigenaar van onze eigen datacenter? Waarom zou iemand dat doen, CIO’s vragen

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek