Docker CTO: Waarom Microsoft’s Docker plannen voor Windows zal relevant zijn voor u

Eerder deze maand; Microsoft onthult plannen om steun voor Docker bouwen, containers in de volgende versie van Windows Server, als gevolg van medio 2015. Het is een beweging van de werkelijke betekenis, volgens Docker CTO Solomon Hykes – zelfs door de normen van de open-source project veelbewogen eerste 20 maanden.

Hykes begon Docker als een intern project bij PaaS firma dotCloud, voordat de toolkit voor het bouwen van gedistribueerde applicaties ging open source maart 2013.

Door het automatiseren van de creatie en implementatie van apps in containers – een lichtere vorm van virtualisatie – Docker is ontworpen om gratis ontwikkelaars van software en infrastructuur afhankelijkheden, de kosten te verlagen en het creëren van efficiëntie in het proces.

Wanneer Microsoft zei dat Windows zal containers te doen en is het selecteren van Docker als de primaire interface voor het beheer ervan, het was een beweging die een duidelijke verschuiving in de reeds succesvolle traject van het project gemarkeerd.

“Dat is natuurlijk een zeer sterke boodschap aan de IT-gemeenschap – dat in de toekomst Docker niet bedoeld is om een ​​soort van een hippie developer tool, maar een mainstream onderdeel van de IT-toolbox,” zei Hykes.

Microsoft bouwt nieuwe container technologieën in de volgende Windows Server release, waardoor Dockerized applicaties te draaien op Windows Server on-premise of op Azure.

Het is erg belangrijk. Natuurlijk was het niet een product release. Het was een verklaring van de toezegging van Microsoft. Maar het was een zeer sterke verklaring. Het is het meest belangrijk voor Docker, omdat het bevestigt wat wij hebben gezegd, namelijk dat het principe van Docker is om ontwikkelaars te helpen bouwen deze applicaties in een onderliggende systeem.

Hykes zei verklaring van Microsoft benadrukt dat de waarde van Docker ligt in haar openheid en haar vermogen om de interoperabiliteit te creëren.

Wat is Docker en waarom is het zo darn populair; Docker:? Een open source startup u moet weten over, Red Hat, Ubuntu, en Docker: Container virtualisatie gaat mainstream; Wat Docker recht doet en wat het niet goed doen. .. Nog; Docker libcontainer verenigt Linux container bevoegdheden; Docker en Linux containers: Red Hat opent over de kwesties; Docker maakt ready-to-run container apps beschikbaar; Docker verwerft London startup Orchard Laboratories; VMware koopt in Docker containers

“De waarde ervan is in het vertellen van een ontwikkelaar, ‘Uw aanvraag kan draaien op een machine bij Amazon of een machine in een kast bij uw werkgever, of op uw laptop. Het kan draaien op Linux of Windows. Het kan veel verschillende run storage networking infrastructuur, maar Docker zal u voorzien van een abstractie op de top van dat, zodat u zich kunt concentreren op de delen van de toepassing die hetzelfde blijven, “zei hij.

We hebben dat gedaan, maar nog steeds onder de paraplu van Linux. In werkelijkheid zijn er veel verschillende smaken van Linux en veel verschillende manieren om de containers te zetten op Linux. We hebben al te maken met een veel interoperabiliteit problemen en we beschermen ontwikkelaars van veel van hen.

Maar als je uitzoomt, het is nog steeds Linux. Dus nu dat het duidelijk is dat aan de horizon er gaat Windows-onderdelen en componenten Linux onder de gezamenlijke paraplu van Docker beheerd. Dat maakt het heel duidelijk dat Docker is meer dan Linux containers.

Onlangs benoemd tot Azure CTO Mark Russinovich omschrijft Microsoft het omarmen van de container oorzaak op zijn cloud computing-platform en zijn bedenkingen over Docker veiligheid.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Microsoft zal zijn eigen container mechanisme dat enkel toegankelijk zal zijn om Windows-toepassingen, maar die aanpak onderstreept alleen Docker’s vermogen in het runnen van gedistribueerde toepassingen.

“Als een ontwikkelaar bouwt een applicatie die is gemaakt van veel verschillende diensten draaien op veel verschillende machines, een van die diensten zou kunnen zijn Window-based en een andere dienst zou kunnen worden op basis van Linux. De resulterende applicatie als geheel, in alle machines, in alle verschillende diensten, kunnen worden cross-platform genaamd. het heeft een Windows-stuk en een Linux-stuk, “zei Hykes.

In een enterprise omgeving, kan een typisch voorbeeld van die situatie een bestaande legacy line-of-business applicatie, misschien a.NET service-oriented implementatie, verbonden met een SQL Server-database met core business data.

“Deze aanvraag is al een lange tijd en in de eerste plaats intern gebruikt -. Laten we zeggen misschien is het de data back end voor winkels Nu is er een nieuw initiatief om een ​​mobiele applicatie met een koele webinterface schip waar klanten in Nu is deze onderneming kan inloggen. duwt klanten om de app te installeren en geen coole nieuwe dingen uit hun huis. Maar ze moeten nog steeds toegang tot dezelfde data, “zei Hykes.

Docker, de makers van de populaire container-technologie met dezelfde naam, heeft een belangrijke nieuwe release die zowel ontwikkelaars en beheerders zullen zullen houden.

De architecten voor dat project hebben dit probleem dat de toepassing vanuit het oogpunt van de consument omvat dit erfgoed Windows.NET installatie maar alle tooling onder de web mobiele site is Linux, Ruby on Rails – het kan heel verschillend zijn. Er is geen brug tussen de twee.

De oplossing voor de architecten is niet om de haven van de nalatenschap deel naar Linux of de ontwikkeling van het webonderdeel in Windows.

“Het idee is om te zeggen laten we gebruik maken van deze tool voor elke baan, maar laten we dan een managementlaag en een abstractie laag op de top van dat om ons te helpen beheren als een geheel. Dat is wat Docker heeft de ambitie om te helpen met,” zei hij .

Dat is de reden waarom het resultaat van de Microsoft aankondiging van een container die draait op Linux om naadloos te draaien op Windows of vice versa niet zal toestaan. Maar dat is OK, want in de context van gedistribueerde applicaties dat is niet wat de ontwikkelaars om vragen.

Hykes genoemde Microsoft’s plannen zijn belang voor toekomstige Docker en vormen een van de belangrijkste onderwerpen van het project, zoals blijkt uit de beginfase en de noodzaak van gereedschap blijkt.

Docker, een nieuwe container technologie, is hotter dan hot, want het maakt het mogelijk om veel meer apps die op dezelfde oude servers te krijgen en het maakt het ook heel gemakkelijk te verpakken en schip programma’s. Hier is wat je moet weten over het.

. “Er is zeker een keerpunt, een heel duidelijk één Dit is echt een jong project en het eerste jaar werd gekenmerkt door ongelooflijke adoptie – die ons verraste – en gewoon inhalen met de gemeenschap die gewoon verschenen rond het project begon te rennen met het, “zei hij.

Hoewel [Docker] nog veel werk nodig heeft, is het duidelijk dat het is al ingezet in de hele wereld om echte applicaties te draaien. Dat heeft zij kreeg organisaties over de hele wereld klauteren om een ​​betere greep van het te krijgen, om het beter te begrijpen en zorg ervoor dat ze kan het goed te beheren.

Tegelijkertijd is er sprake van een focus op de Docker gemeenschap zelf – die ons zijn als bedrijf maar ook ingenieurs van andere bedrijven – om te beginnen met het sturen van Docker naar een betere beheersbaarheid van een IT en operations oogpunt, het omgaan met zaken als de omvang en veiligheid en betrouwbaarheid en monitoring.

De aanpak die Docker heeft genomen om de gereedschappen tekort aan te pakken is niet noodzakelijk om de software te bouwen, maar veeleer om networking, storage en security interfaces te creëren, zodat derden compatibele hulpprogramma’s kunnen produceren.

“Het is een fundamenteel ontwerpprincipe in Docker zich. Als je alles te organiseren vanaf het begin eenvoudig en uitbreidbaar te zijn, dan is op de lange termijn heb je een oplossing die is veel beter schaalbaar, omdat een veel grotere groep mensen over het algemeen kan een breder pakket aan te lossen problemen in parallel, zonder dat u één ten opzichte van de andere te kiezen, “zei Hykes.

De sterke stijging van de belangstelling van ontwikkelaars in Docker en containers is het geven van operationele teams kwesties die opstarten StackEngine is gericht aan te pakken.

De grootste uitdaging is de meer geavanceerde de use case, des te meer gefragmenteerde oplossingen geworden. Als je begint met het samenstellen van hulpmiddelen voor uw specifieke probleem, de inzet van veel containers en machines aan uw specifieke zakelijke behoeften passen, moet je middelen toe te wijzen op een bepaalde manier, of je hebt een bepaald soort van netwerkapparatuur die u wilt passen. Het wordt zeer op maat. Het is moeilijk om een ​​one-size-fits-all voor iedereen past.

Daardoor Docker is gericht op zodat samenstelling dus fundamenteel belang kunnen worden gemengd en gekoppeld, en wanneer een klant hoeft onvermijdelijk ontstaat in bijvoorbeeld aangepaste toewijzing van middelen of monitoring, er interfaces voor uitbreidingen.

“Je kunt je eigen dingen bouwen of het vinden van een derde partij in het ecosysteem, dat een onderdeel dat u wilt heeft opgebouwd. U kunt uw Docker implementatie met die derde uit te breiden zonder de sloop van de hele zaak en opnieuw beginnen,” zei Hykes.

Twee gebieden van Docker dringend aandacht op basis van feedback van de community. Een daarvan is de orkestratie van netwerken en clusters – alles wat te maken heeft met meerdere machines en meerdere containers. De andere grote thema is veiligheid, die authenticatie, toegangscontrole en identiteit omvat.

Docker 1.3, die eerder deze maand, is een eerste stap naar een betere container beveiliging door middel van een tech preview-functie waarmee de ondertekening van de verpakking beelden.

Microsoft is een van de vele wolk en Linux-leveranciers ter ondersteuning van de eerste release van de open-source Docker applicatie-deployment engine.

“Het probleem wanneer u de eerste functie vrij te geven, zijn er altijd eigenaardigheden en kleine dingen die je hebt te strijken. Maar de inzet is echt hoog op dit ene, want als er iets misgaat, kun je niet uw container lopen meer,” Hykes genoemd.

Het idee is om te beginnen met het testen van al het andere. Is de interface voelt intuïtief aan de gebruikers? Zijn de verklaringen duidelijk? Is de algemene stroom van het gebruik ervan te corrigeren? We wilden beginnen met het testen dat zonder flipping de schakelaar nog niet helemaal ontkennen alles volledig als er iets misgaat.

Dus nu, in deze eerste versie, sommige afbeeldingen worden geverifieerd en de verificatie voor informatie. Met andere woorden, zelfs als een afbeelding is beschadigd of het mislukt verificatie, krijg je een bericht krijgt u te vertellen. Het zal u niet blokkeren van het gebruik ervan. Als gevolg hiervan, kunt u zich niet beroepen op het voor de veiligheid, omdat je nog steeds in staat van het runnen van een container die niet is vertrouwd bent.

Maar in ieder geval het mechanisme voor verificatie, de infrastructuur om te gaan met dit alles is die er zijn en de mensen te testen, wat betekent op zijn minst dat we beginnen om greep te krijgen op wat er goed werkend te krijgen en wat niet en we kunnen afstemmen. Dus het is echt om te beginnen met het draaien van het wiel van de software verbetering.

Een groot deel van het werk is aan de gang tussen Docker en de makers van gereedschappen in de beveiliging, netwerken en monitoring.

“De focus in het algemeen is het Docker presenteren als een end-to-end platform – een soort van een substraat die altijd aanwezig kunnen zijn en laat je elkaar te lijmen deze verschillende onderdelen van uw applicatie-implementaties,” zei Hykes.

Vanuit het oogpunt van een organisatie, bij softwares productie of productie van deze toepassingen is het allemaal als een transportband in een fabriek. Het is echt een assemblagelijn, met ontwikkelaars aan de linkerkant en ops helemaal naar rechts en veel trappen in tussen.

Wat we proberen te doen is het geven van een aanzicht van de gehele transportband, einde aan einde van de eerste tot de laatste stap.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Meer over Docker en containers