Gillard slams IT-industrie voor 457 visa misbruik

De eerste minister Julia Gillard heeft gezegd dat de IT-industrie in Australië is overmatig gebruik van de 457 visa aan buitenlandse IT-werknemers waar de banen kunnen anders worden opgesteld door de Australische burgers genomen te werven.

In een toespraak aan de Australische Raad van Vakbonden (ACTU) Summit Gemeenschap in Canberra vanmorgen, de minister-president zei dat het gebruik van de visa om tijdelijk buitenlandse werknemers in dienst was groeit veel sneller dan de werkgelegenheid in Australië groeide – 20 procent jaar- op jaarbasis in vergelijking met 1 procent groei van de werkgelegenheid jaar-op-jaar.

De IT-industrie was de ergste overtreder, zei Gillard.

“Buiten de bron staten Queensland en West-Australië, de grootste sector voor tijdelijk in het buitenland werk is niet mijnbouw – of zelfs de bouw -. Het is informatie-technologie Een op de twintig tijdelijke buitenlandse werknemers in Australië doet het werk in New South Wales alone ,” ze zei.

Het is gewoon niet aanvaardbaar is dat de informatie-technologie banen, de typische banen van de toekomst, de kansen gecreëerd door de digitale economie, precies daar waar het grote beeld is voor onze kinderen, zou een dergelijk groot gebied van de ingevoerde vaardigheden.

Gillard zei dat de IT-industrie bracht in 5800 tijdelijke werknemers in slechts zeven maanden, waar er slechts 4.500 Australische IT-studenten in 2011.

“Dat is op zich bewijs van een probleem: het aantal mensen die hier komen om de leemtes op korte termijn mag niet worden steeds twintig keer sneller dan de werkgelegenheid in het algemeen,” zei ze.

Op schaal terug op deze Gillard zei dat de regering zou maken wijzigingen in het programma, met inbegrip van die werkgevers verplicht om aan te tonen dat zij niet voordracht posities waar een echt tekort bestaat niet, ramping up van de eis van het Engels voor een aantal posities, het verhogen de markt salary cap vrijstelling van AU $ 180.000 tot AU $ 250.000 en het stoppen van de werkgevers die regelmatig misbruik maken van de 457-systeem.

“Natuurlijk zullen we werken met het bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat echte tekorten aan geschoold personeel kan worden aangepakt, maar we zullen niet toestaan ​​dat Australische werknemers de mogelijkheid om Australische banen te vullen worden geweigerd”, zei Gillard.

Als er lokale werknemers – Australiërs in onzekere werk, werklozen Australiërs, jonge Australiërs – wie deze banen kunnen doen dan moeten ze die kans te krijgen.

Westpac CIO Clive Whincup;; Er is veel discussie in Australië het afgelopen jaar over de vraag of er een tekort aan IT-vaardigheden in het land. De schuld van het tekort voor zijn noodzaak om een ​​aantal banen uit te besteden, maar de Commonwealth Bank CIO Michael Harte; oneens . de website CIO Jury ook overweldigend zei dat de IT-vaardigheden tekort, was overdreven.

In november vorig jaar, IDC vond dat terwijl de regio Azië-Pacific werd geraakt met een tekort aan vaardigheden; Australië was niet zo slecht lijden als de rest van de regio.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze