Google ANZ benoemt Jason Pellegrino als nieuwe managing director

Google Australië en Nieuw-Zeeland heeft Jason Pellegrino aangesteld als nieuwe directeur, nadat het bedrijf verloren Maile Carnegie aan ANZ Bank in maart.

Pellegrino, die het bedrijf de directeur van de Asia-Pacific sales activiteiten en strategie, zal officieel nemen van de nieuwe rol in mei.

Hij is met Google zeven jaar in een aantal rollen, met inbegrip van sales director van Australië, en het hoofd van de verkoopactiviteiten en de strategie van Google Australië en Nieuw-Zeeland. Voordat hij bij de tech-reus, Pellegrino al meer dan 15 jaar in de bedrijfsstrategie, fusies en overnames, en de verkoop en marketing in de detailhandel, de technologie, en de consument het product industrie.

Google Australië kondigde eind vorige week dat zij haar bedrijf geherstructureerd, zodat de lokale reclame-inkomsten nu tellen mee voor de inkomsten van het bedrijf.

“Met ingang van 1 januari 2016 Google Australië geherstructureerd haar activiteiten zodanig dat deze inkomsten uit de marketing en verkoop van bepaalde diensten en producten aan-Australische klanten zullen herkennen,” het bedrijf heeft aangegeven in haar 2015 financieel rapport aan de Australian Securities and Investments Commission.

Voor het boekjaar 2015, de winst van Google Australië voor belastingen kwam uit op AU $ 50.000.000, een daling van AU $ 58.700.000 vorig jaar opgenomen.

Na het betalen van de totale belastingkost van AU $ 2,9 miljoen winst na belastingen kwam uit op AU $ 47.100.000, een daling van ongeveer AU $ 2.000.000 van het voorgaande jaar. Belastinglast in de loop van het jaar was AU $ 16.000.000, een stijging van het vorige verslagjaar dat opgenomen AU $ 11.700.000.

Echter, de BTW-bedrag was slechts een fractie in vergelijking met de totale omzet die bedroeg AU $ 502.000.000 voor het jaar, een stijging van AU $ 439.000.000 van het voorgaande jaar.

De herstructurering van Google komt als de federale overheid scheuren neer op belastingontwijking door multinationals die actief zijn in Australië.

Google en Apple zijn eerder uitgevoerd geroepen door de federale overheid voor het gebruik van de zogenaamde Double Irish Nederlandse Sandwich methode. Beide bedrijven april vorig jaar gaf ook toe dat ze werden gecontroleerd door de ATO voor belastingontwijking.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen