Google scherpt up Now on Tap met precieze tekst, beeld zoeken

Nu is het indrukken van de home-knop zal informatie over de afbeelding op het scherm en links naar relevante apps te brengen.

Google heeft een aantal handige nieuwe features uitgerold in Now on Tap, die vorig jaar de scheepvaart begonnen met Android Marshmallow.

Google’s inzet: Android kan een voordeel krijgen ten opzichte van Apple.

Now on Tap helpt gebruikers informatie ophalen om hun huidige scherm relevant door de home-knop ingedrukt houdt. De functie is een evolutie van de Google Now assistent voor Android, maar is exclusief voor Android Marshmallow, die nog slechts een klein percentage van de Android-telefoons en tablets loopt.

Terwijl Now on Tap was bedoeld om gebruikers te helpen relevante informatie te vinden zonder dat ze hun huidige scherm te verlaten, was het vaak niet in staat om de juiste informatie op een scherm met veel tekst te vinden.

Met deze update kan Marshmallow gebruikers de exacte woord of een zin te wijzen op een pagina voor Google om te kijken door de tekst te markeren. Voor een woord opzoeken, Now on Tap zal een definitie evenals links naar relevante apps te presenteren.

“Als je nu te gebruiken op Tap in een app, e-mail, chat of nieuwsartikel met veel tekst, soms zijn de resultaten niet zo nauwkeurig als je wilt. Vanaf vandaag kunt u Google een duwtje in de rug te geven door precies te selecteren wat je wilt helpen, en je zult de juiste informatie te krijgen, meteen, “zei Google-product manager Aneto Okonkwo in een blogpost.

Voor nu, zijn definities van woorden beperkt tot Engels, maar Google rolt het uit voor andere talen in de komende weken, volgens Okonkwo.

Een andere opvallende tekortkoming in Now on Tap was het onvermogen om het te beelden te identificeren en terug te keren contextuele informatie over hen. Dat is ook aan de orde in deze update.

Als u op de home-knop voor een beeld op het scherm zal brengen kaarten met informatie over de afbeelding en links naar relevante apps. Het werkt met Google Foto’s en andere beeld-zware apps, zoals Pinterest.

Deze functie werkt ook in de camera app voor real-time search. Okonkwo merkte op dat de zoektocht camera werkt voor “bepaalde beelden of objecten” met inbegrip van, maar niet beperkt tot, bekende structuren zoals de Bay Bridge, en nuttig zou kunnen zijn voor het opvragen van informatie door de camera te richten op een filmposter of tijdschrift.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Lees dit

Voordat Google Now on Tap, Microsoft opent publieke bèta van Cortana voor Android, Hebt u het nog? Android Marshmallow verdubbelt haar aandeel op smartphones; Hoe context is langzaam het doden van de app-menu mobile

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Lees verder