Google wil dringend supersnel draadloos breedband te testen in 24 Amerikaanse steden

Blauwe stippen geven aan waar Google wil testen 3.5GHz draadloze technologie.

Google is dringend aan een nieuwe ronde van geheime tests van de draadloze breedband levering in de VS, waar het hengelen naar de gevestigde telecomoperatoren omzeilen.

In een nieuw depot met de Federal Communications Commission (FCC), heeft Google een speciale vergunning om draadloze breedbandtechnologieën te testen in de 3,5 GHz band over 24 locaties in de VS twee jaar gezocht.

De stijgende getijden van big data, video en cloud computing aan het rijden bent een enorme vraag naar snellere en efficiëntere netwerken. We verdiepen in hoe dingen zoals software-defined netwerken (SDN) en nieuwe draadloze technologieën waarmee business transformatie.

Google zei dat de experimenten zou de ontwikkeling van technologieën voor de Citizens Broadband Radio Service (CBRS), die actief is in die band en zal gebruikt worden als een test bed voor het delen van spectrum te ondersteunen.

Execs van Google Access, de eenheid die verantwoordelijk is voor Google Fiber, zijn het verkennen van vaste draadloze breedband voor low-density gebieden waar de kosten verbieden leggen vezels.

Google heeft verzocht om de vergunning “snel verleend” voor tests tussen 3,4 GHz en 3,8 GHz, de ruimte die beschikbaar is voor small-cell spectrum te delen door CBRS apparaten heeft gemaakt.

Zij merkt op dat de bestaande licenties voor de lopende onderzoeken in deze band op verschillende plaatsen zijn ingesteld op vervallen in december. De 24 locaties in de nieuwe toepassing zijn verspreid over steden in Californië, Colorado, Kansas, Nebraska, North Carolina, Utah en Virginia.

Google is van plan om basisstations evenals end-user devices testen met goedgekeurde medewerkers en aannemers.

Google bedoeling de test te gebruiken om de Spectrum Access System (SAS) database, die eventueel kan worden gebruikt om het spectrum verdeling in de 3,5 GHz band beheer verbeteren. Google had eerder ontwikkelde de SAS-database voor het delen van TV white-space spectrum.

Het nieuws van de aanvraag volgde op een rapport van de San Jose Mercury News dat Google’s Fiber uitrol is vertraagd in sommige steden, met inbegrip van San Jose, waar een plan om glasvezel te leggen abrupt werd gebracht om vorige maand halt toe te roepen.

Met de recente overname van de kleine ISP Webpass, heeft Google nog een andere optie nu de uitrol van high-speed breedband zonder noodzakelijkerwijs het opgraven van straatbeelden om glasvezelkabel te leggen.

De Webpass technologie is geschikt voor high-density gebieden met een overvloed aan flatgebouwen, terwijl kleincellige netwerken in de 3.5GHz range ook kan worden gebruikt om vaste draadloze breedband te bieden op het platteland.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Google gaat verder met testen in ongebruikte 3,5 GHz spectrum, Google van plan om te krijgen in de mobiele data bedrijf met project ‘Nova, AT & T gaat naar oorlog met Google Fiber in Louisville: Waarom Ma Bell kon winnen en wat het zou betekenen (elaptopcomputer.com) ; Google Fiber koopt Webpass te versnellen uitrol van breedband in steden

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’