Merken geconfronteerd met de risico’s van de oneerlijkheid van de ‘inheemse Advertising’

Inheemse reclame is uitgegroeid tot de poster kind van content marketing als bedrijven proberen om het bewustzijn van hun merken te verhogen door middel van promotionele inhoud die vergelijkbaar is met de oorspronkelijke inhoud van de media site ziet.

Fake Versace

Hier is wat er ontbreekt In Content Marketing: Content As A Service; studie over ‘native reclame’ vindt voordelen voor merken, risico’s voor uitgevers

Waar is hun merk als differentiator?

De waarde van een merk is bekend en is zorgvuldig gecultiveerd sinds de industrialisatie ingeschakeld massa commerce, die een globale identificatie voor de producten van een bedrijf vereist.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Merkidentiteit maakt deel uit wetenschap en deels kunst. Het is de onderscheidende look en feel van een merk. Het is het logo en de kleuren en het lettertype, en het kan aanboren opgeslagen herinneringen en emoties van de consument, en al het eerdere ervaringen die mensen hebben met dat merk. Het belangrijkste kenmerk is dat het uniek is – er is niets anders dat het lijkt alsof het.

Bedrijven betalen miljoenen dollars om visuele uitstraling en aantrekkingskracht van een merk te creëren. En ze besteden veel meer te angstvallig bewaken en te beschermen tegen iedereen die probeert om het te kopiëren, of van een ander merk die probeert zelfs net iets gelijkaardig om te kijken.

look van een merk is veel belangrijker dan het ontwerp van een product in het bijzonder in de mode-industrie, waar er geen auteursrecht op kleding, maar er is op de etiketten. Versace zal niet veel schelen als je een shirt kopiëren, maar als je haar label kopieert het zal u jagen.

Maar in de moedertaal van de reclame, een merk probeert om de inhoud ervan lijken op ‘look and feel van de publicatie. Het is in wezen proberen te fuseren tot de uitstraling van een ander merk – het merk van de media uitgever. Het lijkt te gaan tegen alle regels van het definiëren van een merk, de belangrijkste regel is dat het uniek is.

Er kan maar één antwoord op de vraag waarom een ​​bedrijf zou stellen onderscheidend vermogen haar merken ‘te worden gemaskeerd door die van het merk van een uitgever, zijn bij het publiceren van hun promotie-inhoud “native advertising”: Disguise. Het maakt de betaalde content blik alsof het door een onafhankelijke derde partij – de media site zelf. Het is omdat de lezers vertrouwen inhoud die door de uitgever, maar ze niet betaalde content vertrouwen. Het is ronduit oneerlijk.

En wat de media uitgever, waarom zou het mogelijk maken ander bedrijf om het merk zelfs iets na te bootsen? Waarom is de New York Times het verminderen van de etikettering van betaalde content? Als een bedrijf anderen toestaat om de look na te bootsen en het gevoel dat de waarde van haar eigen merk vermindert.

Er zijn andere manieren om de inhoud van een merk dat de identiteit van het merk en de uitgever behoudt bevorderen. Bijvoorbeeld Techmeme oprichter Gabe Rivera ondersteunt zijn site door zijn sponsors met links naar de inhoud ervan. Maar die inhoud leeft op de sites van de sponsor en het is zeer verschillend, en is in lijn met de look and feel van het merk. Er is geen verwarring uit het zicht van de lezer.

Als de New York Times een advertentie die de lezers leidde naar de site van het merk om content die is geformatteerd onderscheidende en in lijn met de vele elementen die het merk wat het is om te bekijken uitgevoerd, zou het veel beter dan hoe betaalde content wordt gepresenteerd worden in de moedertaal van de reclame. De adverteerder zou ook dan de kans om de bezoekers in gerelateerde content te betrekken en te verleiden hen in het verkennen van de andere merken. Bezoekers kunnen zelfs terugkeren op hun eigen.

Studies hebben aangetoond dat de lezers niet van de uitvlucht van inheemse reclame en ze denken dat minder van de uitgever.

En het vergiftigt de put. Mensen worden minder vertrouwen van de dingen die ze lezen en beginnen te vermoeden dat alle media-inhoud is beschadigd of andere manier. Als zij niet kunnen achterhalen wie te vertrouwen wordt het een groot probleem voor de samenleving.

Inheemse reclame is achterbaks en ronduit oneerlijk in zijn opzet. Is dat de vereniging merken willen?

Lees verder

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Oneerlijk