Alibaba om game-ontwikkelaars geven 70 procent verlaging van de omzet

Chinese Alibaba heeft toegezegd om het grootste deel van de omzet gegenereerd op basis van mobiele games terug aan ontwikkelaars te geven, als het lijkt om een ​​overhand te krijgen op rivaal, Tencent.

De Chinese e-commerce gigant getweaked zijn model inkomsten te delen dat het nu zou geven de ontwikkelaars 70 procent van de omzet van hun games, volgens een rapport op de South China Morning Post. Alibaba zei dat het zou slechts 20 procent van de opbrengst te houden, met de resterende 10 procent gereserveerd voor onderwijs in de landelijke gebieden van het land te verbeteren.

Game-ontwikkelaars in China nemen doorgaans slechts 10 procent gesneden uit de verkoop.

Als de industrie nog steeds houdt de 1: 9 revenue-sharing model, zal de abnormale status quo van deze industrie niet worden veranderd “, zei woordvoerder Wang Shuai op Alibaba’s Sina Weibo microblogging-account.” We moeten helpen om te vechten voor een gezond milieu voor de ontwikkeling van games.

Zijn rivaal Tencent leidt momenteel de Chinese online games markt, dankzij haar instant messaging app, WeChat, om mobiele games tot 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van het bedrijf te leveren.

“We zijn ongelukkig met het monopolie Tencent in deze industrie, die het ecosysteem heeft geruïneerd,” zei Wang in het rapport.

Liu Chunning, president van Alibaba Digital Entertainment, voegde eraan toe dat de mobiele games platform zou worden gekoppeld aan de onderneming cloud computing-aanbod, AliYun, evenals de e-payment platform; Alipay.

De Chinese tech reus eerder deze week aangekondigde plannen voor het opzetten van een mobiele games platform, uitdagende een snelgroeiend marktsegment nog; gedomineerd door Tencent, waarvan 338 miljoen yuan (US $ 55.380.000) in het eerste kwartaal van 2013 klokte van mobiele games.

China’s transport apps bewegen miljoenen in fondsen; Alipay afziet van heffing mobiele transacties te rijden; China het opstellen van nadere regeling voor mobiele betalingen; Tencent stelt betalingsdienst op WeChat; Bijna 80 procent surfen op het web in China via mobiele apparaten

Vorig jaar, de inkomsten uit mobiele games gegenereerd 11240000000 yuan (US $ 1840000000), goed voor 13,5 procent van China’s totale video game-industrie.

Zelf een voormalig executive Tencent, Liu zei dat Alibaba zou haar mobiele games platform gratis aan te bieden aan ontwikkelaars in het eerste jaar, maar gaf geen tijdsbestek wanneer deze beschikbaar zouden worden gesteld.

Het bedrijf zal hevige concurrentie van Tencent, die is doorgegaan met de gameplay te dringen op de mobiele games bedrijf geconfronteerd. Alleen deze week, als onderdeel van de inspanningen om zijn mobiele betalingsdienst rijden, kondigde het bedrijf was een van de investeerders in Didi Taxi’s US $ 100.000.000 inzamelingsactie. De Chinese taxi reserveren mobile app beschikt over 22 miljoen gebruikers die meer dan 350.000 boekingen per dag geproduceerd in december 2013, en de partners 350.000 taxichauffeurs in 32 landen.

WeChat gebruikers hebben de mogelijkheid om te betalen voor hun Didi Taxi boekingen met de; geïntegreerde betalingsdienst in de instant messaging-app.

Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, doelstellingen om technologie te vervangen achter Zip

Niet achter te blijven, Alibaba eerder deze week zei dat zijn Alipay e-payment service is nu beschikbaar voor gebruikers op Sina Weibo, waardoor ze online betalingen rechtstreeks via de microblogdienst. Voorheen zouden deze microbloggers dienen apart te loggen in Alipay, of andere e-payment en internetbankieren diensten om de betaling te voltooien. Met de nieuwe geïntegreerde dienst, kan Sina Weibo gebruikers nu koppelen hun Alipay rekeningen en hun betalingen af ​​te ronden met een wachtwoord van zes cijfers.

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip